|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) ELCON ADSL2253EU - napajanje?
Došao sam u posjed ovog modema, ali sam ga dobio bez ispravljača. Molim pomoć, ako netko zna koje su karakteristike ispravljača? (koji napon, kolika amperaža, i raspored + i - na konektoru) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Mislim da se svi ADSL modemi napajaju sa 12V ispravljačima, ja sam imao u rukama Zyxel 660RU, onaj tcomov Siemens i kasdu i sad D-Link i kolko vidim svi imaju iste adaptere ja sam na jednog ovu prvu trojku pikao i sve je bilo isto osim nominalne snage ispravljača u miliamperima koja je bila na svakom od ova tri različita lai sve je radilo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
To je i moja pretpostavka, ali ne bih htio nikakva iznenađenja što se tiče polariteta. Stoga molim, ako netko ima točno taj modem da mi da točne podatke o napajanju. Hvala na trudu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Mislim da se to neće dogodit jer je polaritet određan formatom tog power jacka ne koristi se to samo za routere, samo baazi da je pravi napon adaptera i gotovo, slobodno uzmi bilo koji ADSL router adapter i vozi siguran sam da će raditi, istina neki su malko uži neki malko širi pa traba nekad malo cimati da ga uštekaš (jako je mala razlika tipa pola mm) a sad pretpostavljam da je negdje moguće nabaviti i takav origigi adapter za elcon.. ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
Yesss!! Dobio točan podatak. Napon je 15V a amperaža 700mA. Probao sa 12V i ne šljaka.Modem počne blesavit na tom naponu. Pali LAN pa ga diskonektira i još koješta drugo. Uzeo ispravljač od akumulatorske bušilice(taman 15V ![]() probao držeći prstima žice i radi. ![]() Sad još samo da ga iskonfiguriram da radi u router modu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
imam isti problem kao i začetnik topica... imam Elcon adsl2253eu, ali bez kabela za napajanje pa ga moram kupiti.... Gore piše da je napon ispravljača/adaptera 15V, a amperaža 700mA... pretpostavljam da vas još uvijek dosta ima ovaj modem pa vas molim da mi neko potvrdi amperažu i napon prije nego kupim adapter... hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|