|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
carnet duo, se515, speedtouch i ostale nevolje.
zanima me kako spojit carnet.duo sa se515 routerom. dakle do sad sam imao iskon duo koji je radio preko speedtouchovog modema. se515 je glumio wlan modul da ga mogu gasiti na gumb kad ne koristim internet. (speedtouch mora biti uvijek upaljen zbog voipa). Sad sam uzeo carnet duo pa mi je speedtouch prebačen u bridge, a nakon što se spojim u LAN na se515, moram napravit autorizaciju via pppoe konekcije s podacima s faxa (carnet user i pass). volio bih taj pppoe prebacit na siemens da nakon sto ga upalim on "nazove carnet" i da je spojen a ja da se sa svim racunalima u kucanstvu normalno spajam na se515, samim time i na internet. prednosti toga da je pppoe konekcija na siemensu su brojne: em ne moram nakon svakog paljenja kompa, cak i prelogiravanja applyat pppoe connection rucno nego sam spojen cijelo vrijeme, osim tog ovak kad se spajaju tri laptopa iz kucanstva na net svaki "po svom kanalu" odnosno iz svojih windowsa sa svojom pppoe konekcijom tad carnetov DNS istom accountu dodjeli tri razlicite ip adrese pa tu i tamo zna izbacivat, osim toga ne smije se to bas ni radit koliko mi je poznato (user per connection treba bit). ugl. u sluzbi za korisnike koju zbilja nevoljko zovem normalno da ni ne skuze kad nesto ovak izgovoris, onda te ostave na cekanju pa te carnetovci upucuju na iskon, iskon na carnet i tako u krug. za kraj da kazem da su mi se515 i speedtouch povezani normalnim ethernet kablom i ne, instrukcije s iskona ne rade u ovom slucaju jer siemens nije spojen na splitter i nije spojen preko adsl porta već preko običnog ethernet priključka, iako su po mom nekom skromnom čulu, prilično na tragu onog što mi treba. Od T-comovih instrukcija (v. str. 6) isto ništa jer na se515 u utor za adsl port uopce nije moguce spojiti lan (ethernet) kabel, vec samo obicni telefonski koji ide iz splittera. Iako su tamo i stavili neki "kablovski modem" za usporedbu što je isto otprilike na tragu rješenja. kad podvucem crtu pod ovo.. nekako se sve svodi na dve stvari: prva: je li moguce da se pppoe account na se515 kreirati moze jedino ako je u se515 ukljucena adsl telefonska zica, odnosno pppoe nije moguce ostvariti ako je router povezan modemom (koji je u brudgeu) ethernet kablom. To mi nekako nema smisla jer kad se spojim bezicno na se 515 s laptopom najnormalnije mi prodje pppoe konekcija iz windowsa, dakle ti podaci (username i password) odu do carneta tocno tom putanjom. no svejedno, radi li se mozda o nekoj finessi? druga, uz pretpostavku da je prvo ostvarivo, odnosno da je moguce uspostaviti pppoe preko ethernet kabla (bas se glupo osjecam dok to pisem.. pa pppoe zapravo i je anagram od nešto nešto over ethernet). Postoji li mogucnost da je sve dobro nastelano no carnet account ima drugacija postavke u pppoeu na se515- konkretno: VPI, VCI i slicne stvari za koje stvarno nisam tocno siguran sto su. ps. se515 je na zadnjem firmwareu, jucer provjereno. Inace, na carnet.duo sam vec dva mjeseca i zbilja je za preporucitt.. sto kuna mjesecno: veza je priblicno 0,6 megabajta u sekundi i to flatrate. Pa eto, ako još niste, pređite, muku izmučite sa ovim gore i javite kako je.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
kada se spajas na carnet ne spajas se pppoe protokolom nego pptp i zato ti ne radi. ne znam da li se515 ima mogucnost postavljanja konekcije na pptp, no vecina routera nema. zato ti i je speedtouch u bridge modu. rjesenje tvoje poteskoce bi bilo nabavit neki router/router-modem s pptp podrskom (obicno okiceni VPN oznakom). nesto tipa linksys wrv200 kakvog ja imam kojeg onda spojis na speedtouch i u njemu podesis konekciju i ona je nonstop ukljucena (ili sta vec stavis jel). inace razmisljam o prodaji doticnoga posto mi vise ne treba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Kod Carnet.dua se radi o PPPoE konekciji. Treba mu bilo koji router koji moze dizati istu na ethernet portu ili da mu wan port nije iskljucivo rj11 (za spajanje dsl-a). Ugavnom, se515 to ne moze. (doduse, postoji open wrt koji to mozda moze) Zadnje izmijenjeno od: the_ghost. 12.07.2008. u 16:08. Razlog: spelling |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
idem sad probat ove postavke.. link sa wikideska pa cemo da vidimo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() jel ti znaci ovo bilo kakav router vulgaris da bi mogao i ovaj moj pa ja nesto propustam ili...? meni nece. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ne, ne znaci tvoj, tvoj ima modem u sebi, tebi treba nesto bez modema jer kao modem koristis ovaj speedtouch. ghost je u pravu, mozda bi bilo moguce da puknes open wrt u se515, no za to mozes prokopat na njihovom sajtu i forumu http://openwrt.org/ malo van teme: ono sto mene muci kod ovoga je da li se se515 uopce moze konfigurirati da se spaja na iskon.duo, on je po defaultu mislim adsl modem, dok je iskon.duo adsl2+ pa ak to stvara probleme onda mi je jasno, ako se moze spajati na iskon.duo nekako onda bi morao i na carnet.duo samo bi trebalo nagovorit iskonovce da daju postavke koje sibaju u thomsone..
![]() |
#10 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|