Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2008., 20:50   #1
naftaš
Premium

naftaš's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
(riješeno) worm win 32 netbooster ....mooolim pomoć..

Ako se netko sa ovim susreo i uspješno rješio bi bih mu jako zahvalan na pomoći....

Nikad nisam pokupio virus takav al za sve postoji prvi put!
Skinuo sam neki program i kad sam ga instalirao s njim sam imstalirao i WORM WIN 32 NET.BOOSTER.
Prvo mi je ekran postao crven i pisalo je da skinem softwer s kojim ću to očistiti,ustvari svakih deset sekundi su mi iskakali poupapovi da mije komp zaražen sa worm.win 32.....i da skinem program s kojim ću to rješiti-nisam ništa skinuo.

Posljedice su:kraj sata stalno stoji «virus alert»,dolje u start izborniku nestala je hrpa aplikacija-par ih je ostalo,hard je podjeljen na 4 particije-dvije su nestale,C i D naravno-one su još negdje na kompjuteru ali se ne vide kad se otvori my compcuter-te dvije particije bih stvarno volio vratiti jer mi je tu sve bitno!

Pročistio sam s nodom,spybotom,adawareom........zadnja dva su našla dosta toga pa sad ne iskaču one obavjesti da instaliram program i desktop nije crven nego je bijel-ALI SE NE MOŽE PROMJENITI.
Poslije sam prošao i sa Malwarebytes' Anti-Malware-on nije ništa našao.
Čitao sam malo po stranim forumima da to ustvari ni nije worm win 32 netbooster nego neki drugi zamaskirani virus, ali nisam nigdje naišao da se netko toga uspješno rješio........budem ga još sutra s još nekim programima skenirao ali bih bio zahvalan ako netko zna neko brzo i efikasno rješenje.
Znači,trebao bi vratiti natrag C i D particije (E i F su ostale),maknuti virus alert....tj.sve vratiti u normalu....

p.s. ne razumijem se baš u samu srž kompjutera ali ako mi se objasni mislim da bih znao napraviti

Zadnje izmijenjeno od: naftaš. 08.08.2008. u 20:07.
naftaš je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2008., 20:59   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ne trebaju svi znat odakle si ti skidao i sta si skidao valjda si upoznat s pravilima jel 2 godine si tu.. Instaliraj Kaspersky anti virus i super anti-spyware sve poskeniraj, ako bude problema poslje KAV i SAS skini i pokreni smitfraudfix imas i upute za koristenje na stranici http://siri.geekstogo.com/SmitfraudFix.php pa s njime to dokrajci..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.08.2008., 20:09   #3
naftaš
Premium

naftaš's Avatar

budem probao pa javim kak je prošlo!
Staro 08.08.2008., 22:55   #4
naftaš
Premium

naftaš's Avatar

Joke....majstore!!!

Maknuo mi se onaj virus alert kraj sata i vratio sam c i d particiju tam di im je i mjesto, ovaj zadnji program je sve dokrajčio (skoro sve).....valjda će potrajati i do sutra takvo stanje!

ostalo je još par problema....pa ak to uspiješ......

1. kad upalim komp pojavi mi se prozočić sa porukom.....c/wind/system32/pgleimxbras.dll/.......the specific mode could not be found
...kad odem otvoriti taj folder kaže da nije preporučljivo prčkati jer to služi za rad kompa

2.desktop ne valja,tj.da te citiram ....... Imam problem s ikonama na desktopu nesto sam dira (sam ja nisam ništa dirao) oko ikona i sad mi je izad ikona sve u plavo.....a ja imam još jedan problem...na početku mi cijeli desktop bude bijel al onda mogu s lijvo na desno "povući" ekran SKORO do kraja (podjelit ga ko prozor ak me kužiš...) i na lijevoj strani mogu promjeniti desktop al na desnoj je i dalje bijeloi ikone su i dalje plave di god ih stavio!?

Eto,ak imaš kakve ideje za to rješiti....

pozdrav i puuuno hvala
!!!
Staro 08.08.2008., 23:57   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2008., 04:01   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

@naftas
1.Provaj rjesit to sa hijackom kako je kolega thopok naveo u gornjem postu,i pocisti malo registry (CCleaner,TuneUP)
2.Za plavu pozadinu ikona provaj nesto od ovoga..
Ovako Desktop--->Properties--->tab Desktop--->Customize Desktop--->tab Web u tome bijelom okviru trema biti samo "My current home page" i ne smije bit kvacica oznacena i opcija ispod "Lock desktop items" takoder ne smije biti kvacica na njoj..Ako ovo ne pomogne onda idi My Computer--->Properties--->tab Advanced--->u okviru Performance--->Settings--->tab Visual Effects-->stvai kvacicu "Use drop shadows for icon labels on the desktop"...
Staro 09.08.2008., 15:59   #7
naftaš
Premium

naftaš's Avatar

Sve je rješeno osim ovog....

.....a sa svim sam sve izvrtio!

Staro 09.08.2008., 17:08   #8
dogma
Premium

To ti je osta jos neki spyware ili neki virus. Probaj jos jedan put procistit komp sa tim programima(updateaj ih) sta ti je joke preporucia...javi jeli maklo!
|_..._...._____===|=_|__|...,]|
"(@)'(@)****|(@)*(@)***(@)
dogma je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2008., 17:29   #9
naftaš
Premium

naftaš's Avatar

izgleda da je nestalo.......a i trebalo je kad sam sa svim i svačim izvrtio!

Zadnje izmijenjeno od: naftaš. 10.08.2008. u 09:52.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno