Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.08.2008., 20:19   #1
Driver-djk
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Imam problema sa ADSL-om

Prije neki dan nisam mogao na net pa sam resetirao na razne načine uređaj za ADSL koji mi je spojen preko mrežnog kabela. Nazovem Optimu i čovjek mi kaže da nisam smio resetirati preko malog dugmeta, jer se izbrišu svi podaci. Mada sam to radio stotinu puta i svaki put mi net proradio, ali sad nije. I čovjek mi objasni preko tel. da u control panelu u mrežnim postavkama podesim IP adrese i ja ih upišem i preko firefoxa uđemo u modem i prvo izbrišemo neke podatke, pa mi on objašnjava što da upišem. I kad smo sve to završili net mi proradi, ali ne onako kako sam se povezivao, nego kao da sam spojen preko udajlenog računala. Kad god upalim komp ja sam spojen na net (nije bed jer imam flat). Više se nemogu spojiti preko prečaca u kojem je username i pass nego sam konstatno spojen. Vidim da kod rapidsharea se više nemoram disconect pa opet conect kad skidam nešta. Živcira me da mi net zašteka ako imam više prozora otvoreno pa moram gasiti monzilu ili IE, MNS nemogu više se logirati. Neznam što mi ovaj napravio, ali me polako živcira. Ako netko zna u čemu je problem. Inaće je uređasj za adsl telsey
Driver-djk je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2008., 21:12   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pa niš, samo si spojen u router modu rada, do sada si se morao ručno konektati, sad si online non-stop. Ovo s prozorima i štekanjem nije do toga nego do aplikacija.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.08.2008., 21:16   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Na netu si odma jer ste podesili da radi u router mode..Koliko se sjecam bilo je na podforumu mreze prica o tome modemu da nije bas sjajan u router mode,prebaci ga u bridge i spajat ces se opet manualno i nemas problema..
Staro 03.08.2008., 21:18   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
pa tako je zapravo i normalno, upališ komp i imaš net, a ne svaki put dizat konekciju kao u doba modema. a ovako možeš spojit više kompova na net istovremeno, onako je mogao samo jedan.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2008., 21:27   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
OptiDSL - Upute za instalaciju i povezivanje Telsey CVPA 202+
Citiraj:
a ne svaki put dizat konekciju kao u doba modema
Pa može ju se stavit u Startup folder. Ako je routing mode nestabilan i samo 1 računalom se istovremeno spaja…

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 03.08.2008. u 21:42.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2008., 10:40   #6
Ruta
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
ja imam isti problemčić, ali dobro, nije problem u što sam non stop spojen, nego što uvjek kad hoču ići preko IE ( uvjek koristim Firefox) traži da se spojim. Nemogu na svoj laptop koji spojim na kučni adsl i podesim kao komp i hoću skinuti update sa microsofta traži tj otvori mali prozorčić gdje traži da se connect. I svaki put kad stisnem connect napiše na web stranici da nemože nastaviti, jer nije spojen internet. Naravno preko monzile nemogu skinuti, jer naravno preko konkurencije neradi. Skično sam imao problema sa msn-om. A i taj problem mi se javlja u večini preko IE
Ruta je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2008., 11:32   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Radit će i IE samo u postavkama IE (Tools - Internet options - Connections) odaberi opciju "Never dial a Connection"
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno