Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.08.2004., 21:41   #1
dadinjar
Registered User

Datum registracije: Apr 2004
Half Life 2 benchmarci

http://www.firingsquad.com/hardware/half-life2_vst/

Bas mi je drago da sam kupio Ati ,Nvidia je u zadnje vrijeme pusiona : bonker2 ,Ati samo krpa svoje drivere i jednog dana ce ju rasturiti s trzista
Staro 23.08.2004., 22:17   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Gle hebe se meni i za HL2 i za Doom3 , ali je činjenica da će D3 engine kupovat svi živi, a Valve ga neće sam sebi moć prodat, ipak kad Carmak nešto napravi to ima neku vrijednost (gledaj npr. Q3 engine , još uvijek se izdaju igre na njemu, CoD itd, vrhunske mrežne/SP igre)

Pa si sad ti misli....
Oglas

Oglas
Staro 23.08.2004., 23:32   #3
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Re: Half Life 2 benchmarci

Citiraj:
Originally posted by dadinjar
http://www.firingsquad.com/hardware/half-life2_vst/

Bas mi je drago da sam kupio Ati ,Nvidia je u zadnje vrijeme pusiona : bonker2 ,Ati samo krpa svoje drivere i jednog dana ce ju rasturiti s trzista
Baš suprotno, trenutno je Ati sluga.
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2004., 17:43   #4
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Originally posted by CatKiller
Gle hebe se meni i za HL2 i za Doom3 , ali je činjenica da će D3 engine kupovat svi živi, a Valve ga neće sam sebi moć prodat, ipak kad Carmak nešto napravi to ima neku vrijednost (gledaj npr. Q3 engine , još uvijek se izdaju igre na njemu, CoD itd, vrhunske mrežne/SP igre)

Pa si sad ti misli....
A HL ima jednu od naigranijih MP igara. CS.

Pa si sad ti misli....
Staro 24.08.2004., 17:46   #5
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Dobro si rekao - JEDNU

Staro 24.08.2004., 17:55   #6
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Dobro si rekao - JEDNU

Loše je rekao, nije jedna od nego najigranija
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2004., 18:22   #7
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:

Pa si sad ti misli....

krivo. Source engine je već nekoliko firmi licenciralo (među njima i ekipa koja je napravila Vampire 2 ali moraju čekati da prvo izađe HL2, ne smiju prije pustit svoju igru).

A svako ko licencira D3 engine je budala, jer tako neoptimiziran engine (za Ati) je sramota kupit.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2004., 21:34   #8
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Hmmm, njušim li je to još jednu nvidia vs. ATI raspravu?
a kad netko samo spomene intel vs AMD dobije po pi.....
Staro 24.08.2004., 21:49   #9
ćiber_manija
CyberSky

ćiber_manija's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
thunder još bi ti dobil po pi...
Staro 25.08.2004., 10:03   #10
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Originally posted by Elven
...jer tako neoptimiziran engine (za Ati) je sramota kupit.
IMHO, nije problem u neoptimiziranost za ATi nego opcenito mislim da je cijeli Doom3 tesko smece. Ne mislim pri tome na igrivost i sl. nego na izuzetno bahate zahtjeve. Zivo me zanima kako bi izgledalo da su 6800/X800 kasnile cca. 6 mjeseci. Kako bi onda kreten Carmack objasnio da se igra ne moze lijepo vrtiti niti na najjacem hardwareu. Sada ima 6800/X800, pa se na njih moze izvlaciti, ali da su one kasnile... Siguran sam da je igru izdao bilo tko drugi i da ne nosi Doom u nazivu da bi bila maximalno ispljuvana i docekana na noz...
Druga stvar: multiplayer. Nije problem u tome sto podrzava samo 4 igraca (sve to razni modovi rijese) nego sto je nemoguce igrati na ISDN-u. Cak mislim da niti nas 384/64 paket ne omogucava igranje, a i 768/128 bi se mogao namuciti.
Dakle, da to nije ID Software i Doom brzo bi pao u zaborav...
Tumor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2004., 10:56   #11
jborozan
Registered User

jborozan's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Svi smo zaboravili na kralja igara, to je blizzard (zar ne), vidjet će mo mi tko će još igrati doom3 i hl2 kad se blizzard odluči napraviti starcraft 2.
jborozan je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2004., 11:01   #12
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Svatko tko kupi x800 pred 6800serijom samo zbog TRENUTNOG HL2 scorea, je po mom mišljenju blago "lud", jer je ati sad na podu...D3 engine će biti licenciran jako puno, budite sigurni.ATI još UVIJEK ne zna napraviti opengl drivere, pa se stalno nekog drugog krivi.S nvidiom će biti moguće napraviti stavrne međuplatformske igre, a ATI zaostaje sad i zaostajat će u ovoj generaciji.Tako ej bio neki totalka BOGUS score od 60% prednosti, što se ispostavila kao nerealna laž.Ako već gledate igre, gledajte novije i starije naslove, uzmite si prosjek pa ćete vidjeti da nvidia opet vodi.NE zaboravite, bilo je i sa far cryem svašta, pa su došli driveri i eto promjene...nvidia sigureno neće čekati, a ovo im je dobar poticaj.Dok prava igra iziđe, moguće je da ćete gledati obrnutu situaciju.Kakva je to prednost ati-ju što vodi sad u ovom naslovu?Što će biti kad krenu novi shaderi?Samo vi kupite x800 i busite se, pa će onda biti...(a da ne kažem da je to već SAD stara arhitektura)

PS:ne radi se o ATI vs. nvidia debati, već o razumnom razmišljanju

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2004., 11:19   #13
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
A kako znaš da će HL2 engine biti lošinj od Doom3 enginea???

Možda će baš HL2 engine biti implementiran u više igara i imat bolju grafiku...
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2004., 12:48   #14
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
A kako znaš da će HL2 engine biti lošinj od Doom3 enginea???

Možda će baš HL2 engine biti implementiran u više igara i imat bolju grafiku...
Nitko to ne kaže, niti zna točno...
A zaboravili ste FCm ne znam kako stoje stvari, ali također bi MOGAO biti licenciran...
Ljudi se previše uzbuđuju zbog preliminarnih rezultata, a još ništa nije ni vani!Dok sama igra izađe, možda malo kasnije, a pogotovo dok izađe neka druga igra na tom engineu, stvari će VRLO VJEROJATNO biti drukčije.Ne znam kako će ATI proći u slijedećoj generaciji, ali sada je to jednostavno tako...
Nvidijine kartice postaju jače svakog trenutka, a driveri još nisu u potpunosti zauzdali "novog konja", dok je ATI mislim iscijedio većinu iz svog starog hardvera, a podsjetimo se, x800 nije ništa doli clokana stara generacija s više pajpi.

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...

Staro 25.08.2004., 13:17   #15
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Totalno pogresno razmisljas.

Doom3 ide bolje na nvidia j
er je ona i sponzorilala tu igru, bas kao sto je i ati sponzorirao HL2.

Nebih rekao da ce Doom3 biti toliko popularan kao Quake3 engine.

Ali izgleda da se tebi sve vrti oko HL2 i DOom3 i kao da su to jedine dvije igre na ovome svijetu, pa bi mi moralo kupiti nvidia jer one brze izvode doom3 i nisu tek "clokana stara generacija s više pajpi".
A samim ovim si vec potvrdio kvalitetu "starije" generacije ATI grafickih, jer cak i "clockana sa vise pajpi" uspije biti brza od nvidia.

Glupost je sada ravnati se po D3 i HL2 kada znamo sta se sve dogadjalo oko te 2 igre.
Staro 25.08.2004., 14:08   #16
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MadBoY
Totalno pogresno razmisljas.

Doom3 ide bolje na nvidia j
er je ona i sponzorilala tu igru, bas kao sto je i ati sponzorirao HL2.

Nebih rekao da ce Doom3 biti toliko popularan kao Quake3 engine.

Ali izgleda da se tebi sve vrti oko HL2 i DOom3 i kao da su to jedine dvije igre na ovome svijetu, pa bi mi moralo kupiti nvidia jer one brze izvode doom3 i nisu tek "clokana stara generacija s više pajpi".
A samim ovim si vec potvrdio kvalitetu "starije" generacije ATI grafickih, jer cak i "clockana sa vise pajpi" uspije biti brza od nvidia.

Glupost je sada ravnati se po D3 i HL2 kada znamo sta se sve dogadjalo oko te 2 igre.
Izgleda da se ne čita sve što pišem, pa ostaje slobodnih tumačenja i "rupa".Naprotiv, baš sam i sam rekao da se ne treba ravnati isključivo oko te 2 igre, jer i u ostalim nvidia vodi, jer se ne radi samo o te 2.Ja ne znam otkuda nekom takve interpretacije onog što ja nisam niti rekao.Naravno, činjenica ostaje da je to trenutačno THE kartica, kao što se vidi i na samom pcekspertu, a ne sjećam se da sam tamo igdje vidio d3 ili HL2 testove...
zaključak tih testova je bio jasan, i s drugim testovima, i bez ta 2.Još će se pojaviti enginea, i stvari će se mijenjati,
ali ATI je popušio u ovoj rundi, i meni je žao što to netko ne može vidjeti...ja sam potpuno priznao tako i da je nvidia popušila u prethodnoj, s FXicama, a i sam sam razmišljao o x800-ali sada uopće ne vidim smisla.Meni je žao što netko od silne zaslijepljenosti o nekakvim "bitkama" ne vidi što se događa, a meni je taj rat bezveze, i u to se uopće ne želim mješati, već ističem da je ATI "zaboravio" važne feature a sada se neopravdano izvlače.Ja nikada ne znam hoće li moja slijedeća kartica biti ATI ili NVIDIa, jer će to ovisiti o ishodu stvari tada.Toliko o tome.

Staro 25.08.2004., 16:23   #17
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Iako preferiram ATI, mislim da je zadnja serija Nvidia kartica trenutno jače (trenutno jer treba pričekati 2-3 serije drivera sa optimizacijama za najnovije igre).
Međutim, moje mišljenje je da se SVE današnje igre mogu pristojno igrati sa 9600XT i jačim karticama, tako da mislim da su ove 4000kn kartice bacanje novaca
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2004., 18:13   #18
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by Tumor
IMHO, nije problem u neoptimiziranost za ATi nego opcenito mislim da je cijeli Doom3 tesko smece. Ne mislim pri tome na igrivost i sl. nego na izuzetno bahate zahtjeve. Zivo me zanima kako bi izgledalo da su 6800/X800 kasnile cca. 6 mjeseci. Kako bi onda kreten Carmack objasnio da se igra ne moze lijepo vrtiti niti na najjacem hardwareu. Sada ima 6800/X800, pa se na njih moze izvlaciti, ali da su one kasnile... Siguran sam da je igru izdao bilo tko drugi i da ne nosi Doom u nazivu da bi bila maximalno ispljuvana i docekana na noz...
Druga stvar: multiplayer. Nije problem u tome sto podrzava samo 4 igraca (sve to razni modovi rijese) nego sto je nemoguce igrati na ISDN-u. Cak mislim da niti nas 384/64 paket ne omogucava igranje, a i 768/128 bi se mogao namuciti.
Dakle, da to nije ID Software i Doom brzo bi pao u zaborav...
Konačno jedna pametna u moru gluposti...:clap:
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno