|
![]() |
#1 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ima još uopće koja "hardwareska" mrežna na tržištu?
Ovako treba mi jedna mrežna koja nije bazirana na onim realtek polu-čipovima koji trebaju uber proc da bi radili, netreba biti posebno bogata featureima (netreba mi boot ROM i ostale điđe) dosta je i da je 10/100Mbit i treba imati drivere za XP/Vista OSove (stabilne neravno), način spajanja PCI... Ako ima ko ideju koji model je kod nas dobavljiv i di bio bi zahvalan...
![]() |
#2 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Imas u Labu2000: INTEL Intel Pro 1000GTL Desktop Adapter (PWLA 8391GTL) - 10/100/1000 copper - LP 194 kn INTEL Intel Pro 1000GT Desktop Adapter (PWLA 8391GT) - 10/100/1000 copper 194 kn Ak se ne varam to su "hardverske" mrezne...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Ovako nešto : http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=012906 ?
![]() |
#6 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Problem je u tome kaj ove "soft" kartuše (realtek & co) imaju jednu nezgodnu naviku da im se veza "objesi" nakon određeno random vremena, ova nvidijina integrirana to napravi tu i tamo (relativno rijetko tipa svakih par dana jednom) dok ova realetkova minimalno cca 3-4 puta dnevno oglupavi... Sad htio lišit čipset tog djela posla ako je moguće (jer sam primjetio da se ovaj nforce daleko ljepše ponaša kad ne koristiš neke njegove djelove npr zvučnu da buddem precizan) a da se ne dešavaju te gluposti koje izvodi ovaj soft mrežni hardware... Imao sam dosta PCI mrežnih ali sam ih ja idiot razdjelio s vremenom jer sam računao da mi više nikad neće trebat... @Bubba Znam da je to otprilike opis funkcionalnosti tih jeftikaner mrežnih ali reko to vješanje mi ide na živce, nije problem postavki jer nvidia to dosta solidno odrađuje pa valjda ima nekaj kaj je isto ili bolje od nje ali da radi "samo" taj posao... ![]() @Fleks Bio bi zahvalan... ![]()
![]() |
#8 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam i ja jednu prastaru D-Linkovu kartušu s Realtek čipom i nikada problema sa njom. A prošla je sigurno 10 raznih konfi i sve OS od 98SE na ovamo.
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle isključeno je da je problem u windowsima jer sam probao sa 5 (slovima pet) različitih OSova i problem perzistira, nije uvjek jednako izražen ali je tu, kad se veza zblesira možeš pristupit netu s browserom ali npr torrent neće na net tako dugo dok ne resetiraš postavke konekcije preko repair nakon čega radi normalno određeno X vremena... Sad to bi bio tipičan UDP "rape" scenarij da se s potpuno istim postavkama (pa i daleko većim brojem konekcija) s mrežnom integriranom na ploči sve ponaša normalno (probao sam dok sam bio na realtekici mjenjati i smanjivati dodatno ali uvjek isto), dal sam ja naletio na defektan primjerak mrežne (što sumnjam jer inače radi ok što se tiče surfanja i ostalog pa ne vjerujem da može bit selektivno pokvarena) ili je to boljka njenog čipseta u cjelini neznam ali jedno znam sigurno a to je da nije problem do windowsa i drivera...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
E Pluribus UNIX
|
Cekaj malo, o cemu ti baljezgas? Sto je tocno "soft" na tim karticama? Kutija? Citiraj:
Genijalno. A nije ti palo na pamet da je mozda problem u *tvojoj* kartici, buduci da scenarij (single workstation PiCek koji uspije s "puno konekcija" ubiti mreznu) koji opisujes jednostavno nema smisla?
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
E Pluribus UNIX
|
Neispravna kartica, ruzan interrupt koji se ne voli s nekim drugim komadom hardvera na tvojem racunalu, previsoka PCI latencija, bad mojo... Ali opcenito, ta cuda su poprilicno sposobna a nisu jeftina zato sto su "spora i losa" nego jer im fali puno drugih stvari koje imaju "velike i skupe" kartice.
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
Vjerujem ti ipak se tim baviš, uostalom zato sam i pitao jel... ![]() Pričekat ću za početak fleksa da vidim jel ima kakvih viškova pa ću vidjet poslje toga... ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Da zelis adapter koji ne zdere CPU, treba teaming, TOE, ispitivanjeutjecajavlagenauzgojkrastavacauGvatemali ili nesto trece, OK.
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Heh vjerujem vam moguće da je stvarno neko klanje s nečim (ne vjerujem da je neispravna u pravom smislu jer teško da bi onda uopće išta radilo preko nje) ali ako fleks nađe neku viška radije njemu platim cugu... ![]()
![]() |
#17 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Ako ja nisam imao problema sa serverom koji ima realtekicu i software raid, onda ti je do karte kako su ti momci vec rekli! Mail server koji radi skoro pa konstantno isto ima realtekicu pa sljaka. |
![]() |
![]() |
#22 |
Beskorisna bitanga...
|
Evo da izvjestim probao s drugom realtek kartom i sve radi kako treba (barem za sad) izgleda da je ipak bio bad mojo ili štoveć... ![]() Tja u svakom slučaju može lokot što se mene tiče...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|