|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Grafička(e) kartica(e) do 3500kn i napajanje
Frend slaže konfiguraciju i odlučio je složiti high end komp koji će mu trajati barem jedno 2, 3 godine bez beda da tjera igre, i složili smo sve više-manje, jedino nismo sigurni oko izbora grafičke kartice s obzirom na trenutno stanje na tržištu. Namjerava dati do 3500kn za grafičku karticu, ili više njih, pa što je najbolje? Jedna GTX280, 9800GX2 ili HD4870x2, ili možda SLI ili Crossfire nekih slabijih kartica - npr 2x4870, ili 2x4850. To su uglavnom kombinacije u vezi kojih se mi dvoumimo, te cemo prema njima morati i maticnu odabrati, to jos nismo, jer ne treba mu Crossfire maticna ako ce slagati SLI, ili ne namjerava nikakvu drugu karticu i sl. Pa može onda neka preporuka, što mu je sigurna kupnja do max 3500kn (može ta cifra, ali može i manje, dapače, samo ne preko) a da će mu vrtiti igre kako spada barem sljedeće dvije godine na 20" monitoru sa rezom 1680x1050? Te onda po preporuci kartica, može i neko napajanje koje će tjerati tu grafičku silu? EDIT: Pošto je sve navedeno ionako brutalno i stvarno više-manje podjednako jako, tražimo što jeftinije rješenje, a što jače, neki ajmo reći best buy u toj cijeni, jer iako ima dosta love za grafiku, neće davati 500kn više, ako se recimo za npr 3000kn dade složiti nešto svega par posto slabije. Dakle definitivno može i manje od navedene cifre, ako smatrate da nije toliko slabije koliko jeftinije. |
![]() |
![]() |
#2 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Grafu za 20" uzmi jenu 4870 i miran si s igricama na max detaljima, a napajanje corsair hx520 ili hx 620W i još ti ostane 1000kn za potrošit na ostale stvari! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
4850 x2, kad izade kod nas (i opcenito u svijetu). cijena koliko sam citao, vani bi trebala biti oko 400 dolara. isao bi na 4870 kada vidim 20" monitor, ali ipak 2-3 godine...........onda ipak mislim na 4850 x2. uglavnom, jednu od te dvije svakako bi uzeo ![]() napajanje - corsair. 550W-650W, neki od modela, modularni ili ne........na vama je izbor.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
E jebiga, kad izadje - a kad ce to, on kupuje komp u roku tjedan, dva... |
![]() |
![]() |
#5 |
Osobni opis - pitaj me
|
ha, ne odlucujem ja kada ce ju ati izbacit na vidjelo. citao sam da bi 9. mjesec trebao biti datum izdavanja, sada dal ce biti ili ne, ne znam. ali da idem na onoliko jaku konfu, svakako bi razmislio koju graficku uzeti (naravno, od ati-ja). ![]() kad vec covjek trazi savjet, da sam prijedlog.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
za 1680x1050 je obicna 4850/70/gtx260 sasvim dovoljna i vise od toga, kada ona postane preslaba za igre na max detaljima na toj rezoluciji (za 2 godine recimo) sve ove "jace" ce isto postat preslabe, pa bolje onda opet kupit neku mid karticu za 1000-1500kn nego sad ulupat tolke novce na to sada. (konkretan primjer ovoga 3870 x2 vs 4870, a to je razmak od godinu dana, sta ce tek za jos godinu biti) psu - cors tx650 ~550kn, odlicno, a vise nego povoljno napajanje
#8 |
Guest
|
Uzmeš si 4850HD ili 4870HD, i miran si... Corsair 550W radi bez beda na tom stroju. Što se tiče 4850X2, koja bi trebala koštati 2200Kn, i ostvarivati performasne bolje od 4870, smo još daleko, jer je nema. Dakle, ako igraš na 1680*1050 dovoljan ti je 4850. Još uz to si uzmeš 550W corsaira i to je to... http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6028 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4763 Ukupno 1730Kn, tj ostane ti 1770Kn koje si spremiš u džep. Za ostatak novaca se može i neki pošteni monitor itd... |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E to je ćak solidna kombinacija, s time da je monitor već spreman, i bolji mu ne treba, uzeo je prema potrebama, nego mogli bi mu ili sačuvati te pare ili još malo pojačat sve komponente. Ali uglavnom, pomogli ste, hvala ![]() EDIT: Ajde da ne otvaram drugi topic, ako se nekome da, može li još odgovoriti, zbunili su me oni 3 jezgreni Athloni, gdje se oni uklapaju u priču sa procesorima, jel se to isplati kupiti? Gdje stoje u odnosu na INtelove dvojezgrene, te isto tako, koliko su bolji od AMD-ovih dvojezgrenih procova, ima li kakve veće razlike? Ili da pojednostavim - kupit dvojezgrenog Intela, ili trojezgrenog Athlona? Jer smo mu već u konfu ugurali C2D, ali i frend, i Radeoni ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Pa AMD VS Intel = 1:1 Zašto? Pa, za cijenu skupljeg intela, dobijem jeftinijeg amd-a. Recimo da uzmem intela za 1000kn, znam da za 500kn dobijem ekvivalent amd-a (ovo su ugrubo cifre). Ali opet, za 1000kn mogu uzeti amd-a koji pojede tog intela (ne računam clockanje, nego "the way it is sold" procesor). Dakle, da sad ovdje napišeš koliko para daješ za cijelu konfu, te što si planirao uzeti, gdje i za koliko novaca, već bi se dalo ozbiljnije popričati... Evo usporedbe radi: 1260KN Intel 1140KN AMD Po meni je izbor očit... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Intel AMD I ja bi opet išao na AMD... Ta borba nikad neće biti poštena, jer kad bi cijenom bili isti, ja bi uzeo intela, jer bi tad bio bolji omjer uloženo/dobiveno... Možemo o tome do slijedeće godine diskutirati, ali nikad si nećemo biti jasni... Ja ne navijam ni za ATi ni nVidiu, ni Intel ni AMD, imam i jedno i drugo, i kupujem po tome što mislim da je bolje za uloženo/dobiveno... |
||
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() X3 8650~E7200 podjednake performanse, amd skuplji X4 9850 BE~ Q6660 ,podjednake performanse, amd skuplji I sad mi ti reci koji AMD je brži od Intela u istom cijenovnom rangu, niti jedan. AMD nema niti jedan procesor koji je brži od Intela u istoj cijeni! |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
To je istina! Treba uzet kombinaciju intel + ati! Ati grafe su dosta jeftinije od nvidie, a perfomanse su tu negdje, kako koja u kojim uvjetima! |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|