|
![]() |
#1 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
HGspot konfiguracija
Jednoj starijoj susjedi treba komp jer joj se neka stara krama pokvarila pa je mene zamolila za pomoć. Mislio sam uzeti neku od konfi iz HGspota za 1299kn (koja bude raspoloživa, svejedno) i onda joj nasnimiti windowse i osnovne programe za mail i surfanje (to je sve što joj treba). Te konfiguracije dolaze s predinstaliranim linuxom ali njega neću ostaviti jer nemam s tim iskustva, a teško da bi se i ona koja ni engleski ne zna snašla u tome. Zanima me hoću li dobiti kakve drivere za XP, znači CD-e koji inače budu u pakiranju s komponentama ili ne? P.S. Zvat ću ja i njih, ali bi mi informacija dobro došla što prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Chile
Datum registracije: Apr 2008
|
Kad sam ja kupovao sastavljenu konfu kod njih dali su mi sve cd-eove, tako da ces dobit
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
A čemu stavljati te drivere s cd-a koji su uvijek prastari? Radije pogledaj koje su točno komponente unutra, nabavi drivere i stavi te, a ne ove prastare... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Pogledati komponente nije samo tako ako nije predinstaliran os, jer na gotovim konfiguracijama obično dolazi i naljepnica na vanjskoj strani kućišta, ako ju potrgaš gubiš garanciju, a u većini slučajeva ne dolaze nikakvi manuali,eventualno od matične koji i nisu baš od neke koristi jer u većini manuala je napisan vodič za više vrsta ploča pa ti sad znaj bez da ju pogledaš koja je točno ploča. U svako slučaju, sve cd-e i instalacijske drivere bi morao dobit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ma nemoj se brinuti ako je komp samo zeni za surfanje i tako, instaliraj drivere koje ces sigurno dobiti uz konfu i pusti je da uziva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Mislim da ne,nisam nikada pokušavao ali ako driveri nisu instalirani, niti everest niti cpu-z mislim da ne vide točno o kojem modelu komponenti se radi, ispravite me ako sam u krivu naravno ![]() Ok, matičnu i procesor možeš u POST-u vidjet jer izbaci model matične,verziju biosa i model procesora, ali kao što je sa20 rekao, ako to ženi treba samo za surf i nekakav office rad, nema niti potrebe. Ja sam jednom tako uzeo gotovu konfiguraciju, pa mi je grafička zadavala probleme da me glava zaboljela,a da bude stvar gora, prilikom vađenja kućišta iz kartona sam nekako uspio otvorit bočnu stranicu jer nije bila klasično na šerafe već onaj slide sistem,ukratko chembro gaming bomb je bio u pitanju, i strgat tu garancijsku naljepnicu, a grafa došla sa crknutom memorijom. Osobno bih rađe otišao u hgspot i sastavio nekakvog jeftikanera za te pare nego uzimao već sastavljeno, ali to sam samo ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
Oglas
|
|