Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2008., 12:21   #1
bora_
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
carnet duo, se515, speedtouch i ostale nevolje.

zanima me kako spojit carnet.duo sa se515 routerom.
dakle do sad sam imao iskon duo koji je radio preko speedtouchovog modema. se515 je glumio wlan modul da ga mogu gasiti na gumb kad ne koristim internet. (speedtouch mora biti uvijek upaljen zbog voipa). Sad sam uzeo carnet duo pa mi je speedtouch prebačen u bridge, a nakon što se spojim u LAN na se515, moram napravit autorizaciju via pppoe konekcije s podacima s faxa (carnet user i pass). volio bih taj pppoe prebacit na siemens da nakon sto ga upalim on "nazove carnet" i da je spojen a ja da se sa svim racunalima u kucanstvu normalno spajam na se515, samim time i na internet.
prednosti toga da je pppoe konekcija na siemensu su brojne: em ne moram nakon svakog paljenja kompa, cak i prelogiravanja applyat pppoe connection rucno nego sam spojen cijelo vrijeme, osim tog ovak kad se spajaju tri laptopa iz kucanstva na net svaki "po svom kanalu" odnosno iz svojih windowsa sa svojom pppoe konekcijom tad carnetov DNS istom accountu dodjeli tri razlicite ip adrese pa tu i tamo zna izbacivat, osim toga ne smije se to bas ni radit koliko mi je poznato (user per connection treba bit).
ugl. u sluzbi za korisnike koju zbilja nevoljko zovem normalno da ni ne skuze kad nesto ovak izgovoris, onda te ostave na cekanju pa te carnetovci upucuju na iskon, iskon na carnet i tako u krug.
za kraj da kazem da su mi se515 i speedtouch povezani normalnim ethernet kablom i ne, instrukcije s iskona ne rade u ovom slucaju jer siemens nije spojen na splitter i nije spojen preko adsl porta već preko običnog ethernet priključka, iako su po mom nekom skromnom čulu, prilično na tragu onog što mi treba. Od T-comovih instrukcija (v. str. 6) isto ništa jer na se515 u utor za adsl port uopce nije moguce spojiti lan (ethernet) kabel, vec samo obicni telefonski koji ide iz splittera. Iako su tamo i stavili neki "kablovski modem" za usporedbu što je isto otprilike na tragu rješenja.

kad podvucem crtu pod ovo.. nekako se sve svodi na dve stvari:
prva: je li moguce da se pppoe account na se515 kreirati moze jedino ako je u se515 ukljucena adsl telefonska zica, odnosno pppoe nije moguce ostvariti ako je router povezan modemom (koji je u brudgeu) ethernet kablom. To mi nekako nema smisla jer kad se spojim bezicno na se 515 s laptopom najnormalnije mi prodje pppoe konekcija iz windowsa, dakle ti podaci (username i password) odu do carneta tocno tom putanjom. no svejedno, radi li se mozda o nekoj finessi?

druga, uz pretpostavku da je prvo ostvarivo, odnosno da je moguce uspostaviti pppoe preko ethernet kabla (bas se glupo osjecam dok to pisem.. pa pppoe zapravo i je anagram od nešto nešto over ethernet). Postoji li mogucnost da je sve dobro nastelano no carnet account ima drugacija postavke u pppoeu na se515- konkretno:
VPI, VCI i slicne stvari za koje stvarno nisam tocno siguran sto su.
ps. se515 je na zadnjem firmwareu, jucer provjereno.

Inace, na carnet.duo sam vec dva mjeseca i zbilja je za preporucitt.. sto kuna mjesecno: veza je priblicno 0,6 megabajta u sekundi i to flatrate. Pa eto, ako još niste, pređite, muku izmučite sa ovim gore i javite kako je..
bora_ je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 14:17   #2
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
kada se spajas na carnet ne spajas se pppoe protokolom nego pptp i zato ti ne radi. ne znam da li se515 ima mogucnost postavljanja konekcije na pptp, no vecina routera nema. zato ti i je speedtouch u bridge modu.

rjesenje tvoje poteskoce bi bilo nabavit neki router/router-modem s pptp podrskom (obicno okiceni VPN oznakom). nesto tipa linksys wrv200 kakvog ja imam kojeg onda spojis na speedtouch i u njemu podesis konekciju i ona je nonstop ukljucena (ili sta vec stavis jel).

inace razmisljam o prodaji doticnoga posto mi vise ne treba.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2008., 15:54   #3
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
kada se spajas na carnet ne spajas se pppoe protokolom nego pptp i zato ti ne radi. ne znam da li se515 ima mogucnost postavljanja konekcije na pptp, no vecina routera nema. zato ti i je speedtouch u bridge modu.
Kod Carnet.dua se radi o PPPoE konekciji. Treba mu bilo koji router koji moze dizati istu na ethernet portu ili da mu wan port nije iskljucivo rj11 (za spajanje dsl-a). Ugavnom, se515 to ne moze. (doduse, postoji open wrt koji to mozda moze)

Zadnje izmijenjeno od: the_ghost. 12.07.2008. u 16:08. Razlog: spelling
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 15:56   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
kada se spajas na carnet ne spajas se pppoe protokolom nego pptp i zato ti ne radi.
Parametri veze
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Na DSL možeš spojit samo telefonsku liniju sa ADSL - om. Dakle, ako si spajao iz Kasde Lan1 u ovaj priključak rezultat je 0 bodova (zašto? - zato jer je s jedne strane mrežni standard / protokol a s druge telefonija / adsl). Ti možeš spojit jedan i drugi uređaj Lan1 - Lan1. Na ovaj način Linkač postaje switch sa bežičnom ali tada on nemože ostvarit adsl PPPoE konekciju (ista radi samo preko integriranog modema).

Kvaka je u tome šta ti za to treba drugi tip uređaja. Također router (sa ili bez bežične je nebitno) ali koji nema integriran adsl modem na "ulazu". Takvi uređaji "ulazni" priključak označavaju sa WAN.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2008., 18:11   #5
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

cool! znaci nije isto kao na metrocarnetu. onda jos bolje, samo treba bilo kakav router vulgaris onda.

Msi x79a GD65
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

Staro 13.07.2008., 00:43   #6
bora_
Registered User

Citiraj:

rjesenje tvoje poteskoce bi bilo nabavit neki router/router-modem s pptp podrskom (obicno okiceni VPN oznakom). nesto tipa linksys wrv200 kakvog ja imam kojeg onda spojis na speedtouch i u njemu podesis konekciju i ona je nonstop ukljucena (ili sta vec stavis jel).

inace razmisljam o prodaji doticnoga posto mi vise ne treba.
nije, pajdo pppoe je. 100%. ako po nicem drugom, znam po tome jer mi vista kaze nesto tog tipa svaki put kad kliknem na shortcut od konekcije.. parafraziram sad al nesto tipa establishing "carnet connection" (pppoe)

idem sad probat ove postavke.. link sa wikideska pa cemo da vidimo...
Staro 13.07.2008., 01:01   #7
bora_
Registered User

Citiraj:
cool! znaci nije isto kao na metrocarnetu. onda jos bolje, samo treba bilo kakav router vulgaris onda.
ma.. nis od tog. il sam ja fakat glup ili je ovaj se515.. ne znam. netko je.
jel ti znaci ovo bilo kakav router vulgaris da bi mogao i ovaj moj pa ja nesto propustam ili...?
meni nece.
Staro 13.07.2008., 10:07   #8
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

zakaj nisi moj post procitao?
Staro 13.07.2008., 12:19   #9
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

ne, ne znaci tvoj, tvoj ima modem u sebi, tebi treba nesto bez modema jer kao modem koristis ovaj speedtouch.

ghost je u pravu, mozda bi bilo moguce da puknes open wrt u se515, no za to mozes prokopat na njihovom sajtu i forumu
http://openwrt.org/

malo van teme:
ono sto mene muci kod ovoga je da li se se515 uopce moze konfigurirati da se spaja na iskon.duo, on je po defaultu mislim adsl modem, dok je iskon.duo adsl2+ pa ak to stvara probleme onda mi je jasno, ako se moze spajati na iskon.duo nekako onda bi morao i na carnet.duo samo bi trebalo nagovorit iskonovce da daju postavke koje sibaju u thomsone..

Msi x79a GD65
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

Staro 13.07.2008., 13:07   #10
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
da li se se515 uopce moze konfigurirati da se spaja na iskon.duo
Citiraj:
se515 je glumio wlan modul da ga mogu gasiti na gumb kad ne koristim internet. (speedtouch mora biti uvijek upaljen zbog voipa)
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.07.2008., 14:45   #11
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
n
malo van teme:
ono sto mene muci kod ovoga je da li se se515 uopce moze konfigurirati da se spaja na iskon.duo, on je po defaultu mislim adsl modem, dok je iskon.duo adsl2+ pa ak to stvara probleme onda mi je jasno, ako se moze spajati na iskon.duo nekako onda bi morao i na carnet.duo samo bi trebalo nagovorit iskonovce da daju postavke koje sibaju u thomsone..
noup...
Staro 13.07.2008., 22:38   #12
bora_
Registered User

Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
zakaj nisi moj post procitao?
jesam jesam.
e ja sam dovljno lud da puknem gore openwrt, sam bilo bi bas ok da mi netko pojasni.. ja poslije opet mogu fleshat gore siemensov software, ili je to one way ticket?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno