|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
neke ideje za sprijecit zujanje i vibracije kucista
Imam kuciste Thermaltake Matrix VD2000BNS http://www.thermaltake.com/product/C...rix/vd2000.asp kuciste je inace ovak ok ja volim jednostavne linije nista futuristicko a i dosta je kostalo pa sam mislio da ce bit ipak malo kvalitetnije jer sam prije sa starim imo isti problem... prioritet mi je tihi komp uzeo sam i potenciometar fanmete2 da smanjim prednji i zadnji vent od 120 mm na 500 rpm i cooler od proca je ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro kojeg pomocu easytune5pro isto smanjim na nekih 600 rpm i napajanje je Forton PNF 400 W sve je totalno tiho jedino je probelm vibracije i zujanje kucista ... nekad nezuji i onda pocne pa moram samo malo namjestit bocnu stranicu ili prednju masku malo stisnut da prestane ali to me izluđuje nekad pocne toliko zujat da ni najglasniji ventilatori i cooleri nisu toliko glasni ... dal netko ima neku ideju osim obljepit cijelo kuciste nekom trakom ako bi i to pomoglo, kako kuciste nekako ucvrsiti da nema tog prozujavanja od vibracija, mozda pomocu nekih guma bolje prednju masku ucvrsiti i bocnu stranicu ili tako nesto mozda, jer mi stvarno nekad ide na zivce kad pocne to zujanje pa ga moram pipkat i namjestat da prestane ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Probaj između vijaka, točnije coolera i kućišta, staviti komadić gume/spužve, to će ti sigurno pomoći... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hard objesi na gume a na stranice stavi ili spuzvu ili nesto da izolira zvuk...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
primjetio sam kad skinem prednju masku da onda nema nikakvog zujanja kucista koliko god dirao bocnu stranicu mislim da prednja maska izaziva vibracije na cijelo kuciste koje se onda prenose na sve i na bocnu stranicu, ono sa gumama na ventove sumnjam da ce pomoc jer ce opet bit u kontaktu sa kucistem, a hard disk da toliko vibrira da stvara vibracije na cijelo kuciste mi je isto malo cudno , ja mislim da je u pitanju lose prislanjanje prednje maske i bocne stranice jer kazem kad dodje do zujanja samo malo dotaknem ili prednju masku ili bocnu stranicu i prestane ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi kako je učvršćena prednja maska i dali je moguće pritegnit (vijci) ili kakve gume ubacit između nje i limenog okvira na dodirnim mjestima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
meni je tak zujil vent kojeg sam postavio da puse odispod na memoriju,komp se treso i onda sam zaljepio na njega one jastucice za stalice tj. ono kaj se stavi na nogice od stolice da ne grebe po podu...takodjer mi je maska zujila pa sam isto s tim nekaj iskombiniro sad je dobro |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
gle, koliko god da ti je kuciste razhebano, zujati ce samo ako nesto u njemu vibrira rijesi izvor vibracija i rijesio si problem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|