|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Zna li netko gdje mogu naci infrmacije o...
...hardwareu racunala, recimo - kako radi graficka kartica u detalje, dakle elektronika, koji su sklopovi na njoj, kako radi... kako je slozena graficka kartica, ali u detalje. ili mrezna kartica, bezicna mrezna kartica, ili maticna ploca, ili procesor, ili zvučna kartica |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Misliš elektroničke sheme hardwarea? Čisto sumnjam da ćeš to igdje nać osim ako imaš dostup nekoj servisnoj knjizi ili sličnom "povjerljivom" materijalu, a upitno je i kolko ti ima koristi od toga kad je PCB 4 ili 6 slojni i skoro je nemoguće popraviti neku ekstenzivniju štetu na njemu dakle od opcija servisiranja ostaje ti jedino eventualna zamjena elemenata a s njima je lako jer vidiš što su...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ne pitam za sheme elelmenata, nego za tehnologiju koja se koristi plus elektronicke komponente koje su ukomponirane, te opisano kako sve to radi, kako da kazem..... - kao neku knjigu iz elektronike koja opisuje recimo, kako radi zvucna kartica, sta se dogada na njoj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
da, bio sam vec tamo, al to mi je premalo informacija, trebam vise detalja.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
imas od prof. Ribarica "arhitektura mikroprocesora", knjiga je starija, ali skuzit ces princip rada procesora. opisano ti je bit po bit svaki proces koji se dogadja. (iz tog sam morao ucit za ispit...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
mislim da ako covjek misli ozbiljno naucit nesto nema bolje od neke knjige za to, za pocetak skuzi kako otprilike rade dioda i tranzistor, pa ona neke osnovnije sklopove, tek toliko da skuzis pozadinu, dalje trazi konkretne knjige, ...to ce ti valjda znat neki ferovac preporucit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|