|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Allen&Heath Xone XD-53 Slušalice, Kratki review
![]() Što mislim o slušalicama koje sam uzeo na blef? Pa recimo da sam iznenađen i to jako. Na ušima imao rpdj1200, sennheiser hd25 i hdj1000. Rpdj mi se nisu svidjele jer imaju čudan oblik i jednostavno mi ne stoje ugodno na glavi, žuljaju nakon pol sata. senn hd25 su ok slusalice, ali za moj ukus lagane i male, te mi čudno stoje na glavi. hdj1000 su dosta udobne prvih sat vremena, no onda kreću lagano trnci i žuljanje.. zvuk je isto na njima bio super, bass fino izražen. A xone sluje? Pa eto nakon što sam prodao hdj1000 sam odlučio uzet nešto kvalitetno, ali da nije ništa od ovo troje gore. Naravno nisam htio bacit pare u vjetar pa išao guglat, ali na hrvatskim forumima nije bilo niti jednog posta od korisnika..te sam skužio da u biti rijetko tko posjeduje dotične ovdje u rh. Išao malo lunjat po stranim forumima i našao par postova i par reviewov-a..na kraju se odlučio i rekao "jebiga, ako ne valjaju prodam i naučim lekciju, ne kupovat ono sto nije provjereno". sluje naručene, došle odmah nakon 2 dana. Specs: • 53mm diameter drivers • High power neodymium magnet design • High SPL capacity • Rotating earpieces for easy one-ear monitoring • Adjustable metal-reinforced headband • Folding design for compact portability • Long listening comfort • Carry pouch included • OFC [Oxygen-free Copper] wire cables • 3.5mm [1/8"] connector with 6.3mm [1/4"] jack adapter • Type: Closed-back Dynamic (circumaural isolation design) • Frequency Response: 5 – 33,000 Hz • Maximum Input Power: 3,500 mW • Sensitivity: 105 dB/mW at 1 kHz • Impedance: 36 ohms • Weight: 320 g • Cable: 1.2 m (Coiled)/Max. 3.0 m (OFC) Udobnost i izgled: Za razliku od hdj1000 više nemam "rogove" jer su im zglobovi bili ispupčeni, ove kad ih stavite na glavu izgledaju slično ko hdj1000 (ogromno), ali nemate te "rogove" smile.gif, ono što mi se odmah svidjelo jest to što je oblik totalno pasao mojim ušima, uši su "ušle" u slušalice, nije ih sama slušalica poklopila tako da je uho priklopljeno. ono što me iznenadilo su i metalna ojačanja na slušalicama, što je definitivno plus. dug kabal je standard. a kao što sam i rekao, meni su ovo najudobnije slušalice koje sam imao priliku stavit na uši (nisam još isprobao akg i ultrasone). i jednostavno ih mogu imat po par sati na glavi.. za razliku od hdj1000 i rpdj1200 i još nekih mid/low end sluja. Zvuk: Slušalice su tek 3 dana kod mene, još bi im trebalo bar 7 dana da se usviraju, ali i ovako me ostavljaju u čuđenju. bass je manje izražen nego na hdj1000, ali ne u toj mjeri da se gubi, nego taman da se uklopi sa srednjima i niskima, koji su fenomenalni i u konačnici ostavljaju kvalitetan "wow" dojam. Stvarno nemam nikakvih primjedbi na slušalice, čak mislim da sam napokon našao ono što mi odgovara. Bundle: Standardni, kutija, par folijica, crna torbica, zlatni adapter. Testirano na kompu sa CL X-FI Xtreme Gamer Fatal1ty zvučnom i Numark dxm09 mixeru. Ocjena : 10/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
hehe ali koja cijena? hebemti sto nisi meni prodao paje ? ![]() ![]() ![]() mislis da se bass pokalapa sa srednjnima i visokima? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..iz svega ovog zakljucujem da si kupio sluske na blef i jedino s cim si zadovoljan je to da su udobne...ali 1500kn nije malo,po specifikacijama vidim da nema razlike naspram hdj1000 tako da razlog da kupim ove sluske prije sony-a ili pionnera iz svega ovog procitanog nepostoji.
![]() |
#8 |
Premium
|
sve slušalice koje recimo dj-i kupuju ( senn hd25, rpdj1200, mdrv700, hdj1000) su vecinom iste kvalitete sto se tice zvuka, ima razlike, ali su manje.. jedina razlika koja se JAKO osjeti na svima jest kako stoje na glavi i kolko su udobne te kolko izdrzljive( pucanje zglobova etc). xone 53 imaju metalna ojacanja sto niti jedne od ovih gore slusalica nemaju.. moje misljenje je da ako netko ide kupovat slusalice u tom rangu da ih onda sve isproba nosit po 1h prije kupnje, jer kao sto rekoh stvar je u udobnosti.. "na blef" je znacilo da ih nisam prije kupnje isprobao, nego imao povjerenja u poznatu i kvalitetnu marku. @ bego- ne, nije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|