|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
(riješeno) Ne radi front panel audio
Konfiguracija je iz profila, a prije navedene matične, bila je unutra Gigabyte P35-DS3L, i sa njom mi sve radilo savršeno. Otkad sam promjenio ploču, ne radi mi utor za slušalice. Tj kada ukopčam slušalice, nema nikakvog zvuka, bilo da imam uključene ili isključene zvučnike, nikako ne radi. A "iza" rade normalno. E sad, da sam krivo spojio nešto, sumnjam, jer sam provjeravao. Ako treba, budem fotkao ploču ili manual od nje i kablove sa kučišta, no ako netko zna ovako napamet, neka kaže ili zauvijek šuti ![]() I drugi "problem" - sa starom pločom sam mogao iza na audio priljučke na ploči imati ukopčane i zvučnike i slušalice, te bi mi radilo oboje (naravno ako upalim zvučnike) s tiome da su mi se pojačavanjem na potenciometru zvučnika pojačavali smao oni, a preko tipkovnice bi mi se i slušalice. Ugl, sada mi neće raditi oboje u koju god "rupu" da gurnem. Da budem precizniji - zvučnike sam gurnuo na staroj ploči u onu "zelenu rupu" (line out), a slušalice u crnu (rear), i radilo je bez ikakvih postavki, "samo od sebe", no u nijednoj drugoj nije palila kombinacija. A evo, ovdje sada na ovoj ploči ne rade u koju god da stavim osim line out, ali onda ne mogu zvučnike upiknut, tj, ne mogu imati oboje uključeno. Jel zna tko što napraviti, ili ako trebaju detalji, samo recite, reći ću svaku informaciju koja treba, ili fotkati što god treba (isto vrjedi i za prvi problem) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Vidim da imas realtek HD Audio. Provjeri da li ti je ukljucena kvacica na disable front panel detection (mene je to zafrkavalo, nakon sto sam to ukljucio front panel radi) http://img397.imageshack.us/my.php?i...ntpanelkq1.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
E takav sam imao prije na staroj ploči - sada izgleda ovako, i možda i je problem u tome što si rekao, ali ja to ne nalazim P.S.Sorry za velku rezoluciju, nemam trenutno ništa instalirano sa čime bih risajzao zbog nedavne reinstalacije windowsa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Možda nisi krivo spojio, ali provjeri jesu li ti mali kablići u komadu tj. da se neki nije slučajno izvukao iz one plastike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koja je stara ploča? Za novo sučelje je kriva Vista, ne prijelaz na novu ploču.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ali nisma znao da paint može risajzat. Budem baš pogledao, kao i za jumpere, pa se javim ako nađem šta ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Slikaj da vidimo kako si spojio, očito je u tome problem, ali probaj još malo prokopati po tom utilityju, mora negdje biti opcija za isključivanje jack sensinga. Vezano za print screen, bez ALT-a hvata cijeli ekran, a s ALT-om samo aktivni prozor - velika razlika.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Six Blade Knife
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ajde konacno da su prebacili konfiguraciju jumperima u BIOS ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Sorry, my bad ![]() Inaće, riješeno - u BIOS-u je bio problem, tj trebalo je enejblat front panel audio, te nakon toga u Realtek HD mangeru. A čemu uopće služi to, tko bi disableao uopće to, čemu? ![]() A jel zna netko slučajno odgovor na moje prvo pitanje (ili drugo, nisam više siguran, ali u prvom postu sam pitao još nešto)? Ako ne, nije problem, budem ih ukapčao naprijed, samo bi mi zgodnije bilo iza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Ništa ne moraš raditi, samo ubodi, kad te pita što si uštekao, stavi na line out i dobit ćeš 2 x stereo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Probao, ali ne pita me, sam mi automatski kaže da sam uštekao u rear, ili gdje god uštekam, i ne mogu podesiti. A probao sam staviti i quadrophonic i 5.1 i 7.1, ali opet ne prepoznaje. Ma dobro, nije ni važno, glavno da radi, makar naprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Ne, ne, konfiguracija zvučnika mora biti na 2.0 odnosno stereo i onda nakon toga biraš što radi koji izlaz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Kao što je netko i dodao već u naslov, riješeno. Hvala dečki ![]() |
![]() |
![]() |
|