|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Problem sa kreiranjem hot spota pomoću wifi sticka
Imam Kasdin router i kupio sam Bandridge USB WiFi stick. Pokušavam napraviti hot spot - šerati adsl konekciju i wireless. Imam i dual boot (XP i Vista), i u oba OS-a nailazim na probleme. XP: Kad "upiknem" wifi stick, odmah mi se u trayu pojavi ikona za wireless konekciju, a pokrenem i ZDWlan Utility. I u network connections na adsl konekciji stavim sharing sa wireless konekcijom (i pod settings odaberem DNS i DHCP). Radilo je super kojih 10-ak minuta, ali onda je veza jednostavno pukla (dakle, wireless stanje je bilo No Signal) i ne mogu natjerati da radi, što god pokušam. Pikam u druge USB portove, namještavam IP adrese i tražim hintove po netu. Ne znam više što bih pokušao. Provjerio sam u postavkama routera i ne, nije mi uključeno nikakvo filtriranje MAC adresa, blokiranje IP-jeva ili bilo što slično. Sve je uredno kako bi trebalo biti. Onda sam pomislio da je možda USB dongle otišao kvragu, ali probao sam i na Visti. Čim upiknem WiFi stick, stvori se wireless konekcija (ne pojavi mi se nikakva ikona u trayu, ali u network connections se pojavi Wireless Netwok Connection. I skeniranjem na laptopu i PSP-u mi se pojavi hot spot, ali ne uspijevam se konektat na net. Iako sam u postavkama adsl veze namjestio shareanje sa wirelessom (u dodatnim postavkama ne mogu namjestiti DNS i DHCP), kod wireless konekcije opet piše not connected. Dakle, na XP-u uspijevam shareati adsl konekciju i wireless, ali ne uspijevam stvoriti signal, a na Visti je obratno - signal je odličan, ali ne mogu namjestiti dijeljenje veze. ![]() Vjerujem da sam na Visti puno bliže rješenju, al eto... ne znam šta da pokušam. Ideje? Tutoriali za stvaranje wirelessa mi nisu pomogli, a nisam vidio sličnu temu. Ako postoji, unaprijed se ispričavam.
![]() |
#2 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Vidim da koristiš utility od proizvođača, jesi isključio zero configuration na windowsima ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
E da, to sam zaboravio napomenuti. U servisima nisam našao zero configuration, ali sam našao WLAN Autoconfig. Pretpostavljam da je to to. Ali i kad isključim i kad uključim, nema promjene. EDIT: Da, govorim o Visti. U XP-u nisam probao. Probat ću, ali ne vjerujem da je u tome problem jer mislim da onda ne bi radilo uopće (a kako sam napomenuo, prvih 10-ak minuta je radilo)
=) Zadnje izmijenjeno od: Dramamine. 26.08.2008. u 15:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|