|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
nekompatibilnost nf4 sa x1950
Dugo nisam koristio AMD nf4 939 platformu i mislim da je bilo nekih nekompatibilnosti NF4 Ultra čipseta sa x1950 serijom od Atija šta ne? Imam dfi infiniti, 3700+ 2gb ST i na njemu x1950pro nikak da proradi stabilno nekad čak ni ne buta, isprobao 3 napajanja i stalno radi ne radi. I onda piknem svoju pci mx440 grafu i radi odmah. Onda sam sad stavio ati 4850 u taj komp i isto radi ko suza stabilno na sharkoon 370w!!! +12 je 12.03V!! Sad u svom primarnom kompu (u sigu ) imam x1950 i ona super radi bez beda. Dakle nekompatibilnost nf4 i x1950 postoji, ali pitanje kako to riješit jer mrzi me doma imat slabiju grafu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Ne postoji. Da ne bude da mlatim praznu slamu imao sam tu karticu na nf4 ultra a znam jos barem troje ljudi kojima i dan-danas rade na nf4 (sto obicnim sto ultra) plocama No moguce je da postoji nekompaktibilnost te DFI ploce i te kartice jer to jedino od DFIa sigurno mozes ocekivati. Za pocetak probaj flashati zadnji bios, reda radi procitaj opise popravaka jer je za razliku od GB DFI obicno tu iskren i napise sta sve nije radilo u starim verzijama a sada je popravljeno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Inače je X1950 serija dosta problematična po pitanju kompatibilnosti (AGP nešto više, PCI-E nešto manje) pa nije isključeno da je i tebe zapalo tako nešto...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
|
U history od biosa nema nikakvih navoda za supprot x1900 serije, jednostavno ne pašu kvragu! Dok 4850 radi normalno na dfi nf4, a x1950 radi normalno na p35 čipsetu. Za AGP sam čuo i priče da nf4 čipset ih je znao palit zbog nekih voltaža... Iako nisam imao slučaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Znaš i sam da sam imao PowerColor X1800XL 256Mb na baš toj ploči i da je radila bez problema.
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#9 |
Premium
|
Sinko, zaboravljaš da je ta ploča bila moja. A 1800 i 1950 su skoro pa ista generacija. Doduše, tvoja troši više od moje. I bučnija je.
![]() |
#10 | |
Rambus 3xtr1m
|
Citiraj:
Joj sori nisam razmišljao kad sam pisao NF3 sam mislio A kokonat mislim da nije bučnija, jer moja ima pasivni S1 ![]() Ma nisu ista generacija kak možeš uspoređivat R520 sa rv570? I mislim da je ta ploča prava kur.... izmjenila je više vlasnika i servisa nego si ti snimio dvd-ova ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ti si stvarno maher za shebati stvari. Šta god dobiješ, skršiš. Dobio si novu zapakiranu nekorištenu ploču i odmah je shebao, pa si dobio drugu i sada si i nju sredio. Tko zna, zna ![]() A perverzije koje si radio sa drugim svojim grafama neću ni komentirati.
![]() |
#13 |
Rambus 3xtr1m
|
Da sumiram i sa 4850 ploča nije stabilna. Ne izresetira se već samo nestane slike i onda nakon 5sec se izresetira. Sad dali je moguće da jedna 4850 troši manje struje od 7900gs i x1950pro kad nije pod opterećenejm? Otišla x1950pro stigla 7900gs i isti problem, ne buta. Ali sam bliže riješenju. Mislim da je to "cold boot" koji je bio poznat na nf4 pločama koje su davale velike napone (tj preopterećenje 5V). Za sada sam isprobao samo sa 3 napajanja koje nijedno nije baš predviđeno za bolje konfe. Najbolji je sharkoon silent storm, ali on je samo 370w, onda raptoxx 450w i ms ili slično od 500w. Kompjuter radi stabilno ko suza kad je unutra moja mx440 u pci slotu koja nema nikakve zahtjeve za strujim a čim se pikne jača grafa koja ždere struju odmah problemi. Sa 7900gs ona buta i čujem beep odmah, ali slike nema. Čak sam za napajanje grafe nabavio ulaz 2 molexa na pcie napajanje i ništ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rambus 3xtr1m
|
Sad sam krenuo spojit na moj silverstone 560w i ponovo problem ne mogu spojiti +12 je je +12 na napaajnju 8pinski a na dfi 4 pinski a sastrane dfi se nalazikondenzator i ne mogu uštekat da vire 4 pina jer kondenzator smeta, a ne mogu ih razrezat jer gubim garanciju koja je još 1god. Tek u ponedjeljak kad ću se dočepat frenda! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rambus 3xtr1m
|
Probao sa point of view 500w, LC 500w i ne radi sa 7900gs. I onda sam stavio unutra 4850 od gainwarda i buta iz prve! Onda sam trampio 7900gs za HD3650 i sad isto buta bez beda u windoze, ali radi relativno nestabilno (jednostavne se izresetira nakon nekog vremena). Ali reset više nije da prvo nestane slike i onda se izresetira kao sa 4850. Isprobao sam i nekoliko verzija biosa. Pitanje: Ova 3650 nema dodatno napajanje, mogu li stare ploče napojit dovoljno 3650? Trebam li u biosu postavit možda da pcie radi x8? Jer sam bez ideja više... Napominjem da sa PCI grafom stabilno radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Imao sam na nforce3 ploči AGP X1950pro,ploča Gigabyte K8NS,VGA MSIX1950pro,512ddr3. Živa žalost,10 min se nisam mogao igrati,stalno se restartavao komp,promijenio sam tri napajanja,levicom 450W,čif 420 i fortron 350, samo da ju testiram,na kraju ju reklamirao,vratili mi istu..da ne vide nikakav kvar na kartici,i prodao ju nakon tih dva tjedna. Mučenje na kvadrat. 90% da je ploča tj. chipset koma. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rambus 3xtr1m
|
Stigao je prvi BSOD dakle napredujem u riješenju ovog problema. ati2dvag dakle konflikt drivera može bit ili pci to pci host bi trebao noved drivere (a gdje da to nađem?) Novi driveri su gore, OCCT već radi 40min i nadam se da će bit stabilno konačno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|