|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() Koristite kompjuter s obje ruke slobodne! Izmišljen je sustav u kojem se kursor po ekranu pokreće onako kako vi pomičete svoj nos. Treptaj okom odgovara kliku tipkom miša. OTTAWA - Ako vam je dosadio kompjutorski miš, možda će vam se svidjeti nouse: novi sustav pokretanja kursora na ekranu laganim pomicanjem nosa. Treptanje lijevim ili desnim okom odgovara kliku desnom ili lijevom tipkom miša, piše New Scientist. Dmitry Gorodnichy iz Instituta za informatičku tehnologiju u Ottawi, koji je izum nazvao nouse (kombinacija riječi nose - nos i mouse - miš), tvrdi da će od njegova sustava koristi imati hendikepirane osobe i ljubitelji videoigrica koji protivnika žele uništiti treptajem oka. Da bi nouse radio, potrebna je mala kamera priključena na računalo koja prati kretanje korisnikova nosa. Gordonichy je izabrao nos jer je njegovo kretanje najlakše pratiti. Da bi demonstrirao rad izuma, napravio je i nekoliko softverskih paketa, uključujući i program za crtanje NousePaint. Neki su stručnjaci oduševljeni izumom, a Charles Cohen iz tvrtke Cybernet System iz Ann Arbora tvrdi da će sigurno imati svoje mjesto u budućnosti korištenja računala, ali vjerojatnije kao dopuna tipkovnici i mišu nego kao njihova zamjena. No, Joe Laszlo iz Jupiter Researcha u New Yorku je skeptičan: "Ljudi baš ne vole izgledati glupo, a uz ovaj izum imaju veliku mogućnost izgledati glupo". Slike: http://www.iskon.hr/2004/09/17/0660007.17.jpg http://www.iskon.hr/2004/09/17/0661007.17.jpg
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ja ću se i dalje ipak koristiti svojim MX510 jer mi se neda mrdat nosom i očima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
kak budu resili tikove, kolko put trepnes a da nisi svjestan-... A sto ce se cudniji prozori otvarat ja bi sve vise treptal psoval i frnjil nosom ![]()
__________________ |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
zamisli sljedecu situaciju. Igras Quake 3 sa tim shitom..... đizs to je stvarno nezamislivo. prvo neznam kaj bi si ljudi mislili kad bi me vidli u zaru borbe a druga stvar brijem da bi poslije tog iskustvar ostatak zivota proveo u krevetu jel bi si valjda slomil vrat. po meni totalna glupost nemas ti do starog idobro prijatelja misa! mozda eventualno zamjena ak buju mogli jednog dana citati mislil ali do tada......
![]() |
![]() |
#7 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
procitao sam to vec... ideja je 50% dobra pod tim mislim na pointer na nosu, je izgleda smjesno , ali bi moglo bit skroz ok tako micat cursor dok ovo klikanje sa kapcima tu su pretjerali em , sta ima normalno treptanje tko bi mogao trepnim 50puta u 3 minute na CoD? ja ne , pokusao sam... ![]()
![]() |
#9 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Ipak mi se više sviđa moj stari miš. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004