|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Mutni ekran
Pozdrav svima. Ovako. Problemje nastao prije nekoliko dana. Prvo sam smislio da mi se muti pred očima od višesatnog gledanja u komp, al ispada da nije. Dakle nakon nekoliko sati jednostavno sva slova i sav text koji se pojavi, grafika, apsolutno sve se blago zamutnilo. Nešto kao da gledate kroz blagi dim u monitor. Prvo sam skinio power toy (mislim da se tako zove) program za tuning clear fonta i u njemu stavio na najnormalnije što bi moglo sličiti prijašnjem. - Nije pomoglo Probo sam u display propertis probo sve žive konbinacije kao bi očistio to smeće od zamagljenosti. - nije pomoglo Pri podizanju windowsa sve drugo izgleda baš kako bi i trebalo. Čak sam probo i instalirati windowse nove al ne pomaže. ovako izgleda win explorer: http://img241.imageshack.us/img241/4391/prob1et8.jpg a ovako kombinacija grafikei texta na IE a i isto u FF http://img241.imageshack.us/img241/1406/prob2wc5.jpg a ovako mi izgleda forum dok pišem ovo: http://img241.imageshack.us/img241/7888/prob3nb2.jpg Naime, nemam neki komp savršeni, pa tako i koristim ![]() Dali itko zna šta bi mogo biti problem i kako ga riješiti ? Hvala ![]()
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
ja sad gledam te slike i ništ mutno ja ne vidim. tak da nije valjda problem u windowsima nego u hardveru (monitor, grafa...). ja bi rekel da je u monitoru problem, probaj drugi monitor.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
ummm, jesam ja blesav i ćorav ili si ti napravio skrinšot? Naravno da se onda neće vidjeti ništa loše ako je problem u monitoru. Slikaj s fotićem monitor pa onda to postaj. Par stvari koje mi ovak na blef padaju na pamet: - možda si smanjio rezu? Vrati na nativnu. - možda si isključio Clear type tuner pa slova ne izgledaju kak spada? Iz skrinšota baš i nije vidljivo o čemu govoriš.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisam sliku ni gledao al ako je CRT ekran u pitanju on je vjerojatni krivac. Istu stvar sam nedavno rješio na monitoru na poslu. UPOZORENJE: To nije posao za malu djecu jer ako neznate šta radite možete poginit od električnog udara! Radi se o tome da monitor treba rastavit, ispuhat i očistit prašinu a da pri tom ne oštetite nešto. Zatim treba na visokonaponskoj kaskadi pronači koji trimer (ima ih 2) je Fokus. Štimanje radite sa izoliranom kacavidom i nedotičite ništa drugo. Ako okrenete krivog, vratite ga na istu poziciju. Namjestite na monitoru nešto s tekstom (Word, Forum, . . .) i lagano podesite na najveću oštrinu. Svakako sačekate da se monitor zagrije i postupak ponovite više puta ako treba. Nemojte se sramit i upotrebit povečalo ako treba kako bi bolje vidili. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|