|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
bnet carnet + dir615 loše radi
Imam 3d Carnet (PPTP) + dir 615 konfiguriran prema uputama s news grupe. Imam drastične probleme s vezom, paketi mi se gube (ili nešto u tom stilu ![]() Pinganje stranih servera (youtube, speedtest,...) prolazi sa puno time outova (često >50%). Pinganje carnetovih servera (carnet, fer,...), ali i nekih drugih (www.wizardhost.hr) prolazi bez time outova. Pinganje bnet gatewayea (10.63.0.1) prolazi bez time outova. Kada se spojim direktno na modem (UTP kabelom) stvar radi! Isto tako, neke dane i preko routera sve radi odlično!? Ovo traje od prošlog ljeta tako da puno hvala na svakom savjetu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Probaj na kompu (eventualno i u routeru) postavit fiksne DNS Servere i to Primary od Carneta a Secondary od OpenDNS ili Googla. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Nema to veze sa DNS-om, očito mu resolva adresu uredno ako mu ping prolazi. Pitanje je zašto gubi pakete, odnosno zašto se icmp poruke ne ne vraćaju. To mi više liči na problem sa firewallom. Probaj najprije isključiti firewall na routeru pa vidi hoće li biti problema. Također, PPTP je prilično zahtjevan za router (što s tiče procesora i memorije) pa pogledaj da li se ispravljač napona ili sam router prekomjerno griju. Možda je nešto u postavkama routera, probaj ga podesiti prema uputama na http://portal.bnet.hr/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, dobro govoriš za DNS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Što se tiče postavki, bnetove upute su za 635 i to za originalni firmware. Navodno ovaj ne radi s originalnim firmwareom pa sam ga fleshao s DD-WRT. Al postavke su iste, samo je kod mene još neke stvari trebalo namještat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Raskinuo sam ugovor s bnetom zbog istih problema kao što su tvoji. Mjesecima su ignorirali moje prigovore o kvaliteti veze. Samo su mi javljali da su sve provjerili i da je sve ok. Sad ih tužim HAKOM-u jer mi je njihovo povjerenstvo odbilo žalbu i žele mi naplatiti preostale mjesece+naknadu za raskid+modem, to je ukupno preko tisuću kuna. Znam da jako puno korisnika ima isti problem. Nekoliko ih je već zajedno samnom u tužbi protiv Bnet-a. Ako hoćeš, pridruži se tužbi, imamo šanse dobiti sav novac od Bnet-a natrag. Ako ne želiš sudjelovati u tužbi, molim te barem nam daj svoje podatke jer imamo i par korisnika koji neće raskidati ugovor, ali žele da im se veza popravi. Možeš dati i samo interni Bnet broj, Šifru priključka(stoji na računu, HAKOM-u je to dovoljno) Tvoj broj ili ime i adresu ćemo navesti u žalbi kao korisnika koji također želi raskid ugovora i povrat novaca ili kao korisnika koji zahtjeva popravljanje smetnji u vezi, tvoja odluka. Molim te obavijesti me na email, amircandic@gmail.com Nadam se suradnji. Hvala i pozdrav, Amir Čandić, Split. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
ps. i sad vidim da je post 200 godina star :epicfail: Zadnje izmijenjeno od: ScheiSSman. 15.02.2012. u 13:24. Razlog: ps. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|