|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2005
|
Ajooj... sram me pitat ali je potreba :)
Pozdrav narode.... Evo, ja i moj frend našli se u maloj frci - ne kupuje nam se još posve novi komp (dakle, kompletno kućište), već bi radije nabavili nešt' za 500-800 kn s čime bismo "preživjeli" dok ne kupimo nove pile pred kraj godine / Q1 2009. Štos je u tome, da sam/smo imao/li ideju samo dokupit novu matičnu i proc te sa stare konfice (u mom slučaju - AMD AthlonXP 2200+, ABIT AT7-MAX2 itd) prebacit grafu (Leadtek GF6600GT 128 GDDR3 AGP), hard i RAMe (DDR400). Uglavnom, mislili smo nabavit matičnu koja podržava Athlon 64/64-FX X2 CPUe, AGP grafiku i DDR400 RAMe. Sad, gledam malo cjenike što bi mogli eventualno kupit i jedino što mi se čini zasad OK MSIjeva je Neo2-F V2.0 sa K8T800 čipsetom (s939), u Linksu. Potrebe nemam za matičnom sa multi-GPU podrškom jer mi se zasad ništa novo ni ne kupuje, jer ponavljam - ovo je prvenstveno da više ne čupam kosu dok gledam HD video, recodeam DVD ili igram NWN2/Oblivion, dakle predjelo za pravu stvar ![]() E sad, cilj ove litanije od članka je da saznam ako ima neki bolji izbor po vašem mišljenju za MBO te da li to znači da svi ovi postojeći AMD dualcore CPUi u ponudi kod HGSpota i Linksa koji imaju oznaku socket AM2 i proizvedeni u 65nm, NE MOGU doći na tu matičnu? Jesu li baš SVE proceve prebacili za drugi socket pa je moj izbor matične uzaludan ili ipak se mogu stavit, te naravno koja dual-core serija (Windsor, Brisbane) od tih je naprednija i može se stavit u tu matičnu. Bilo bi upravo savršeno kad bi zaista postojala mogućnost ubost tako jedan dual Athlon 64 za tu MBO, ali ako nema - I'm/we're screwed. Naime ponavljam - ovo je tek tol'ko da imam nekaj što će mi dobro radit do novog kompa i što mi neće bit žao posve poslat u mirovinu jer je i kupljeno za relativno malu lovu (500-800 kn)... Eto - isprike radi romana, ali ne zamjerite - ipak mi je došla potreba ![]() Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
#2 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
isprika moderatorima na OT, ali cekaj jel to bug ti si se registriro na pcekspert u 5mj 2005 a imas "1" post :S ???? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nije bitno kada je regan, ali je bitno što od onda nije uspio pročitati pravila i postati temu s normalnim naslovom i na pravi podforum... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|