Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.08.2008., 14:07   #1
Dramamine
Premium
Moj komp

Dramamine's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Problem sa kreiranjem hot spota pomoću wifi sticka

Imam Kasdin router i kupio sam Bandridge USB WiFi stick. Pokušavam napraviti hot spot - šerati adsl konekciju i wireless.

Imam i dual boot (XP i Vista), i u oba OS-a nailazim na probleme.

XP:
Kad "upiknem" wifi stick, odmah mi se u trayu pojavi ikona za wireless konekciju, a pokrenem i ZDWlan Utility. I u network connections na adsl konekciji stavim sharing sa wireless konekcijom (i pod settings odaberem DNS i DHCP). Radilo je super kojih 10-ak minuta, ali onda je veza jednostavno pukla (dakle, wireless stanje je bilo No Signal) i ne mogu natjerati da radi, što god pokušam. Pikam u druge USB portove, namještavam IP adrese i tražim hintove po netu. Ne znam više što bih pokušao. Provjerio sam u postavkama routera i ne, nije mi uključeno nikakvo filtriranje MAC adresa, blokiranje IP-jeva ili bilo što slično. Sve je uredno kako bi trebalo biti.

Onda sam pomislio da je možda USB dongle otišao kvragu, ali probao sam i na Visti. Čim upiknem WiFi stick, stvori se wireless konekcija (ne pojavi mi se nikakva ikona u trayu, ali u network connections se pojavi Wireless Netwok Connection. I skeniranjem na laptopu i PSP-u mi se pojavi hot spot, ali ne uspijevam se konektat na net. Iako sam u postavkama adsl veze namjestio shareanje sa wirelessom (u dodatnim postavkama ne mogu namjestiti DNS i DHCP), kod wireless konekcije opet piše not connected.

Dakle, na XP-u uspijevam shareati adsl konekciju i wireless, ali ne uspijevam stvoriti signal, a na Visti je obratno - signal je odličan, ali ne mogu namjestiti dijeljenje veze.

Vjerujem da sam na Visti puno bliže rješenju, al eto... ne znam šta da pokušam.

Ideje?

Tutoriali za stvaranje wirelessa mi nisu pomogli, a nisam vidio sličnu temu. Ako postoji, unaprijed se ispričavam.
Staro 26.08.2008., 14:57   #2
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Vidim da koristiš utility od proizvođača, jesi isključio zero configuration na windowsima ?
Oglas

Oglas
Staro 26.08.2008., 15:16   #3
Dramamine
Premium
Moj komp

Dramamine's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
E da, to sam zaboravio napomenuti. U servisima nisam našao zero configuration, ali sam našao WLAN Autoconfig. Pretpostavljam da je to to.
Ali i kad isključim i kad uključim, nema promjene.

EDIT:
Da, govorim o Visti. U XP-u nisam probao. Probat ću, ali ne vjerujem da je u tome problem jer mislim da onda ne bi radilo uopće (a kako sam napomenuo, prvih 10-ak minuta je radilo)

Zadnje izmijenjeno od: Dramamine. 26.08.2008. u 15:33.
Dramamine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno