|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Stigla prva 790GX ploča u .hr
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Inace mi se Biostar na prvi pogled ne cini tako losim, ali ja iz nekog razloga mrzim ovu drzavu... od 4 ploce koje biostar ima sa GX chipsetom ovi uvezu najjadniju i najjeftiniju. I onda opet kada covjek pogleda nema srednje klase. Samo najjeftinije i najskluplje, a nista ono u sredini. Zasto nisu uvezli i plocu koja ima 128MB side port memory? Nego samo najjeftinije... Zasto nigdje nema kupiti foxconn ploca, nego samo ASrock (najjeftinije) i ASUS (najskuplje). Dajte nesto izmedju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HD3300 sa 64Mb http://www.biostar.com.tw/app/en-us/...t.php?S_ID=374
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
jel mi se cini ili je 790 chipset uglavnom okrenut na crossfire? jos nijednu nisam vidio bez CFa
![]() |
#9 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
znaci za solo graficke i dalje na 780 chipset oce izaci koja MBO sa sb750? ili mozda ima koja vec u prodaji?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
I ja se pitam zašto kod nas nema Foxcona... Inače moj biši šef često ide na promocije, pa mi uvjek nekaj dofora od Foxcona... ![]() Sada imam podlogu za miša od tvđeg gela, predobra je... Samo što je kalendar na njoj još malo pa istekao (2008). Al dobro, bum dobil novu 1.1.2009., a možda i prije! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
evo jedno teoretsko ![]() Kad onaj ludi izraelac (koji sad suradjuje s nvidiom!) uspije dovesti psyX na ati grafulje, jel ce ova integrusa na 780 ili 790 ati ploci moci dobiti zadatak da racuna fiziku, a glavna grafa radi ostatak posla? Nije u pitanju efiksanost ovdje, samo cista teorija |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Zanimljivo pitanje... Ploče sa nvidijinom integrirkom mogu ići na Hibrid SLI (ova moja to može, but who cares LOL). Znači da nvidijine IGP+GPU teoretski mogu (ne znam dali je isprobano). E sad, dali je ATijeve IGP+GPU to moći, pitanje je vremena... Ali za Cross konfu kao tvoju to nema potrebe... (meni bi to bilo super, naprimjer) PS - Pippine, fala što si postao u moju temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Jer da pratiš znao bi da to postoji već duže vrijeme ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
U teoriji da, u praksi (zasad) ne, pošto su HD 3800 kartice jedine koje mogu preuzeti fiziku na sebe. HD 4800 su sljedeće na redu u pogledu osposobljavanja za fiziku. nVidijine 8100/8200/8300 integrirane kartice podržavaju od prvog dana preuzimanje fizike na sebe, tak da to funkcionira i u praksi. Jedino da si sad neko da truda i složi da ista stvar radi na AMD HD 3100/3200/3300 karticama, kad već radi na HD 3800 i uskoro na HD 4800. Pitanje je samo, dal (oni koji se bave s fizikom na HD serijama) smatraju dal se to isplati i dal im se da zayebavat s tim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
http://www.trustedreviews.com/mother...TA790GX-A2-/p1 Nisu oduševljeni o/c-om na toj ploči foxcon i gigabyte su bili bolji.
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
GA-MA790GP-DS4H - Gigabyteova 790GX plocusha
![]() Zadnje izmijenjeno od: naram-sin. 10.09.2008. u 09:15. Razlog: hmmmmm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Ne znam kaj se čeka s revizijama 790FX i 770 chipsetov, navodno, još noviji SB, a 790X odlazi zbog GX-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Kako je samo debilan layout na ovoj GB ploči, pa to je strašno. Izgleda da je inženjer koji je radio na ovoj ploči bio na drogama...
![]() |
#25 |
Registered User
|
Ja sam upravo slozio novu masinu sa 790GX (gigabyte) i Phenom 9850BE... za sada jos dizem software, ali sam za sada zadovoljan kako radi (s obzirom da mi je ovo prvi novi komp u zadnje 4 godine). Temp procesora 40°C, northbridge takodjer. A vidjeti cemo uskoro kako se kloka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Eto bas ljepo, ajd sredi to pa podjeli to sa nama. Inace, planiram nesto slicno sebi uzimati sljedeci mjesec pa me zanima jako ![]() Zanima me i koja je graficka, ram, napajanje... bilo bi najbolje sve. Nadam se da ce se dobro pokazati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Eto, da kazem svoj prva iskustva... Dakle, masina je Phenom 9850BE, na Gigabytovoj ploci s 790GX chipsetom. Hard je Seagate 7200.11 500GB, a RAM 2x2GB Kingmax. Graficka je integrirana, jerbo prvotna namjena nije igranje ![]() Staro racunalo mi u sebi ima Athlon64 3400+. I u odnosu na njega osjeti se da sustav puno lakse dise i odgvora, pogotovo u multitaskingu. Porast brzine u odnosu na stari komp sam usporedio u brzini simulacije jednog modela u COMSOL-u (FEM alat). Ono sto je stari komp racunao u 850s, novi komp izvrsti to u 190s. Po meni sasma zadovoljavajuce. Ali s druge strane recimo, imam osjecaj da hrpa svakodnevnih aplikacija nije prilagodjena viseprocesorskim sustavima. Tako npr. WinRAR opterecuje svaku jezgru s oko 70%. Sto se tice 790GX chipseta, ACC mi se cini oke. Doduse ja nemam iskustva s klokingom na drugim chipsetima. Bez podizanja napona procesor je bez problema radio na 3GHz. Izvrtio jhe simulaciju u COMSOLu bez problema, jedino je stock kuler jedva drzoa temp procesora na 60°C. S druge strane kada se postavi ACC na -12%, na 2.5GHz sam uspio spustiti napon za 0.2V i radilo je sve bez problema... ![]() Grijanje chipseta i VRMa nije problem... Blago toplo na dodir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Jesi isprobao možda kako funkcionira power saving? Kad sve posložiš napiši koju riječ više o ploči, (performanse, stabilnost, mogućnosti...) možeš i koji ss okačiti ![]() Možeš to i ovdje staviti: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68200 Inače, nakon Gigabyte MA790GP-DS4H i Biostar TA790GX A2+, u HR je došla i treća 790gx ploča, DFI LAN PARTY JR 790GX-M2RS
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|