Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.10.2008., 09:39   #1
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Horizontalne crte preko ekrana->graf?

Evo samo da vas pitam
Imam ECS 7900gs i svako par dana mi se zna dogoditi da jednostavno kad otvorim MY Computer recimo ili bilo koji folder s bijelom pozadinom jednostavno pocnu s desne strane neke crte smedje pojavljivati i idu do otprilike 3/4 ekrana...otprilike 30-ak redova pixela(razbacano, ne skupljeno) tako negdje do 3/4 ekrana...i npr onda kad stisnem desni klik za refresh ili tako nesto onda gdje god je ona crtica (view, arr.icons by i new) mi se takodjer povuku crte do tuda. kad sa alt+F4 izadjem iz foldera onda je pozadina sasvim uredu iako ima i po njoj bijele boje. u igrama takodjer je sve ok.

e sad sam htio pitati je li to znak da je graficka pocela lagano otkazivati pa da ju nosim u servis ili ?
btw graf mi je i bila cijelo vrijeme na stock vrijednostima.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2008., 10:07   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
desavalo se meni davnih dana ali je problem bio u monitoru a ne u grafi.
Na kraju se ispostavilo (nakon dva servisa od kojih je tek drugi bio relativno uspjesan ali su se crte znale tu i tamo vratiti) da mu je smetalo stajanje uz vanjski zid kuce, tj razlika u temperaturi tako da je pizdio kad ovako krene hladnije vrijeme. "Rjesenje" je bilo drugacije razmjestiti sobu
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2008., 10:24   #3
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

e moze biti da je to onda jer mi je kraj z-10 zvucnika pa mu oni neke smetnje rade...a neznam...provat cu sad istu konf odvrtit na LCD-u par dana pa da vidimo sto i kako...

doduse u mojoj sobi je malo hladnije (potvrda tvoje tvrdnje)posto sam u potkrovlju i 3 od 4 zida su vanjska ^^ overclocking here i come
Staro 03.10.2008., 11:29   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
znaci, sada si na crt-u? ako jesi, onda svakako da ti moze utjecati svakakva magnetska polja na ekran kao takav, pogotovo zvucnici, transformatori i slicno.

probaj raditi sa ugasenim zvucnicima, pa vidi dal je problem jos uvijek tu. moze biti i neki kabal u blizini, najbolje je maknuti ekran da nista ne bude u krugu pol metra-metar. da za pocetak eliminiras zracenje drugih uredaja na monitor.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2008., 12:00   #5
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ovako.na stolumi je bezicna tipk/mis, receiver je ispod monitora da ne stvara nered -.-
desno (20cm) je zvucnik s napajanjem u sebi (logitech z-10) a lijevo isti taj(samo nema napajanje fkorz) and that's al folks

e sad znam da kad taj lijevi zvucnik koji ima u sebi napajanje priblizim monitoru da slika pocne biti valovita i to puno i to mi je jasno da je zbog (elektro)magnetskog polja zvucnika i onog u donjem kutu monitora...ali ovo sam bas mislio da je do graf...

btw kao st rekoh nedogadja se uvijek nego svako par dana...a jos cu ja tomalo proanalizirati pa javim kad sve moguce utjecaje isprovam tako da pomognem koliko toliko nekom drugom ko bude imao istih cude kao i ja

a neznam....provat cu viditi kako to izgleda sa maknutim svim od njega...eh...jedva cekam kad ce mi se vratiti lcd iz servisa...javim za par dana u cemu je bio problem (ako ga uspijem locirati)
Staro 03.10.2008., 12:09   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ja sam neko vrijeme imao bezicni mis i tipkovnicu, i receiver sam morao odmaknuti od monitora (crt i dan danas kojeg imam), inace mi nije receiver radio kako treba .

ipak, za valovite crte mislim da ti treba neko jace zracenje. jer je kod mene monitor u sredini "stola" (bolje nazvati kompleta), a iznad njega stoji tv (takoder crt). i kad njega upalim, onda imam full crte preko cijelog monitora, sto pripisujem samom tv-u (i trafu i ekranu od tv-a, jer i on zraci).

iskljuci zvucnike pa probaj, kako sam napisao. ako ne vidis crte, znas u cemu je problem. da nema problema .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2008., 12:19   #7
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ok.thx.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas