|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
(riješeno) Instaliranje windowsa na hp compaq 6715s
kupio sam hp laptop Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-58 1.9GHz (1MB cache) • Zaslon: 15.4" WXGA TFT 1280 x 800 • Grafički sustav: ATI Mobility Radeon X1250 do 512MB • Radna memorija: 1GB DDR2 667MHz (proširivo do 4GB) • Tvrdi disk: 120GB SATA 5400 rpm • Optički uređaj: DVD RW DL i vec se dva dana mucim sa instalacijom windowsa..naime, prvo sto mi je poljulalo samopouzdanje je papir od prodavaca, na kojem pise da "instalacija operativnog sustava zahtjeva externi fdd uredjaj" pa sam malko prosao po forumu i vidio da je stvar u sata discovima te da je potreno instalirati drivere za sata discove... buduci da u biosu nema opcije enable/disable sata native mode.. potrebno je pronaci drivere na netu.. e i to mi predstavlja problem, jer nemam pojima gdje da to skinem i koje tocno drivere moram skinuti... stoga , ako znate gdje se to moze skinuti, dajte link ili nesto.. razmjenio sam pokoji mail sa firmom koja mi je prodala laptop, te kad sam im reko da nema u biosu opcije sata native, prica sepromjenila te su mi rekli da bi instalacija Windowsa trebala proteci u redu i bez sata drivera... ok, ko tu koga jebe, nije mi nikako jasno.. al idem ja dalje sa instalacijom.. bez drivera, i prolazi sve super bez problema dok nije doslo do faze restartanja windowsa.. nakon restartanja pojavi se "nldr is mising - pres any key to continue" pritisnem bilo koju tipku te mi se pojavi na ekranu "non - system disc or disk error" eto ljudi da znate da sam ocajan i da mi je vise pun k... vise instalacije laptopa .. eto.. da znate da sam probao sa dva razlicita windowsa.. ocajan sam.. sta da radim.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: cale80f. 11.07.2008. u 11:28. Razlog: greske u pisanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
How to add Serial ATA (SATA) driver to a Windows Installation Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Ne trebaš vanjski floppy, jednostavno uzmi nLite i ubaci taj driver u instalaciju windoza. Kako? Koristi tražilicu. ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Radio sam na nekoliko nx6325 (prethodna generacija u odnosu na tvoj) i nikad mi nisu trebali SATA driveri niti ih ima na HP webu za tvoj laptop. Inače, stavljao sam XPP sa integriranim SP2 i uvijek sam uspijevao iz prve. Koji OS ti želiš staviti gore? Možda XP bez SP2?
![]() |
#6 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ljudi hvala na odgovorima.. sve je to meni jasno, ali ja neznam gdje da ja skinem te hebene drivere... dajle neki link, molim vas... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
cocnut.. instaliram xp pro .sp 2.. trebam sata drivere za taj laptop, a neam pojma gdje ih nac.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nigdje jer ne postoje. Ne kužim uopće kako ne možeš instalirati. Imam sličan laptop i sasvim normalno sam instalirao Windowse, bez ikakvih drivera. Jesi li obrisao onu particiju gdje je bio snimljen FreeDOS?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
domy-os , ni ja ne kuzim kako nemogu instalirat.. probo sam bez tih drivera i te zajebancije i doslo je do faze restartanja kompa, a onda mi se pojavljuje ntldr file is missing... zacarani krug kojem ja ostajem bez kompa, zivaca i strpljenja... ![]() e i nisam obrisao tu particiju sa free doso, jer se bojim da ostanem i bez tog DOS-pa.. onda sam totalno nahebo.. dakle smijem brisat tu particiju? Zadnje izmijenjeno od: cale80f. 14.07.2008. u 12:59. Razlog: dodavanje txta |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Slobodno sve particije obriši, neka ti ostane nealocirani prostor i onda si lijepo napraviš nove NTFS particije za XP ili Vistu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
Možda ipak pokušat s Intel SATA AHCI Controller Driver, SoftPaq SP32478.exe ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
To nije recovery particija i ništa Intelovo nema unutra. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
fala.. onda cuobrisat tu particiju i vidjet.. mozda napokon uspijee...ah ne, onda neznam ni sam sta cu.. osim dignut senso u zrak.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
e domy fala ti.. prolazi za sad instalacija... e daj mi samo jos reci, kad budem instaliro drivere.. to stavim na cd i u laptop.. a zanima me redosljed instaliranja.. sta se prvo instalira?? hvala svima. jos jednom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
1. najnoviji DirectX update 2. chipset + VGA driveri (skini nove s ATI-jeve stranice jer oni HP-ovi imaju nekih bugova) 3. update za proc 4. zvučna 5. modem 6. ethernet driver 7. WLAN driver 8. bluetooth driver 9. wireless assistant (opcija) 10. ostatak
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|