|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Umrežavanje WinXP sa WinXP na virtualnoj mašini
Dakle imam WinXP na koje sam instalirao VMWare Workstation u koje sam instalirao identičnu verziju WinXP. I sad kad se starta VM AFAIK on kreira svoj virtual network adapter koji se vidi u device manageru na stvarnom kompu. Oba računala (stvarno i virtualno) su u workgrupi istog imena i didijeljene su im adrese 192.168.1.N1 i N2, subnet mask 255.255.255.0 Međutim nemogu vidjeti dijeljene foldere između njih dvoje. Zašto? Odnosno kako ih povezati preko nekakvog "virtualnog switcha"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Moraš promijeniti tip mreže u vmeareu iz nat u local ili tako nešto, sad ga nemam instaliranog da ti mogu točno reći. Možda te zeza ff, user account, permision...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ne mozes vidjeti share foldere ili se ni racunala ne vide? Da li ping prolazi? Probaj na virtualnoj masini postaviti Obtain an IP address automatically, a u VMWareu pokreni DHCP. Na poslu sam pa nemam VMWare u blizini, ali po sjecanju to ide otprilike ovako: 1. mrezu u VMware podesis na host only 2. virtualnoj mreznoj (My Network Connection na host racunalu) zadas neku adresu na istom subnetu s hostom, znaci ako ti je host 192.168.01 stavis npr 192.168.0.100 3. u postavkama mreze u VMWare pokrenes DHCP i postavis scope npr .128 do .138 (tebi treba ustvari samo jedna IP adresa, ali kada vec radis napravi to kako treba) Pogledat cu kod kuce detalje, mozda sam nesto zaboravio. Zadnje izmijenjeno od: nino_z. 01.12.2008. u 12:26. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|