|
![]() |
#1 |
Guest
|
Gamerski 17" ili 19" LCD monitor?
Pozdrav ekipa Evo ovako. Posto znam da na svoju veliku zalost necu imati vise nikad kod sebe neki kvalitetni 19 incha CRT monitor. Nego cu pricati unucima o vremenu kada nije bilo mrtvih piksela, nativnih rezolucija i slicnih. Trebao bi jedan kvalitetan odnosno brz monitor. Kvaliteta prikaza boja mi ne igra neku ulogu (sto ne znaci da hocu "crno-bijeli"), vazan mi je odaziv posto ce mi poglavito sluziti na kompu za odigravanje kojeg meca neke igre da se opustim, te za ostale stvari. Isto kao i kut gledanja, posto je vrijeme hot-seat, split-screen i ostalih igrica odavno proslo. Samo da napomenem da u igru ne ulaze neke visoke rezolucije posto mi nije na kraj pameti trositi brdo para za neke graficke kartice i platforme jer mi je nativna rezolucija monitora u nebesima. ![]() Pomozite covjeku, da vise ne moram igrati igre na ovom privremenom gofnu ![]() http://www.best.hr/share/privatno/Borna/17092008131.jpg http://www.best.hr/share/privatno/Borna/17092008132.jpg Malo sam ispao iz stosa, posto nisam uopce pratio razvoj LCD monitora, sve dok mi je radio dobri stari samsungov CRT. Probao sam ![]() (cijena nije vazna) |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Preporučam ti da uzmeš nešto čak i polovno jer sad ima dosta ljudi koji se rješavaju svojih 17 i 19" modela i prelaze na widescreen te se ti monitori mogu nabaviti za malo para. Ovaj monitor je dobra kupnja ovdje. Također, možeš naletit na nešto tipa Samsung 930BF za 400-500kn jer neznam ima li smisla davati 1000+ za 19" LCD, a ako već to hoćeš, sa bilo kojim brand modelom nećeš pogriješiti, iako bi ja radije neki PVA model tipa Lenovo 192p ili stariju verziju Philipsa 190P (ako ih još ima).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
Ne bi polovno. Ipak se tu radi o monitoru, ne o RAM keksima i slicnim stvarima. A garancija bi jako dobro dosla. Neznam zasto mi se ne bi isplatilo davati preko 1000 kuna za 17 ili 19 incha. Otkad je velicina monitora svrha samoj sebi. Meni se kupuje ne prevelik monitor manje rezolucije za igranje, a ne televizor ![]() - Ajde ekipa. Ne vjerujem da ovdje nitko nema saznanja o tome sto je najbolje. Ili je "scena" otisla u tocno onom smjeru u kojem sam se bojao da ce otici sa LCD monitorima. Lijepe oci u kolicima! |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Uzmi ovaj i nemožeš furati: http://www.nec-display-solutions.com...group=all.html Ima ih acord-computers |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
20ms? ![]() Iako od tih NEC-ova, ovo mi je (na papiru) zapelo kao fora http://www.nec-display-solutions.com...group=all.html Ali, od skoro svakog proizvodjaca mogu naci nesto ovakvo (na papiru). Zato sam topic ovdje postavio. Da mi neka iskusnjara veli kako je to u stvarnosti. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma ovdje a i sire ljudi su ti postali opsjednuti velicinom monitora u zadnje vrijeme. Valjda su godine kada si nisu mogli priustiti veci monitor od 17" ucinile svoje pa sad lijece komplekse. nego, od ovih manjih ne mogu osobno preporuciti nista osim 932b kojeg imam na drugoj kanti. Nije na papiru nikakav vrhunac tehnologije ali radi ok i da se na njemu pristojno igrati. Mozda je korisniji komentar mog prijatelja koji ima 931BW koji je kad je probao na njemu igrati rekao nesto tipa "jebes mi sve ako ovaj nema bolju sliku od mog". No za tu lovu se vjerovatno da naci i nesto na papiru bolje za igranje (koliko bolje u stvarnosti to je druga stvar), meni na toj kanti nije to bilo bitno pa nisam nesto puno ni birao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Oke ljudi! Danas cu ici u kupovinu. Pa jel mi moze netko preporuciti kvalitetan i brz 17 incha i/ili 19 incha monitor? Jer mi nije za vjeroavti iskreno da na pceskpert foruma nema odgovora na ovakvu temu! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Oku ugodan,brz,malkice preskup,dobar kontrast,Samsung. http://www.konikom.hr/p522/monitor-s...duct_info.html ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
EDIT: Moze mi netko mozda objasniti razliku u cijeni??? http://www.nabava.net/trazilica.php?q=961bf&x=0&y=0 |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
Citiraj:
200kn je jeftiniji od ovog gore,u čemu je problem? Jedino obični ili wide je dilema.. ![]() Šta ne bi opravdavao cijenu..to je novi model,nasljednik 931 serije. Razlike u cijeni,neupdatean cjenik online,i razlike u marži trgovina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
Za 1300kn možeš uzeti veoma solidan 19 monitor,bilo W bilo običan,pitanje samo proizvođača,vidim da si na 6800,grafa baš ne dopušta neki 22 čak i za povremeno igranje,bio je jedan jeftini 22,linkam ti na PM ako nađem,al to ti je vjerujem,preveliko za tu grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Ma znas kaj. S obzirom na sve ponudjeno. Mislim da cu si copiti neki 22 incha. Budget mi je do 3K kuna. Pa ako bi se igrao, onda bi strpao recimo 1024x768 ili 1280x1024 i downscale-ao. Tako i onako bi mi bio preveliki monitor za igranje da koristim sve pixele ![]() Kad se sjetim svih borba izmedju LCD i CRT nacije. Mogu mi pricati sta hoce, ali 19" je definitivno kralj flat CRT. Tako da cu se poigrati sa svojim starim, otvoriti ga i probat malo srediti! |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
Citiraj:
Nemoj otvarati nipošto monitor,više štete nego koristi.22 imaš odličnih za tvoje potrebe već oko 1500kn.I to ASUS-a i Samsunga. Nadam se da ti je jasno da se na 6800LE nećeš naigrati na 1650xnešto koliko već je. Ako ti je budžet 3k kuna,a konfa iz siga dolje,razmisli o konfi za 2k kuna i 1k kuna za monitor.To ti je moja preporuka,da se složiti takav AMD-ac sa 5000+ BE da glava boli. I ostane ti za monitor.Poslušaj šta ti pričam...jasno,ako ti je ovo dolje konfa. Ja sam za 5000+BE am2 MBO am2 Cooler 2gb rama 250gb disk 450Wpsu optiku imaš tower imaš VGA nek je 3870 ili G92 nvidia polovna za 600-700kn zvuk je onboard. I sve stane u 2000kn,dapače.Da se složiti sjajna konfa za tu lovu,pitaj McG-a on je moderator na tom podforumu,ako ti je 3000kn budžet,2 daš za konfu,1 za lcd monitor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Thanks na trudu, ali mi nije do konfiguracije toliko u ovom trenu. sada samo hocu monitor dobar da uzmem da ne gledam u TV star 20 godina ![]() Nasao sam Monitor Samsung 22" LCD/TV 225MW (to mi se cini sada najizglednije) ,te isto tako Monitor Samsung 22" LCD 223BW ,te SAMSUNG SyncMaster 226BW Pa gledam koliko mi je sta isplativo. (sa tim da bi mi TV tuner cak i oke dosao! za sobu ) EDIT: Iako bi ovo moglo biti oke ![]() Mon. 22" PHILIPS 202P70 CRT 3,8K kuna, previse bemu ![]() @moderatori. Znam da je preslo sa 17 i 19 na 22, ali danas idem u kupovinu, pa ce da tema ode u povijest do kraja danasnjeg dana ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 23.09.2008. u 11:28. |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
Da te spustim do kraja ![]() ![]() Tako da ti za 3000kn možeš birati monitor,22 lenovo,dečko ti prodaje na tržnici,novi može nabaviti za 2500kn,javi mu se. ![]() I opet,nemaš grafu za to ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Biti ce na kraju izgleda Lenovo L220x Moze lock? |
![]() |
|
|
Oglas
|