|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
driver za win xp x64
imam jedan problem, ajd dobro vise njih uvezi ovih windowsa, al ovaj problem nikak da rijesim, naime imam windows xp x64 i problem je u vezi drivera za skener (Umax Astra 4600) na cd-u od skenera su driveri al nisu kompatibilni s 64-bitnim windowsima, vec danima trazim po netu taj driver i nigde ga nisam nasel, pa ak neko moye pomoci bil bi zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Probaj s ovim, na diverguiedeu piše da ima x64 podršku... http://rapidshare.com/files/13062824...er1.0.exe.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
neradi da se ubijes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
da se ne trudiš više nema umax x64 drivera za taj scanner.imam ja isto 1 umax koji je plačen preko 10000kn i nema drivera ni za njega,pa čak nema ni da radi na visti a za to je kriva isključivo vista i njezina glupost u vezi firewire sučelja.Ja imam posebni komp samo za to :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
a lol jbg, nisam nes upucem, al dal je moguce da taj skener radi na nekom drugom os-u a da nije windows? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
a kak da to napravim, znaci napravim virtualnu masinu, i sad gore trebam staviti os, a posto moj komp nepodrzava x32 pa to onda opet znaci da ni na virtualnu masinu nebudem mogel instalirati win xp pro x32 jedino ak bi skener radil na nekom drugom osu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
ma neam pojma zas nepodrzava ![]() ![]() inace je: intel core 2 duo e7200 2.53 ghz, giggabyte p35-s3g s775 ip35 ddr2 sata2 glan dalje nije vazno right? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa nemogu se instalirati preko x64 OSa koji je gore već instaliran, ali kad se stave potrebni driveri na CD od windowsa xp pro sa SP2 (za SATA kontroler i čipset) ako uopće i trebaju jer ako ploča ima IDE mod za hardove a ti ne stavljaš RAID onda čak niti to netreba onda se mora instalirati, ne postoji takav desktop PC danas na koji se nemože instalirati XP professional, eventualno neki loaptopi radi drivera možda ali obični pc nikako... A o tome kolko držim o tome kaj govore tipovi u Vemilu bolje da ne komentiram... ![]() Primjerra radi odnio ja njima ploču na fleshanje nakon propalog flesha i oni mi (pazi sad ovo) - napucaju krivi BIOS na nju... klap klap... ![]() Da ne spominjemo da sam to još i platio 60kn, naravno sreća da je BIOS bio od slične ploče pa sam mogao pokrenuti stvar i nafleshat doma ispravni ali tolko o ekspertizi... ![]()
![]() |
#12 |
Registered User
|
ajd kaj se tice biosa, to bi ja mogel sam ![]() ma da pojasnim ovak HDD je od starog kompa gde je bil win x32 kad sam ga spojil na novi komp nije htel podici windowse pa sam ljepo formatiral i stavil x64 i sve bez problema, osim kaj nemam hr tipkovnicu takoder ima thread o tome u podforumu operativni sustavi, onda zone alarm nemrem instalirati jer nema podrsku za x64 i ovi driveri, inace je sve 5, eh a stavljati te drivere na cd od x32, s tim bi se mogel ja zajebavati i slicno i nit to nebi uspel napraviti, zato je bolje ovak, ma ukratko windowsi bi bili u smecu da na linuxu radi photoshop ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa normalno da nije htio podići windowse kad si ga preselio na drugu ploču... ![]() Što se hrvatske taste tiče - ja sam imao XP x64 professional i same i sa SP1 i nikakve probleme nisam s tastom imao tako da tu nebi trebalo biti problema, ako je nemaš onda znači da ti je vejeroatno ili oštećen medij ili nešto nisi dobro instalirao ili pak imaš neku divlju tastu pa se njeni driveri s nekim ne slažu... ![]() Zone alarm nikad nisam koristio niti imam namjeru ali ima drugih softova... ![]() Lakše je slipstremati drivere na CD od windowsa nego primjerice napravit makro za poboljšavanje "jurinih slika s ljetovanja s prevelikom ekspozicijom" (tm) u photoshopu, imaš nlite alatić i samo namećeš kaj ti treba... ![]() Driveri su od starta bili problem na x64 XPima čak gore nego na x64 visti jer osim za mainstream produkte tipa ploča i grafa slabo se rade, noviji hardware ima čak veću šansu x64 Vista drivere imati nego XP pa si se onda nasukao, osim naravno ako nije sitacija da se može iskoristiti Vistin driver... A oko linuxa - ha vidjet ćemo... ![]()
![]() |
#14 |
Registered User
|
ma kaj se tastature tice, stvar je u windowsima, i od kud sam ih nabavil, nije u njih ukljucen layout za hr tastaturu, a i uzel sam fileove koje sam trebal s drugog kompa i mislim da sam sve dobro napravil, i nemoze ju pravilo ucitati, znaci negde sam fuljal hmm linux mi je podiglo kad sam plocu promijenil, ma svejedno kad sam formatiral prvo sam probal x32 i javil mi je error pa sam isel s x64 i sve je ljepo proslo kak treba, ak bi mogel podici win x32 na VMware onda bi sredil to s skenerom, ili kad bi skener radil na jos nekom osu koji nije win, dal mozda radi na mac-u??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
isto tak mi treba driver za printer hp deskjet 3325 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
|
Tebi treba 32bitni XP i rješen problem, neznam kaj se mučiš s tim x64 ako i imaš više od 4GB rama i trebaju ti onda uzmi 2k3 32bit ili Vistu 32bit i na njima sredi adresiranje preko PAEa i bok...
![]() |
#18 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
ovi ti ne odgovara provao si? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
jesam, naime cudan problem je taj da, pod add hardware u cp pise da je printer dobro instaliran i da sve funkcionira, al svaki put kad palim komp mi javlja da ga instaliram, lol, i jos k svemu tome nemogu ga dodati pod printere u cp-u pod printers and faxes, pa ga onda nemogu ni koristiti, lol, i neam pojma kaj da delam |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|