|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Pomoc, lap umro preko noci
slucaj je sljedeci, radi se o toshibi satelite model neznam tocno ali lap je uredno ugasen navece i sutradan ja ga idem upalit a ono nista ![]() sta je moglo otic, sta da prvo pogledam? postojao je problem sa konektorom od napajanja, morala se zica malo natezat, stavit u odreden polozaj da dobi kontakt ali sve ostalo je najnormalnije funkcioniralo. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Za pocetak : Garancija ? Ako je jos pod garancijom nosi u servis
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Iskrenje. Kako neki spoj nije bio kako treba, pojavilo se iskrenje koje je ubilo naponski dio. E, sad što točno... Valja gurnuti nos u to i pronači.
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mozda cak ni nije nista krepalo, nego je mozda iskrenje uzrokovalo oksidaciju na kontaktima, pa prvo pregledaj to kaj mozes bez otvaranja lapa ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
koliko je star lap, koja je kongifuracija unutra, i sta je uredaj radio prije gasenja
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
čuđenje je početak znanja
Datum registracije: Aug 2008
|
imao sam identični slučaj. Toshiba M35x, problem je u power driver-u. Serviseri ti kažu da je matična rikla, al to se da popravit. Samo trebaš bit jako spretan s lemilicom, i imat naravno dobru, JAAAKO dobru lemilicu. Zahvat traje oko par sati, ali evo, moja Toshiba uredno radi i radi i radi... Piši mi na PM za detalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
cica_mica jesi li izmjerio napon na ispravljaču (punjaču). To što ti pali lampicu ne znači da je ispravan ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
neki dan sam otvorio lap i stvarno nisam znao sta da gledam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Ispričavam se zbog narušavanja javnog reda i mira. evo da se iskupim: ima moj brat toshibu satelitte pa ću se raspitat malo kod njega, ali ovo je izgleda problem u punjaču ili bateriji, jer neznam baš da je riknio procesor ili matična, pa nebi onda krenio dizat uopće windowse. a da probaš posudit negdje drugi punjač i bateriju pa probaj. nemože škodit.
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Hi, Vjerojatno ti je crkla baterija. Cak i ako vidis lampicu kad prikljucis punjas, ne znaci da se baterija puni. Neki laptopi ne mogu raditi bez (ispravne) baterije. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
čuđenje je početak znanja
Datum registracije: Aug 2008
|
prijatelju mali, power driver nije nešto što skineš s neta pa ga instaliraš. To je čip koji regulira napone i daje napajanje za sve komponente u laptopu. Otkad je RoHS standard počeo harat po proizvođače da ne koriste lem leguru s Olovom, počela je lavina kvarova zbog krtog (ne elastičnog) lema pa se puno SMD komponente pate od toga. U slučaju s Toshibom kojeg cica_mica ima, problem može biti ili u utoru za napajanje, pa se treba prelemiti, ili u power driveru, pa se on treba prelemiti. Ako si još uvjek u mraku i nemaš pojma o čemu pričam, izvoli pa vidi kako sam to radio. Nadam se da znaš engleski. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
![]() problem sličan imao sam sa stolnim računalom neki dan, ispostavilo se da je riječ o grafičkoj kartici. preporučam da ga odneseš u neki servis na dijagnostiku ( Ve-mil cca 60 kn to košta ) tamo će ti oni odma reći kaj je i ponuditi ti najbolje riješenje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|