Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2008., 20:43   #1
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Canon PIXMA iP 5200 + zamjenska tinta

Dali netko ima iskustva sa instalacijom zamjenskih tinti na ovom printeru ?
Zanima me dali se nakon postavljanja jeftinih zamjenskih tinti ( bez čipa ) može nekako resetirati printer i da radi ( printa ) kao sa originalnom tintom !
Vidim da dosta ljudi " zna " što se u teoriji mora napraviti ali ima li netko tko mi iz osobnog iskustva može pomoći ( tko je to već uspješno napravio ).

Bio bih mu zahvalan na pomoći jer originalna tinta mi je preskupa .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 20:53   #2
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Dali netko ima iskustva sa instalacijom zamjenskih tinti na ovom printeru ?
Zanima me dali se nakon postavljanja jeftinih zamjenskih tinti ( bez čipa ) može nekako resetirati printer i da radi ( printa ) kao sa originalnom tintom !
Vidim da dosta ljudi " zna " što se u teoriji mora napraviti ali ima li netko tko mi iz osobnog iskustva može pomoći ( tko je to već uspješno napravio ).

Bio bih mu zahvalan na pomoći jer originalna tinta mi je preskupa .
Moraš nabaviti resetter. Nažalost proizvođaču resettera nije u interesu da ti restiraš zamjenske kazete već se prodaje jedino u kompletu sa refil tintom za 8 punjenja. Ksanije možeš resetter koristiti i sa zamjenskim tintama.
Adriatix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.09.2008., 22:46   #3
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Citiraj:
Autor Adriatix Pregled postova
Moraš nabaviti resetter. Nažalost proizvođaču resettera nije u interesu da ti restiraš zamjenske kazete već se prodaje jedino u kompletu sa refil tintom za 8 punjenja. Ksanije možeš resetter koristiti i sa zamjenskim tintama.

Gdje se mogu kupiti i koliko koštaju refil tinte sa reseterom ?
Kako to funkcionira ? ( napunim original spremnike sa refil tintom i pomoću softvera resetiram iste tako da mi sada printer pokazuje da su mi spremnici puni ) !?

Ili .... ?
Staro 09.09.2008., 08:13   #4
Adriatix
Banned

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Gdje se mogu kupiti i koliko koštaju refil tinte sa reseterom ?
Kako to funkcionira ? ( napunim original spremnike sa refil tintom i pomoću softvera resetiram iste tako da mi sada printer pokazuje da su mi spremnici puni ) !?

Ili .... ?
Funkcionira jednostavno. Evo faksimila iz uputa
  1. Izvadite kazetu iz pisača.
  2. Stavite zaštitnu navlaku preko dosjeda za dovod tinte.
  3. Ako razgledate kazetu, sa gornje strane uočit čete jedno malo ulegnuće u plastici. Jednostavno svrdlom od 4 mm iz priloga probušite otvor na tom mjestu.
  4. Uzmite bočicu sa odgovarajućom bojom tinte. Skinite čep i zamijenite ga sa iglom iz pribora, i u otvor nalijete do vrha oko 5 ml tinte.
  5. Pričekate da spužvica upije tintu i ponovo dopunite kazetu do vrha
  6. U otvor na kazeti dobro utisnite konusni čep iz pribora. Čep će se pri tome deformirati i napraviti sigurnu brtvu. OPREZ: Ukoliko ste napravili veći otvor od 4 mm. Čep se neće deformirati. Brtvljenje je loše i sva tinta će iscuriti preko noći kroz glavu. Jednako tako ljepljiva traka nije pogodna za sigurno brtvljenje.
  7. Oštrim nižem obavezno održite dio čepa što viri, kako ne bi zapinjao o kućište printera.
  8. Skinite zaštitnu gumicu.
  9. Ukoliko ste uzeli EccO refil Set za obnovu kazeta za Canon iP4500 u kompletu se Reseterom sad resetirajte CHIP na vašoj kazeti prema uputama i preskočite ostala dva koraka.
  10. Uložak vratite u printer, te pokrenite rutinu za čišćenje glave. Za provjeru otisnite probni otisak..
  11. Kako se na original Canon Cli 8 kazetama nalazi CHIP, nužno ga je resetirati ili isključiti. Postupite tako da nakon ugradnje, kad printer javlja da je ugrađenja prazna kazeta, držite tipku PAPER FEED 5 sekundi. Nakon toga softver više neće pokazivati nivo tinte ali vam neće ni onemogućiti rad. Bitno je zato periodički kontrolirati nivo tinte u prozirnom spremniku. A kad vidite da je spremnik pri kraju dopunite. OPREZ: Ni u kojem slučaju ne smijete štampati dok ne nestane tinte u kazeti. Zašto? Odgovor je jednostavan. Canon inkjet glava je termički uređaj i glava se hladi tintom. Nastalu toplinu prenosi preko tinte u kazetu, jednako kao što rashladna tekućina u vašem vozilu prenosi višak energije u hladnjak. Ukoliko ukinete ili smanjite hlađenje u konačnici i u jednom i drugom slučaju rezultat je jednak.
Za ostale podatke napravite search = +canon + reseter + hr. Ili pošaljite upit na mail. a1@xxxxxx.hr

Zadnje izmijenjeno od: Adriatix. 09.09.2008. u 08:26.
Adriatix je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 19:29   #5
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Zahvaljujem na pomoći !
Oglasni prostor
Oglas

Oglas