|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
(riješeno) Hard disk bad sector
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Možeš napraviti low level format, često uspije srediti bad sectore, ali u svakom slučaju ja na njemu nebih držao nekakve bitnije podatke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ovako, kako se ulaskom u xp racunalo odmah smrzavalo, napravio sam hdd regenerator preko hirens boota. Javio je 1 bad sector, i na kraju testa je taj jedan bad sector recovered. Medjutim ulaskom u xp opet se racunalo smrzavalo, te sam napravio format i novu instalaciju xp-a. Odmah sam napravio check disk u xp-u sa opcijama automatskog popravljanja bad sectora nakon cega nije nadjen niti jedan bad sector. No test hd tunes kaze da ih ima 12. Koliko na kraju bad sectora ima hard disk? I sta mi je u najboljem slucaju ciniti, kupiti drugi ili vidjeti sta ce se dalje desavati sa ovim? Jer obicno ako je bad sector gore, kasnije se to sve vise siri. Zasad mi se nista ne smrzava ulaskom u xp nakon reinstalacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Probaj napraviti low level format, to možeš i preko HDTune-a ali ti taj disk naravno ne moze biti sistemski u to vrijeme. Taj disk ti može raditi nakon toga, ali kazem ti nebih nikad koristio za nekakve bitne podatke, jer taj disk više nije pouzdan. Imam jednog takvog WD250gb nekad čak i radi normalno, a nekad blokira pri bootu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Trenutno mislim da nema bad sectora,jer je 12 popravljeno, tako pise... ostavi hdd regenerator do kraja, da skenira i popravi...ako ne nadje nista..metni nove windowse i pici dalje...sve sto je vazno metni na dvd ili neki drugi vanjski hard...i kada krepa krepa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Ova napomena se odnosi na HDD Regenerator 2011 koji u zadnje vrijeme koristim i priznajem da je napravljen veliki pomak od starije verzije. Neke sam diskove vratio iz otpisanih ali sam ipak skeptik pa bih takve diskove koristio samo za pohranu videa i muzike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
evo napravio sam scan hdd-a sa hdtune pro programom i ovo su rezultati. http://tinypic.com/r/2rrqxhv/6 http://tinypic.com/r/33ucpl4/6 da li je to zabrinjavajuce stanje i da li je disk pri kraju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Meni se također najprije jedan bad sector pojavio nakon nestanka struje i poslije se to širilo, taman mi istekla garancija, sad mi služi kao dodatni disk jer sam na njemu ostavio sve podatke, ali kao glavni disk mi nikako nije funkcionirao i svakih tjedan, dva sam morao čistiti bad sectore i reinstalirati windowse. Napravio bih low level format ali imam dvije particije i ne želim onu drugu pobrisat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Imas 16 blokova koji su vec realocirani, i ovaj jedan koji tek treba realocirati. Kao sto ti rekoh, backupiraj podatke, i iz HD Tune-a mozes napraviti erase disk. Poslije mozes opet check napraviti da provjeris da je sve OK. I dalje peglaj normalno.... Jedino pripazi da se opet ne pojavi koji bad block. Sretno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Probao sam napraviti erase iz hdd tune-a ali izbaci mi ovu poruku: http://tinypic.com/r/2j1sxtw/6 u čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
evo napravio sam boot cd sa hdd regenerateom i odradio cijeli proces. na kraju mi je ispisao da je 1 bad sector recovered. nakon toga sam preskenirao sa hdd tune i stvarno više nema bad sectora, jedino mi je jos onaj zuti warning reallocated sector count :16. Da li je sad sve ok sa hdd-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ona greska ti je bila jer si jos imao particiju(e) na disku. Trebao si ih pobrisati, i onda bi proslo. Reallocated sector count je koliko je bilo bad blockova, te su realocirani, tako da je sad sve OK. ... dok se opet ne pojavi novi bad block ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Da ne otvaram drugu temu. Imam jedan stari <HDD: 80GB IDE ATA100 7200RPM 3.5in x 1in 40p 100MB/s HDD Refurbished, Seagate, HAB, ST380215A HD Tune pokazuje 2 Čini mi se da je došlo do kvara zbog lošeg napajanja Raptoxx-a. Mislim da mi je to napajanje shebalo tri harda do sada. Prvo dvije sata i sad ata hard. Nije mi jasno zašto? HDD sata su počeli škljockati i na kraju propali. Jedina utjeha je ta što je jedan hdd pod garancijom. Jel se može kako HDD popraviti (HDD regeneratorom) ili je za otpad? Zadnje izmijenjeno od: Red Worm. 15.12.2012. u 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
moze...probaj.. |
![]() |
![]() |
|
|