Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2010., 19:22   #1
Kierran
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Q: TWG850, LAN+net

Dakle ...

Imam Bnetov 2D paket, i (nesretni) Thomson TWG850. Vec sam vlastitim PCem spojen na lokalnu mrezu na kojoj imam nekoliko IPeva koje koristim (za laptop i sl.), a sad imam i ovaj router - kako natjerati router da radi u sprezi s mrezom kako bi mogao preko njega primati net i koristiti mrežu? Ne želim ostaviti defaultni IP na Thomsonu (koji je 192.168.0.1) nego bih mu htio dodijeliti neki IP unutar mreze, i zatim preko njega spojiti svoj komp (UTPom) tako da Thomson istovremeno sluzi i kao gateway na net i kao gateway na lokalnu mrezu (za taj jedan komp). Reci cete da je lakse puknuti u komp jos jednu LAN karticu, i konfigurirati Doze da rutaju obje adrese i oba DNSa. ALI...for the sake of the argument...

Ako Thomsonu dodijelim neki IP lokalne mreze, izoliram ga od lokalne mreze i UTPom se peko laptopa spojim na njega, mogu ga pingati i spojiti se na control panel ali nemam (Bnetovog) neta. Znaci li to da uredjaj prima net samo ako je na defaultnoj LAN adresi (sto bas i nema smisla)????
npr. novi IP na Thomsonu je 30.30.30.50 (primjera radi), DHCP iskljucen
TCP/IP na laptopu je: IP 30.30.30.51, subnet mask 255.255.255.0, default GW 30.30.30.50, DNS isto - uredno se vide, spajam se na ruter, ali nema neta (?)

Ako Thomsona dodatnim UTPom spojim u switch na kojem mi je lokalna mreza, i ako laptop spojim u isti switch, Thomson poblesavi. Ne mogu ga pingati, ne radi net.

Sto napraviti, ima li netko ideju?

Hvala na pomoci...
Kierran je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke