|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
spajanje dvd recordera
Kupio sam panasonic dmr-eh67 dvd recorder. Kako ( ako je uopče moguče) spojiti na njega satelitski reciver i na tv-u gledat satzelitski program , a da je dvd rec ugašen. Odnosno je li moguče napraviti looping sat na tv preko ugašenog(stand by) dvd recordera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jel ima satelitski reciver dupli izlaz (npr. 2 scarta)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dobro si čuo jer pararelnim spajanjem (spojeno u samom uređaju) rušiš impedanciju pa slika može biti lošija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
našao sam ovo http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8080500001 ili http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8071600261 Mislim da bi običan razdjelnik (ovaj drugi ) bio ista priča kao i sa cincevima. Pa da mi preostaje varijanta sa switchem. Da li ću i koliko izgubiti na kvaliteti ako spojim preklopnik pa scart ( ipak su to sad dva kabla između uređaja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Prije par dana isti problem, panasonic eh58, dreambox i LCD LG, spojio sam sve preko skarta nakom nekoliko sati potrošenih na spajanje raznih kombinacija (dreambox u dvd pa dvd u tv opet skartom) probao sve moguče kombinacije(komponent, kompozit,HDMI) i ovo mi je ispala najbolja kombinacija(najbolja slika i najjednostavnija kombinacija za upotrebu) Dvd može biti ugašen a da gledaš i satelitsku i kablovsku(zemaljsku) i ako spojiš na prvi skart na tv onda se i slika odmah dobija ili gasi prilikom paljenja satelitskog resivera Još jedna stvar možda nema veze ali evo: zemaljski signal(kablovski analogni) doveo sam na DVD recorder i dobio sliku sa koje mogu snimati i gledati kada je upaljen DVD, a iz DVD odveo do antenskog ulaza na TV-u signal tako da sam zadržao i prijašnju kombinaciju i redosljed kanala pa na taj način mislim da imam i nešto kvalitetniju sliku a nemora mi dvd biti upaljen kad gledam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
kupio u chipoteci neki za 30-tak kuna preklopnik. I naravno kad sam došao doma vidim da mi fali još jedan scart ( trebam ih tri) . Zasad slika iz dreama preko preklopnika nije (barem onak nabrzinu) nije izgubila na kvaliteti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|