|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Puno pitanja o optici - molim pomoc, pridruzite se raspravi
Pisem diplomski rad na temu optičkog interneta u hrvatskoj. U radu bih trebao objasniti principe PON-a i FTTH-a što sam i ucinio. Problem je sto bih trebao i opisati raspolozive primjere primjena i izvedenih sustava te predvidjeti slijed događaja implementacije optickog sirokopojasnog pristupa u Hrvatskoj, no ne nalazim bas literature pa pokusavam ovdje malo pokrenuti raspravu. Koji su primjeri izvedenih sustava? Znam da se sada grade vile sa optikom, no ne znam do kuda ta optika seže. Da li je to FTTC (Curb), pa dalje ide utp do stana? Koliko je rasiren FTTH u HR-u? Sta mislite kako ce se razvijati dalje? Molim vas ljudi pomozite, stvarno bih htio ovo kvalitetno odraditi. PS. ako mozda cak znate neku literaturu, slobodno preporucite (moguce da sam ja nesto preskocio u svom bjesnomucnom pretrazivanju www-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Za ove vile s optikom znam da su Hoto Ville u Svetoj Nedelji pod Vodatelom tj Metronetom imaju optiku i triple play. nadam se da sam bar malo pomogao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Sto se FTTH tice, HT ima pilot program u horvacanskoj (nove zgrade pored baschiere) ali je to stvarno "pilot" - prikljucili su mozda 5-6 korisnika po zgradi. Takodjer, Rumunjska ima mozda "najrazvijeniju" FTTH mrezu u Europi, no to je primjer kako se stvari NE rade hehe. Isto samo jedna diverzija, cisto da se zna, optika nije broadband nego baseband. Kada netko kaze broadband optika to je otprilike kao da kazes napio sam se keksa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|