|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
promjena ventilatora u napajanju
Imam Fortona 400 PNF i poceo se cut ventilator ko da malo krcka kad nagnem kuciste cijelo onda prestane pa ponovo pocne kasnije ... zanima me ako mijenjam ventilator ( 120 mm ) koji da stavim i dal ako stavim neki obicni dal ce radit ona regulacija brzine okretaja po temperaturi ako uopce to postoji u tom napajanju , dal moram lemit zice unutra kad postavljam novi ventilator, pod garancijom je jos pa neznam dal da ga uopce rastavljam ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
1. Dal da ga rastavljaš - tvoj problem i tvoja stvar... ![]() 2. Imaš onif Chieftec ventova koji su rebrandani YL (pisalo se po forumu o njima u x navrata) inače ih se pakira u PSUe nekih firmi i startaju već na 3V i kusur tako da će vjerojatno i u PNFu (ako ga odlučiš nakačit na žice) 3. Nemoraš lemit žice, možeš izvući prkiljučni kablić od venta izvan PSUa i nasadit ga na molex ili na ploču kao i da je na caseu nakačen, samo treba precvikati žice starog venta i izolirati raz da negdje ne zaluta... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ja sam uezo Schythe Slipstream 500 okretaja u linksu i bas u to napjanje sam ga ubo , i ne da je tih ,nego je fleksovski necujan. A puse dovoljno da hladi napajanje kako treba... A sto se tice chifteka,ja imam jednom 120 mm i nije bas necujan. Sta treba pisat na njemu da vidim da li je prava serija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
ja sam u svoje stavio xilenca, u idle-u je prakticki necujan imam i taj Chieftec o kojem govorite, puno vise mi se svida od xilenca, lakse starta na manje volti, bolje puse na isto okretaja i manje se cuje na isto okretaja, ali neko je bio govorio da brzo prozuje kad su u vodoravnom polozaju, meni se xilence nakon vise od pola god. cuje kao i prvi dan edit: to bruno, "pravi" chief ti je u zelenoj kutiji |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
kod mene nekad samo krcka pa prestane , sto bi to moglo bit da rastavim napajanje i ocistim vent od prasine mozda vise nece ni malo krckat ... a i kad krcka nije nesto strasno ali ipak se cuje najvise to posto sam sve utiso do minimuma sa potenciometrom , a cpu cooler sa easytunom ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|