Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.11.2008., 15:38   #1
Valkinor
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Telsey radi, edimax ne!

Dakle na optimi sam i imam standardni telsey cpva nešta i s njim se mogu spajati na net i sve funkcionira bez problema. Naravno zaželio sam se bežičnog interneta u kući te sam kupio edimax ar-7084gB. S njime se ne mogu spajati na net.

Podesio sam točno postavke kako su stavljene na stranici od optime(imaju neke upute u pdf-u na stranici za edimax). Neče se jednostavno spojiti na net ona lampica za adsl jednoliko blinka ali nikako da pronađe ISP, zvao sam službu za korisnike cura je pokušavala uspostaviti komunikaciju sa routerom ali nije uspjela. Radi mi u PPPoE modu rada isprobavao sam i bridge ali ista stvar.

Jedinu stvar koju nisam napravio je to da sam otišao kod nekoga drugog provjeriti jel radi, sada sam na netu preko telseya s tim da sam ga spojio na edimax tako da imam bežićno ali ja bi volio da mogu telseya izbaciti zato što mi se zna dogoditi da se zamrzne, što je bio jedan od razloga što sam kupio edimax.

Eh da ova cura u SZK mi je rekla da najvjerojatnije ne valja router, otišao ja tako u konikom gdje sam kupio router te upitao uslužnog prodavača da mi ga zamjene ili barem provjere ali mi on rekao da ukoliko nema kvara na routeru plačam troškove prijevoza i pregleda tako da bi volio iscrpiti sve mogućnosti prije nego što ga dam reklamirati.

Još ću pokušati par puta zvati SZK možda budu nešta mogli napraviti zato što ne vjerujem da router ne valja tak su mi isto rekli i za mrežnu karticu da ne valja kada se nisam mogao preko telseya spajati na net ali eto fala Bogu mrežna kartica radi.

Uglavnom zanima me jel postoji možda neka postavka na edimax-u koju trebam uključiti da bi mogao na net tako da ako je netko imao sličan problem nek ga napiše......hvala.
Valkinor je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2008., 16:17   #2
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
if the light is flashing, there is no broadband line being detected
Citiraj:
Package Content
One ADSL2/2+ Router (Annex A or B)
Koji?
Citiraj:
Check VPI, VCI, type of encapsulation and type of multiplexing
settings are the same as what you collected from your ISP.
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.11.2008., 17:06   #3
Valkinor
Registered User

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
Koji?
Nisam baš razumio pod šta mislite 'koji', pretpostavljam na kojem routeru mi to ne radi uglavnom na edimaxu adsl lampica blinka.

Za ovo drugo što ste napisali adsl/adsl2---anex a ili b, adsl mi je namješten na automatski odabir, a sada za ovaj anex mislim da je b ali nisam siguran iskreno ni ne znam koji ide za optimu ako slučajno znate recite šta da tu podesim, imam od optime onaj osnovni paket za brzinu i flat.

Za ovo treće sam sve napravio kako treba, odnosno kako piše u uputama tako da sam za to nekih 99 % siguran da valja ako treba mogu napisati koje sam postavke odabrao.
Staro 02.11.2008., 17:31   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Mogu li postati korisnik OptiDSL usluge bez kupovine novog ADSL modema ako ga već imam?

Možete ako imate takozvani Annex A tip modema. Modemi drugih operatora u Hrvatskoj su drugačiji (takozvani Annex B modemi). Zato T-Comov modem nije pogodan za pristup Internetu preko Optime.
Svakako treba najprije utvrdit tip Annexa.
Firmware
Citiraj:
Obratite pozornost na zadnje slovo iza naziva routera jer ono označava Annex A ili Annex B.

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 02.11.2008. u 17:53.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2008., 18:07   #5
Valkinor
Registered User

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
Svakako treba najprije utvrdit tip Annexa.
Firmware
evo sada sam nešta malo čačkao po netu i našao da optima radi na annex A te da adsl mod trebam staviti na G.DMT da se taj koristi za brzine manje od 8 Mbit/s. Tak da ću probati to pa javim kak je prošlo.
Staro 02.11.2008., 18:25   #6
Valkinor
Registered User

Hvala puno, napokon radi..........s tim da mi router ne podržava annex A nego sam stavio na annex m i radi bez problema , hvala još jednom za sve one koji imaju isti problem rješenje se može naći ovdje
Staro 03.11.2008., 09:06   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima još jedno rješenje - nabavka D-Link G68T kojeg dila t-scum i njegovo flashanje na Annex A (t-scum koristi Annex B). Napravio sam to nekoliko puta i do sada nikakvih problema za korisnike.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno