|
![]() |
#1 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Problem s Winampom i novim slusalicama, reprodukcija zvuka
Ovako, danas sam kupio nove slusalice, Sennheiser HD 201. Prije toga koristio sam neki noname Boeder i sve je bilo bez greske. Ubrzo nakon sto sam prikopcao 201 na potenciometar od zvucnika (Creative Labs Inspire! T5400), primijetio sam da ponekad (bez uocljivog uzorka pojavljivanja) u slusalicama dolazi do odredjenog krckanja, nesto kao clipping. Nevezano radi li se o visokim ili srednjim tonovima, neovisno o glasnoci, neovisno o bitrateu mp3ce... I to sve u Winampu, 5.54. Zvucna kartica je Realtek 7.1 integrirana (vidi Moj komp), i nikad nikakvih problema s njome. Sluske sam zatim isprobao na mp3 playeru i kucnom kinu, rade bez greske, zvuk ne krcka, sve stima. I taman kad sam zakljucio da je potenciometar (jedini) krivac (posto negdje gubi kontakt i zna se dogoditi da zvuk sam od sebe pocne varirati u glasnoci, mislio sam da je i to, a da je vjerojatno prasina u samom ulazu), uocim da pri gledanju YouTubea nema krckanja. Upalim Media Player - isto, sve stima. Upalim istu stvar u Winampu - krcka, pa stane, pa opet... kao i ranije, nepravilnim razmacima. --- Ako odbacimo mogucnost da su slusalice neispravne, je li moguce da Winamp pravi problem koristeci istu zvucnu karticu kao i MP, koji pak zvuk reproducira bez greske? Moram priznati da me zbunjuje, ima li itko ikakvu ideju kako rijesiti ovaj bizaran problem?
![]() |
#2 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Molim lock, update drivera zvucne rijesio je problem, kako se cini. Svejedno bizarno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|