Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2008., 10:32   #1
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Par pitanja za hp 6715b, igranje i blank screen

Pokusao sam malo igrati na laptopu i instalirao sam COD:UO, naime igra radi super dok se ispred mene ne pojavi neki veci krajolik, npr u carentanu po kucama ide na 30+ fps a cim izadem van to pada na par fps... Zamijetio sam da je ista shema kakvu god da nariktam grafiku, bilo extra bilo low... Osuđen sam na to ili postoji nekakvo rjesenje (alociranje vise mb grafickoj kartici?)

Drugi dio je da se zna događati blank screen kod npr. gašenja kompa, sve lampice ostanu svijetliti samo se display ugasi, čitao sam na netu da je stvar riješena sa novim biosom, no necu ga sam stavljati kako nebi izgubio garanciju, da li se jos netko od vas borio sa tim blank screenom?
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 11:05   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ti bi se hito igrati sa integriranom grafom koja je u razini desktop Radeona X300? Optimisto. Integrirane grafe nisu za igranje. Z aigranje treba kupiti lap sa posebnom grafom, a to košta. Alociranje memorije za grafu nije moguće kod tog modela jer je uzima sam koliko mu treba u određenom trenutku.

Stavljanjem novog BIOS-a ne gubiš garanciju.
Oglas

Oglas
Staro 06.09.2008., 11:08   #3
Hawk-55555
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
pokusaj staviti novi driver za graficku,.. izgleda da je rjeseno da se moze igrati call of duty ,.. ali meni igra klizi ali uvjek se pojave neki erori,.. pa sad neznam do cega je,.. a meni se samo zaledi kad ga dizem iz standby-a ,..pozz
Hawk-55555 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 18:04   #4
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Koja integruša? Samo drivere probaj najnovije instalirat i trebalo bi bit rješeno što se tiće COD: UO. Ali nažalost isti problem se javlja i kod COD2 samo ga driveri ne rješavaju. (pretpostavljam da govorimo o X1250).
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 21:42   #5
ljekra
Premium

ljekra's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Autor marko_1 Pregled postova
Pokusao sam malo igrati na laptopu i instalirao sam COD:UO, naime igra radi super dok se ispred mene ne pojavi neki veci krajolik, npr u carentanu po kucama ide na 30+ fps a cim izadem van to pada na par fps... Zamijetio sam da je ista shema kakvu god da nariktam grafiku, bilo extra bilo low... Osuđen sam na to ili postoji nekakvo rjesenje (alociranje vise mb grafickoj kartici?)

Drugi dio je da se zna događati blank screen kod npr. gašenja kompa, sve lampice ostanu svijetliti samo se display ugasi, čitao sam na netu da je stvar riješena sa novim biosom, no necu ga sam stavljati kako nebi izgubio garanciju, da li se jos netko od vas borio sa tim blank screenom?

Vidimi da raspravi nikada nece doci kraj.

Pretpostavljam da imas Vistu. Eto ti modeli imaju problema sa black screenom prilikom rada najcesce na bateriji.

Problem je ati-jeve graficke kartice.

Rijesenje je.
Ukoliko imas drivere 8.40 - odi u ati catalyst centar/poweplay i disable-aj poweplay ili stvai svu optimizaciju na full performance.

Druga mogucnost je instalacija zadnjih drivera sa HP stranice. Ili ti ver 8.45, sto rijesava problem black screena.

Ima zadnja mogucnost, a to je eventualna zamjena ploce. Hehe

---
Intel Server Board, XEON 2.0GHz, 1Gb ECC, 2x18.1Gb 10000rpm raid, 3x250Gb. 2x320Gb, 1x120Gb
ljekra je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2008., 19:03   #6
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor ljekra Pregled postova
Vidimi da raspravi nikada nece doci kraj.

Pretpostavljam da imas Vistu. Eto ti modeli imaju problema sa black screenom prilikom rada najcesce na bateriji.

Problem je ati-jeve graficke kartice.

Rijesenje je.
Ukoliko imas drivere 8.40 - odi u ati catalyst centar/poweplay i disable-aj poweplay ili stvai svu optimizaciju na full performance.

Druga mogucnost je instalacija zadnjih drivera sa HP stranice. Ili ti ver 8.45, sto rijesava problem black screena.

Ima zadnja mogucnost, a to je eventualna zamjena ploce. Hehe

Isprike na ozivljavanju stare teme...
Gore je instaliran winxp sp2, sada skidam nove drivere sa neta... Problem je sto se to desava jaaaako rijetko pa ce trebati dosta dugo dok ne vidim razliku, lik u ve-milu u klc je rekao da ne mijenjam sam bios kao da se gubi garancija :/...

EDIT: Evo stavio sam drivere i za sada sve funkcionira okej, FPS u call of dutyu je prihvatljiv sa obzirom kakav je prije bio (postavke na high)...

Zadnje izmijenjeno od: marko_1. 26.09.2008. u 02:19.
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2008., 08:46   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nadogradnja BIOS-a novim tvorničkim ne može biti razlog gubitka garancije. Dakle, lik priča gluposti.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno