|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Vista kao 2nd OS pa ako je u redu...
pozdrav trenutno imam xp, da li bih mogao instalirati vistu kao zaseban os i onda ako želim imam 2 os-a, a ako želim maknuti xp i ostati samo na visti (znači da stvarno izbrišem xp) jeli to izvedivo? da li mora na drugu particiju ili mogu oba na c: ? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Ako misliš dodati vistu (dualboot) , moraš napraviti još jednu particiju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
nesmiješ na jednu particiju xp i vistu stavit. uzmi neki particion manager program i od slobodnog mjesta,recimo,particije C,napravi još jednu particiju,10gb pa na gore,za vistu. instaliraj vistu na tu particiju.kad komp startaš bit ćeš pitan sa kojim osom oćeš da startaš,vistom ili xp. startaj sa vistom..idi u start i desnim klikom na computer pa properties-advenced system settings-startup und recovery-setings. tu si naštimaj sa kojim osom oćeš da startaš,kolio sekundi do starta... ako vistu oćeš maknuti..uđi u xp i formatiraj vista particiju..desni klik na particiju i format odabereš.obratno napraviš za xp. da vista boot manager definitivno maknit možeš..trebaš easyBCD program skinut i sa njim obrisat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
UnDeRcOvEr
Datum registracije: Jun 2007
|
Molim nekoga od informatičkih gurua za pomoć jer sam blizu da dobijem P.T.S.P. od uzaludnih pokušaja suživota viste i xp-a na jednom hardu ali na dvije različite particije. Naime,nemogu nikako dobit da pri bootu mogu birat koji O.S da startam,stalno mi starta O.S koji je zadnji instaliran?! 1. Koji O.S. treba prvi instalirat na hard ili to uopće nije važno,naravno na različite particije? 2. Ako je to bitno dali se drugi O.S. instalira kroz prvi ili može i na boot CD-rom? 3. Ima li još kakva bitna stavka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
instaliraj xp pa vistu. ako već imaš obadvoje a xp starta,ubaci vista dvd..pres eni kej...i odaberi reparaturu..start(prvo šta ponudi)repariraj.ponovi to više puta ako neće odma. easyBCD instaliraj.on ti oba sistema nalazi i odredi šta i kako..u ad/remuv |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
probaj run --> msconfig /boot.ini pa namjesti tu nesto,ne znam tocno kako bi trebo upisivat i sta,al probaj
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|