Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.08.2008., 20:38   #1
Nixman111
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
XP Problem sa reprodukcijom zvuka

Naime, nakon instalacije windowsa XP i instalacije drivera sve radi uredno osim što prilikom
reprodukcije pjesama bilo u mp3 formatu bilo u nekom drugom dolazi do usporavanja i smetnji. To
se međutim ne događa prilikom streama sa neta. Probao sam original audio driver od matične sa CD-a, sa websitea proizvođaća i
i uvijek uvijek isto. Zatim reinstalaciju drugog windowsa (bio SP2 sad je SP1) opet isto. Probao s drugom audio kartom pošto je bila onboard i
opet isti problem usporavanje prilikom reprodukcije i smetnje...Matična je Asrock P4VM800.
Svaka pomoć dobrodošla i hvala!
Nixman111 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 11:26   #2
Nixman111
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
Dodajem da je sa bilo kojim playerom isti problem kao i sa streamom s Youtubea, jedino stream jedne radio stanice je koliko toliko ok. Napominjem da sam nadogradio kompjuter sa novim hard diskom SATA II (bio je ATA) i stavio novu memoriju 2 puta 512 MB DDR (bilo 2x256). Podesio u BIOS-u "not raid" instalirao OS i to je to. Također mi se čini i da se sistem sporije diže s obzirom da je nova čista instalacija.
Nixman111 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2008., 11:41   #3
deeyo
Premium
Moj komp

deeyo's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
to i mene muci...ali kad u winampu prebacim na lijevi zvucnik ili na desni radi donekle dobro a kad je na sredini onda usporeno i kao da je neki effect ukljucen kao bathroom...isto probo sve i reinstall os-a i sve moguce..ali ne radi kako treba
Staro 07.08.2008., 01:08   #4
asdf123
Premium

asdf123's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ja nemam gore navedenu maticnu ni istu zvucnu...

Imam C-media 8738.
Jako losa zvucna ali svira i imam problema sa njom imam smetnje u emitiranju zvuka.
Moj buraz je kupio vise doticnih kartic i ima losih iskustva s njima. Naime kod jedne ili dvije je bilo to da kad se pokrene neki audio daje nekek smetnje, nekakvo tiktanje. koje je jako iritantno... Tako da mislim da je tu krivo ugradjivanje losih komponenti u karticu , pri nakani da se sa jeftinijim djelovima napravi jeftiniji proizvod.

Moguce je da je i kod vas ugradjen negdje neki kondenzatir koji probija pa da zato zvucne rade sto rade , a moze biti kreska u chipu ili pak zbog nekog elekromagnetskog polje (elekrtomagnetsko polje tunera inducira el signal koje pojacalo pojacava i stvara iritantan , nepodnosljiv zvuk). Al opet mozda je nesto deseto....

probaj si kupiti ili posuditi neku pci zvucnu , pa akko ne pomogne onda ti je problem u windovsima...

nadam se da sam pomogao

Zadnje izmijenjeno od: asdf123. 07.08.2008. u 02:09.
asdf123 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno