|
![]() |
#1 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
realtek problem
dakle ovako, napokon sam nabavija novu konfu i sve radi osim ove 3 stvari ![]() dakle nemogu nikako namistit da mi prorade rear zvucnici, znaci rade svi osim zadnja 2, proba sam reinstalirat drajevere, ustekavat na sve moguce nacine na ploci jackove, al jednostavno nece da slusaju, pa ako ima ko kakvu ideju? i imam problema s mikrofonom, dakle ustekam ga pojacam unmutam, sve radi, al se nakon odredenog vrimena pricanja on sam smanji u volume controlu i onda vise ne radi, proba reinstalirat drajevere opet isto, isproban mic na drugom kompu radi normalno, al eto mene tu zajebava, al moram napomenit da radi normalno dok mi je otvoren sound hardware test, onaj prvi prozor kod voice testa... i zanjdi problem je dok mikrofon radi poprilicno sumi, al samo kad koristim neki program za pricanje priko neta, tipa ts ili skajp, nikako mi nije jasno u cemu bi moga bit problem, pa eto ako neko zna... i imam jos jedno pitanje, jel se triba negdi front panel upalit posebno, jer je ustekan na maticnu, al odbija poslusnost... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rasvjetno tijelo
|
ok mikrofon je proradija, sam od sebe al zadnje zvucnike nikako ne mogu namistit, pa eto ako netko ima kakvu ideju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
7.1 je zvučna na svim modernim pločama,radi se vjerojatno o nekom ALC88x codecu,ako si pravilno instalirao softver,jedino ti preostaje sve spojiti ispravno, ne bilo kako - pa kad potrefiš,nego obično po boji jackova. Kad si to napravio,uđeš u Realtek rack i namjestiš sve ostalo,pošto ta zvučna ima onboard Jack sensing,sama bi trebala detektirati 5.1 sistem ako je ispravno spojen,bar je tako na 10 ploča s kojima sam ja radio bio. Sve su bile Realtek codec.Još od nforce3.. ![]() Možda ti je setup postavljen na 2.1 pa rade samo prednji? ![]() Jasno,potrebno je razlikovati AC97 drivere od HD drivera pa i to pogledaj,koje si stavio,ako si skidao s realtek site-a.. Postavke za FRONT panel se vjerojatno nalaze u BIOS-u,opet,naravno,ako je dobro prikopčan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve šta je navedeno u postu poviše + katkad treba isključit "Jack sensing" feature jel katkad buca tj. "luduje". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rasvjetno tijelo
|
evo ovako zanci sve mi je bilo dobro postavljeno i ustekano, drajveri radili problem je bija u tome sta sam za zadnje zvucnike umisto rear speakers triba stavit side speaker out iako mi nikako nije jasno zasto tako rade, al rade, tako da je sad sve 5 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|