|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Mogući virus u mreži?!
Pozdrav, na poslu imam lokalnu mrežu spojenu preko 3 veca switcha i par manjih (ono u uredima za par kompova) sve skupa oko 50tak kompova... vise manje svi na win xp par na visti... nazalost server jos nemamo radim na tome. Problem je sljedeci, nakon odredjenog vremena pola sata manje ili vise, vise ne mogu spojiti na mail server (ali samo s te IP adrese koja je dodjeljena trenutno) resetiranjem routera opet funkcionira pola sata i opet no reaspons... dok istovremeno s racunalom na drugom routeru radi (znaci da je on ziv i reasponding samo mi je blokan s wan adrese ove tipicne mreze (iza tog routera) dosao sam do pretpostavke da se radi o nekom virusu koji mi preoterecuje mail server a indentificiran je sa te IP adrese ?! dali postoji koji nacin da mogu proucavati slanje paketa preko mreze... ili napraviti neki tunneling preko mog kompa tako da mogu intercepted virusni paket.... u svakom slucaju sam bez ideje i neznam kak da nadjem komp koji mi radi probleme... nekih vidljivih virusnih problema nema znaci cisti background.... Vec sam lagano lud svaki savjet dobro dosao... THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, postoje crvi / virusi kojima je omiljeno mrežno okruženje a pogotovo kad je password za neki share "prazan". I sam znaš da je to konstatno igranje mačke i miša. Pretresi sa više alata za tamanjenje nametnika, prvo mail server. Probaj sa onim programčićima šta prate pristup share resursima tj. sheranim folderima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|