Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.10.2008., 00:06   #1
pc user
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2005
spajanje dvd recordera

Kupio sam panasonic dmr-eh67 dvd recorder. Kako ( ako je uopče moguče) spojiti na njega satelitski reciver i na tv-u gledat satzelitski program , a da je dvd rec ugašen. Odnosno je li moguče napraviti looping sat na tv preko ugašenog(stand by) dvd recordera.
pc user je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2008., 00:45   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jel ima satelitski reciver dupli izlaz (npr. 2 scarta)?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.10.2008., 09:21   #3
pc user
Premium
Moj komp

ima cinceve i scart , ali sam čuo da je onda slika loša. Jel postoji scart 1 u 2 , pa da se sa switcem mjenja ili dvd ili tv.
Staro 23.10.2008., 09:47   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Dobro si čuo jer pararelnim spajanjem (spojeno u samom uređaju) rušiš impedanciju pa slika može biti lošija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2008., 10:06   #5
pc user
Premium
Moj komp

našao sam ovo
http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8080500001
ili
http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8071600261
Mislim da bi običan razdjelnik (ovaj drugi ) bio ista priča kao i sa cincevima. Pa da mi preostaje varijanta sa switchem.
Da li ću i koliko izgubiti na kvaliteti ako spojim preklopnik pa scart ( ipak su to sad dva kabla između uređaja)
Staro 23.10.2008., 16:20   #6
tropico
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Prije par dana isti problem, panasonic eh58, dreambox i LCD LG, spojio sam sve preko skarta nakom nekoliko sati potrošenih na spajanje raznih kombinacija (dreambox u dvd pa dvd u tv opet skartom) probao sve moguče kombinacije(komponent, kompozit,HDMI) i ovo mi je ispala najbolja kombinacija(najbolja slika i najjednostavnija kombinacija za upotrebu)
Dvd može biti ugašen a da gledaš i satelitsku i kablovsku(zemaljsku) i ako spojiš na prvi skart na tv onda se i slika odmah dobija ili gasi prilikom paljenja satelitskog resivera
Još jedna stvar možda nema veze ali evo: zemaljski signal(kablovski analogni) doveo sam na DVD recorder i dobio sliku sa koje mogu snimati i gledati kada je upaljen DVD, a iz DVD odveo do antenskog ulaza na TV-u signal tako da sam zadržao i prijašnju kombinaciju i redosljed kanala pa na taj način mislim da imam i nešto kvalitetniju sliku a nemora mi dvd biti upaljen kad gledam.
tropico je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2008., 22:46   #7
pc user
Premium
Moj komp

kupio u chipoteci neki za 30-tak kuna preklopnik. I naravno kad sam došao doma vidim da mi fali još jedan scart ( trebam ih tri) . Zasad slika iz dreama preko preklopnika nije (barem onak nabrzinu) nije izgubila na kvaliteti.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno