|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Tvix media player (Vs. Mede8er)
Ima li netko ovaj player u naslovu? Pojavio se u Linksu neki Tvix HD Slim S1, i pročitao sam recenziju na HDtelevizija. Tamo su ga direktno uspoređivali s mede8erom. Ja prvo gledao tog i samo što ga ne kupih, kad naleti ovo. Cijena je tu negdje, +- no čini mi se da je taj M8R puno zastupljeniji i kod nas i vani, što pak garantira redovite updatee. A Tvix je nekako na papiru bolji (pa i ljepši ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
imas tu recenziju..http://hdtelevizija.com/2010/10/16/r...ix-hd-slim-s1/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja već godinama gledam kupiti Media Center i nikako da se odlučim odrišiti kesu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Evo da se i ja ukljucim. Osobno imam Mede8er vec nekih 3 mjeseca i mogu samo reci da je stvarka prebrutalno dobra. Guta sve zivo sto stavim. Reprodukcija izravno sa ugradjenog diska ili sa vanjskog USb diska je besprijekorna bez obzira o kojoj vrsti video zapisa se radi. Streamanje sa kompa na Mede8er takodjer radi bez greske ali tu jako puno ovisi o vrsti opreme koja se koristi (da li se koristi switch, da li je Gigabit-na mreza ili 100Mb, da li se stream-a sa kompa ili sa NAS uredjaja, same mrezne postavke itd.). Sve u svemu, ne znam kakav je ovaj Tvix ali cijela poanta je u tome sto, koliko znam i Mede8er i Tvix koriste isti chip (Realtek) tako da je tako svejedno koji odabrati. Puno je bitnija podrska u ovom slucaju (koliko cesto ide novi firmware i sl.). Toliko od mene. Gile2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
copy/paste recenzije " Premda na papiru između ove dvije verzije čipa nisu navedene razlike, obzirom da je Slim S1 pokazao bolje performanse i propusnost video zapisa iznad 38 Mbps, uvjereni smo kako se radi o čipu koji je bolje optimiziran i prilagođen zahtjevnim HD zapisima " Korisnička podrška i forum mi se čini ažurni http://tvixie.com/download.php , konačno media plejeri koriste i hrvatski meni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hmm, tu mi bas nesto i ne stime. Jucer sam isao probati pustiti onaj famozni birds effect sample kojim se navodno testiraju mkv player-i i vrtio sam verziju sa 42MB/s bitrate-a i film se izvrtio bez ikakvih problema (Napomena: to sam pustao tdirektno sa internog diska). Kad sam isao streamati to preko mreze, zadnjih 7-8 sekundi je pocelo trzati. Tako da mislim da, ako ima kakvih modifikacija onda je to napravljeno putem firmware-a a ne hardware-ski na samom cipu. Mislim da im se ne bi isplatilo da idu kao samo malo hardwer-ski podesiti cip a da to ne razglase na sva zvona (barem po meni) ![]() Zakon trzista, jeb ga.. ![]() Gile 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Da li je gigabitna ili 100mbit-na mreza potpuno je nevazno posto Mede8er nema gigabitni LAN nego 10/100, te tako i ne moze podici gigabitnu vezu. Govorim o propusnosti a sto se tice nekih odredjenih postavki koje omogucuju bolje ili losije streamanje sa konkretnim komadom switcha, NASa, routera i sl., to je druga stvar. Gigabitni LAN, native SATA i PCIe donose 1085 i 1185 cipovi (sto se Realteka tice)... Citiraj:
Razlika je u tome sto 1283DD+ daje i mogucnost enkodiranja materijala ali to u Slim S1 uopce nije podrzano, to je rezervirano za M66xx model (koji ima ugradjen tuner). Osim toga, to sto si citirao ne odnosi se na na usporedbu Mede8era 1073DD+ i Tvixa 1283DD+, nego 1283DD i 1283DD+ cipa. Realtek navodi da je jedina razlika sto DD+ verzije mogu dekodirati Dolby TrueHD i DTS HD streamove. Da li su jos ista doradili nije sigurno jer nema sluzbene objave. Zadnje izmijenjeno od: Matta. 02.11.2010. u 21:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hvala na objašnjenjima Matta. Čeprkao sam po forumu, DTS HD upgrade za Slim S1 se može napraviti ovdje http://hd6600.over-blog.fr/article-d...-comments.html. No i bez toga ću vrlo vjerovatno udomiti Tvix, ljepše mi izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Eto udomio Tvix S1. Prvi dojam, uređaj je iznimno jednostavan za spajanje u sustav, i super brz prilikom pokretanja filmova i ostalih sadržaja sa diska. Zasad iznad očekivanja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
HDMI PROBLEM
Dali netko ima problema sa spajanjem TVIX-a na Tv putem HDMI-ja? Kupio sam navedeni uređaj i nikako da ga uspijem spojiti sa LCD-om ( panasonic 37LZ serija)...jednostavno ne prepoznaje ništa na HDMI1 i 2 ulazima...isprobao sam 5 različitih HDMI kabela i nula bodova. spojio sam i kompjuter na HDMI1 ulaz putem DVI kabla (HDMI-DVI adapter je na kraju kabla koji je u telki) i sve radi normalno... Nije mi jasno u čemu je problem, pa ovim putem molim dobrovoljce za savjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ma probo sam sve...čitam o tom hdmi handshake problemu i mislim da je čak to to....slao sam mail u panasonic, nema novog firmware-a za TX-37LZ70P, kaže majstor kupi kvalitetniji hdmi kabel sa pozlaćenim konektorima....a isprobao sam do sada desetak kablova. Jedino što me brine jest da ti kablovi nisu nikakve ekstra kvalitete...pa čak razmišljam kupit original panasonic hdmi kabel...ne znam koliko je to pametno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Novi firmware 2.0.6
Kod mene je bilo da kad upališ Tvix on prvo vrti nekoliko modova slike 480p 720p i sl dok ne dobiješ sliku na telci... Kad vidiš Tvix znak stisneš ok i pičiš dalje... Za inormaciju svih koji imaju TVix, stiže nam novi firmware 2.0.6. Trenutno je 4. beti... Evo o čemu se radi... Download link: http://demod.dvico.com/PreRelease/tv...0_2.0.6_B4.zip [Changes] [Multimedia Player/ System] 1. Supports DVD backup - You can back up your DVDs (including encrypted one) into TVIX HDD automatically. - You need to connect external DVD drive thru USB to enable this feature. - You will be prompted before “BACKUP” menu as soon as you insert the DVD, and the result will be stored in the movie/DVD folder with title name. - The backup file format is .IFO. - This feature will work only when internal HDD is available. 2. Supports BT (Bit-Torrent) download - If you configure the .torrent file, TVIX will automatically download it. TVIX will consume much less power than PC, so it’s a good downloading machine. You can directly playback contents as soon as it’s done. - Download itself happens in background, and does not interfere the foreground playback. (Except recording DTV files – it will stop the downloading in the meantime.) - You can monitor or configure torrent at http:// - The downloaded file will store at /BT on internal HDD. - Supports resuming download just after last downloading. - You can check the download completed files by clicking ”Visit Neighbor” button on the monitor page (It will connect TVIX via Samba server) - Here’s the quick usage guide http://demod.dvico.com/User/torrent_download.pdf 3. Improves Web-Remote - Changes major user interface to more intuitive one. - Supports progress bar to show the current status of playback. You can also click the progress bar to change the playback position. - So it becomes more and more usable without TV, when you want to use TVIX as music server. 4. Improves Media Library - Add searching feature. You can type the searching words by virtual keyboard (using remote). - You can search music by artist/ album/ title/ file name. You can search movie, photo by file name. - Supports APE/ FLAC/ OGG tags and it will be enabled in Media Library. - If there is no audio tag, searching may not be enabled. Please update the audio information using below FAQ. http://www.tvix.co.kr/ENG/faq/defaul...rial=52&id=744 5. Adds multi-language virtual keyboard - Supports simplified Chinese/ traditional Chinese/ Korean/ Latin Extended. - The virtual keyboard will be automatically changed according to the menu-language at set-up, if available. - You can use this virtual keyboard at You-Tube searching, file name editing and play-list editing. - You can change the virtual keyboard by selecting “ABC” button on the virtual keyboard. 6. Supports external subtitle browser - By selecting “Subtitle” button on remote then select “Extra SUB” to browse the external subtitle file in the same folder. - This “Extra SUB” button will be disabled if external subtitle file does not exist in the same folder. - Will not support upper folder or other folder’s subtitle file. 7. Improves AUTO-RUN function - If you configure “DTV” or “Inlive” (for Korea only) as a start-up at AUTO-RUN, it will start up as “DTV” or “InLive”. 8. Improves universal jukebox - Fixes some bugs on several .ISO files. 9. Supports CUE file on WAV file format 10. Adds Serbian and Thai menu languages. 11. Fixes video not-showing bug on some MKV files. [Network] 1. Adds manual IP address configuration on Wi-Fi. 2. Supports FTP password changing at SET-UP. ------------------------- ...Ako je stvarno tako onda je to odlično!
Zadnje izmijenjeno od: Tajmahal26. 18.11.2010. u 19:30. Razlog: download link... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Za Media Library mode
Ako neko želi koristi Cover Art GUI na TViX-u... lijep template, no ne rade naša slova nego ih treba izmjeniti u fontu ScoutCond_Bold.ttf. Preporučujem Fontcreator za ubacivanje naših slova u font... link: http://hd6600.over-blog.fr/article-t...-61900350.html
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Krenuo sam ga danas uzeti kad ono nestalo. Kažu u Sonus Art-u da ga više ne proizvode i da će uskoro doći zamjena u vidu Slim Duo, sa dva DVB-T tunera. Nije mi to opcija koja mi je sama po sebi loša, ali mi je u biti taj dupli tuner nepotreban jer ne mislim snimati baš nešto sa naših 5-6 digitalnih kanala. Ako bi plaćao taj uređaj kojih 600kn više rađe bi dao sa HDD Zna li netko dali je to još negdje dobavljivo? U Vemilu i Linksu su također sve prodali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja sam jučer uzeo zadnjeg u Elipsu (Arena centar). Provjeri po ostalim njihovim trgovinama imaju li kojeg. I trenutno imaju neku akciju tipa 10% popusta na svako plaćanje tako da sam ga platio 1260kn.
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
Našao sam ga u Elipsu i u Bossizu. Na žalost u Elipsu više nema te akcije (zakasnio sam jedan dan). Iako im na letku piše da traje do 10.12., kažu u svim centrima da to ne uključuje i 10.12. ![]() ali ok, bitno mi je da sam ga našao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Nisam ga još isprobao. Pratim "MPC Club" i gledam kakve su reakcije. Kakva je dinamika izdavanja firmwarea kod TVixa mislim da će izići još bar dvije-tri bete prije konačne verzije...
![]() |
#25 |
Registered User
|
Ja sam si kupio Tvix Slim. Našao sam ga u Bossizu. Postavio sam ga, radi mi i network i sve što je potrebno i sad ga mogu korisiti a i malo se igrati sa nekim stvarima. Interesira me gdje nalazite sve neke službene i nelsužbene plugina, firmware i slično? Gdje je najbolje ići za taj neki Tvix community? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
još jedno pitanje - internet radio? dali je moguće slušati stream i kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Znam da postoji zahtjev korisnika za Shoutcast i nadam se da će ga uvrstiti u jednom od nadolazećih firmwarea... Što se tiče foruma s tvix stvarima (beta firmware i sl.)... http://www.mpcclub.com/forum/ http://hd6600.over-blog.fr/ http://www.tvix-forum.de/ Za Coverart koristi Thumbgen... http://thumbgen.org/
![]() |
#29 | |
Registered User
|
Citiraj:
i jedan drugi su u biti polovični u najmanju ruku ![]() Tvixie ne radi na S1 kako treba takod a samo da jednu ikonu za avi file bezcijelog wallpapera sa informacijama o filmu. Dok Thumbgen daje sliku, ali se preko nje ne može pokrenuti film već se mora ići nazad i kliknuti na video file... malo frustrirajuće ![]() ali svejedno sam za sada zadovoljan. Čini mi se da u beti 2.0.6 najavljuju mogućnost učitavanja ekstarnih titlova što će mi biti drago |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Meni Tvixie sasvim dobro radi, doda i walpaper i informacije, stavi da je uređaj N6600. Samo treba paziti da je podešeno na samom uređaju da prikazuje coverart. Inače jako dobra sprava, dobra izrada, vrti sve što meni treba. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|