|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Q: TWG850, LAN+net
Dakle ... Imam Bnetov 2D paket, i (nesretni) Thomson TWG850. Vec sam vlastitim PCem spojen na lokalnu mrezu na kojoj imam nekoliko IPeva koje koristim (za laptop i sl.), a sad imam i ovaj router - kako natjerati router da radi u sprezi s mrezom kako bi mogao preko njega primati net i koristiti mrežu? Ne želim ostaviti defaultni IP na Thomsonu (koji je 192.168.0.1) nego bih mu htio dodijeliti neki IP unutar mreze, i zatim preko njega spojiti svoj komp (UTPom) tako da Thomson istovremeno sluzi i kao gateway na net i kao gateway na lokalnu mrezu (za taj jedan komp). Reci cete da je lakse puknuti u komp jos jednu LAN karticu, i konfigurirati Doze da rutaju obje adrese i oba DNSa. ALI...for the sake of the argument... Ako Thomsonu dodijelim neki IP lokalne mreze, izoliram ga od lokalne mreze i UTPom se peko laptopa spojim na njega, mogu ga pingati i spojiti se na control panel ali nemam (Bnetovog) neta. Znaci li to da uredjaj prima net samo ako je na defaultnoj LAN adresi (sto bas i nema smisla)???? npr. novi IP na Thomsonu je 30.30.30.50 (primjera radi), DHCP iskljucen TCP/IP na laptopu je: IP 30.30.30.51, subnet mask 255.255.255.0, default GW 30.30.30.50, DNS isto - uredno se vide, spajam se na ruter, ali nema neta (?) Ako Thomsona dodatnim UTPom spojim u switch na kojem mi je lokalna mreza, i ako laptop spojim u isti switch, Thomson poblesavi. Ne mogu ga pingati, ne radi net. Sto napraviti, ima li netko ideju? Hvala na pomoci... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|