|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
HP 6730s Chipset Problem...
Zdravo, evo ovo je moj prvi thread na ovom forumu... Vec nekoliko dana me zajebava laptop (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5500265) koji sam kupio prije po miseca, naime dobio sam ga bez drivera, i nadao sam se da nebi trebalo biti problema... upalija san ga, prebacio SATA mode iz AHCI u IDE i bez ikakvih problema instalirao Windows XP sa Service Pack 2... Nasao sam drivere i instalirao... Sve je bilo dobro dok nakon zavrsetka instalacije 2 drivera nisam primjetio da u device manageru jos uvijek stoje 2 Unknown Device-a (jedan sam skuzio sto je- neki hp drive guard ili tako nesto, ugl. nije prijeko potrebno... primjetija san da se ovaj drugi unknown device nalazi na PCI Bus-u. Skinija par programa nebi li uspija detektirat o cemu se radi.Preko Driver Detectivea (nazalost shareware) uspija san vidit da se ustvari radi o INTEL(R) 82801 PCI BRIDGE - 2448 sto bi trebalo biti na driverima od chipseta... formatirao sam vec jednom i sve nacisto i opet isto... naime to je valjda nekakav bridge izmedu maticne u laptopu i graficke tako da mi graficka puno slabije radi a tv kartica mi uopce ne daje sliku...molim vas razmotrite ovaj dosadan i dug post i nadam se da ce neko znati pomoci... I nadam se da sam sve bitno naveo... Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Nazalost nista... Ali cudno, tamo na stranici za koju si dao link pise da driver ima 40-ak MB a skinija san samo file od 686 KB... Ugl skuzija san da ustvari ono sta mi je u device manageru nema veze s ovim, naime ona 2 unknown devicea su zapravo HP quick launch buttons i hp drive guard... Ali nesto definitivno nije uredu...u everestu nista ne pokazuje za CHIPSET od maticne i SPD od maticne... a da ne pricam da je FPS u igrama dosta slabiji nego sta bi treba bit bar po mom misljenju (Ati Mobility radeon HD 3430 256 MB)... Sigurno postoji neka sema za ovo, vjerovatno je to sve do toga sta je ovo windows XP a vjerovatno laptop preporuceno radi za vistu... Hvala ti svejedno... nadam se da ce bit jos kakvih potencijalnih rjesenja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|