|
![]() |
#1 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Skužio sam da je AMD trenutno najbolji i odlučio preć na AMD platformu.Intel se poboljšava,ali novi procesori dolaze najesen,novi čipseti neće dugo trajat(915,925),DDR2 je smeće... Odlučio sam uzet socket 754,ako se 939 ne pojavi uskoro.A sad likujte što ste me preobratili na AMD i kažite što bi bilo trenutno najbolje uzet...Intel rules ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ja baš idem na socket 754 i što se tiče CPU mogu reći da se definitvno isplati ciljati na 1Mb cache-a i nforce3 250 čipset ili nforce3 250Gb ako imaš potrebe za hardware-skim firewall-om i Gb Ethernetom (iako npr. GigaByte koristi nf3 250 i third party Gb Ethernet pa ispadne jeftinije ![]() o nforce3 250 matičnama (imho)>> MSI K8N Neo Platinum : nije dobar/stabilan overclocker kako su neki testovi pokazivali i ima podosta mušica...uglavnom JAKO loš feedback EPOX 8KDA3 J ili + : odlične ploče. znaju biti mušićave ,ali ništa strašno, podosta loš raspored power konektora...možda "najbolja" ploča dobavljiva kod nas trenutno (8KDA3+)...imaš članak tu na PCEkspertu Chaintech VNF3-250 ili ZNF3-250 : stabilne, jeftine i dobre za OC....ZNF3-250 ima VIA Envy 24bit onboard sound i osobno mi se čine kao "best buy" Gigabyte K8NS serija : kod nas imaju "obična" i PRO model ,ali ne i NXP (vrh ponude) . giga je stabilna ploča , nije neko overklokersko čudo (iako ju se da cijediti ![]() Abit & DFI : još nemaju nf3-250 matičnih...ali prema inside informacijama DFI bude pre-bolesna i laganini će zgaziti konkurenciju ![]() ....sve ove informacije su uglavnom ono što sam uspio pročitati po roundupima/reviewima i forumima (a pročitao sam ih podosta) što se tiče socketa 939 : 3500+ non FX procesori će koštati oko 3500KN kad stignu (tako su barem linksovci rekli) što je PUNO previše i neznam kad će se spustiti jer sam čitao AMD hoće zadržati s754 kao "mainstream high end" procesore još neko vrijeme tj. izvlačiti što više para od usera :mad: ,a pošto intel baš i ne RULA mogu raditi skoro što god hoće P.S. nek ti nebude nimalo krivo što napuštaš INTELA - sami su si krivi sa svojom potjerom za megahercima i nerealno visokim cijenama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Ljudi radite kako vas pamet uci, al moj bi vam savjet bio da ne trosite tolike pare na nove procesore i maticne.... Pricekajte da to sve dodje na svoje, da se trziste stabilizira s novim standardom.... Valjda ce dotle i pojeftiniti, trebala bi biti veca ponuda..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
Nego kakva je ona Asusica iz linksa KN8-E Delux nema baš testova nigdje na netu jer baš mislim kupiti konfu u linksu a mislim da bi rađe asusa nego Chaintecha Ma za konfu sam mislio: Asus KN8-E Delux mbo A64 3200+ (Box (za sada)) cpu 1*512 mb hc ram antec 3700 ABM 350W case Sapphire 9800 pro 128 mb vga 120 gb seagate sata hdd i neki dvd jer u drugom kompu imam ostalo Molim kritike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
@Toncek pa situacija se i je stabilizirala sa nforce 3 250 čipsetom....ploče su stabilne i pogodne za overclock (napokon PCI/AGP koji funkcionira) što se cijena tiče: matične ploče cijenom ne odstupaju od nforce2 ili intel (865/875) matičnih ,a 3200+ (1Mb chache) je cijenom u rangu intela @ 3Ghz i tek neznatno skuplji od 3200+ za socket A imo ako se kupuje novi komp s754 is the way to go ![]() @Arrow bježi od asusice....puna je rupa i jedna je od gorih nf3 250 ploča na tržištu (po onom što sam čitao) msi će te također razočarati ako si voljan izdvojiti 1200KN za ploču onda EPOX 8KDA3+ definitivno....ja ću malo pričekati, probati naći ZNF3-250 ,a ako to propadne najvjerojatnije idem na GigaByte |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Type R
|
U WC-Mulju ima samo KDA3J,3+ nema.Pa se sad troumim između 3J,VNF-250 i neke Gygabite,šta je onda najbolji izbor?Da cijena ne prelazi 900kn?
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
ja sam bratu "zapljenio" komp tak da ću najvjerojatnije čekati ZNF3 ili DFI (što god prije stigne) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Type R
|
Kad ti kupiš,i ako valja kupujem i ja ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
The Man
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
|
Citiraj:
:clap: :clap: ![]() ![]() Welcome to the world, world of ultra-low latencies, latencies that INTEL can only dream of...for now! ![]() U biti se slažem s Mentalom, takva je nekako situacija. Onaj epox je dobavljiv kod nas lako...pa ti odluči! Također, baci oko na chaintech.Ako namjeravaš potrošiti puno para, onda ti je s939 bolji!Ali najjeftiniji 3500+ baš nije jeftin... ukratko, nećeš pogriješiti sa s754!
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Type R
|
Vjerojatno ću sačekat do početka 10mj,da izađu novi biosi i to da se malo sredi,jer VNF po recenzijama ima malih glitcheva u BIOS-u,a tad mi je i imendan,fešta u selu i skupit ću još love ![]()
![]() |
#14 |
member
|
offtopic:blade znas li kako je zavrsila utakmica izmedju vasih iz dugopolja i vodica? kvalifikacije za 3. hnl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
member
|
yep, 1:0...u vodicama bilo 1:1....usli ste u trecu ligu, cestitam! |
![]() |
![]() |
|
|