|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) On/Off prekidac na kucistu
Imam sljedeci problem, pa da krenem iz pocetka. Neki dan kad je bilo nevrijeme stradao mi je router (da li zbog nevremena ili se bas tako potrefilo - ne znam), vidio sam da ne svijetle lampice, a poslije sam ustanovio da je i spliter otisao. Takodjer, mrezna kartica na ploci mi ne radi. Router i spliter sam zamijenio. No, ono sto mene brine je problem s kucistem. Kompjuter mi se nije htio upaliti, tj. pokrenem ga, radi, sve lampice svijetle, vrte se ventilatori, HDD vibrira, ali se ne cuje ono "beep", nema slike na monitoru i ne podize windowse. Izgasim prekidac na napajanju, otvorim kuciste, odspojim koji kabel i ponovo spojim pa probam pokrenuti i tako isprobavam dok konacno ne proradi. Pokrenem kompjuter i normalno radi. Ugasim ga, upalim, sve radi, restartiram, normalno funkcionira. Ali ako ponovo iskljucim onaj prekidac na napajanju (dakle, na OFF, kad je kompjuter izgasen) i ponovo ga ukljucim te pokrenem kompjuter, opet ne radi, ne cuje se "beep", nema slike na monitoru, ne podizu se windowsi... Pa opet izgasim prekidac od napajanja i otvaram kuciste i prespajam kablove i pokusavam paliti... Kad konacno uspijem, sve normalno radi do momenta kad ponovo iskljucim prekidac na napajanju. Onda opet sve iznova... Je li tko imao taj problem? Plocu cu zamijeniti jer ova, cini se, nije ispravna, ali nije mi najjasnije zasto toliko problema sa startanjem nakon neceg tako nevaznog kao sto je iskljucivanje napajanja na vec izgasenom kompjuteru. Ili to upucuje na moguci kvar jos neceg? |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Je to neka starija Asusica (s.A)? One su imale "feature" da bi poslije svakog gubitka napona morao u bios. Neznam dal je još neko preuzeo tu "genijalnu" ideju ![]() Pa daj probaj prilikom paljennja tipkati po deletu i vidi dal se bude upalil onda kad inače nebi. Zbog tih gluposti sam ja morao prestat gasit struju na starom kompu jer bi se inače mama i seka zbunile i svaki čas me zvale da je komp pokvaren. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Po opisanom prije izgleda da je i napajanje dobilo "po piksli" u spomenutom nevremenu. Pokušaj, barem za test, stavit neko drugo. Ploču si itako predvidio mjenjat. |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Komponente su stare pola godine, Gigabyteova ploca i Chieftecovo napajanje. Sve je pod garancijom. Mogu li ja njima odnijeti komponente za koje sumnjam da nisu ispravne na provjeru? I kako se to tretira ako je komponenta ispravna, oni naplacuju to testiranje ili kako? |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Napajanje 100%. Imao sam isti problem i iste znakove. Zamjenio napajanje i sve radi kao beba. |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Napajanje je vjerojatni krivac, ploča možda ali napajanje je skoro sigurno oteglo papke čim se ovako ponaša... Inače ako ti je otišo i splitter s routerom siguno je udar groma... ![]()
#7 | ||
Premium
|
Citiraj:
Cini se da cu i to napajanje nositi. Kao sto sam vec rekao sve radi normalno dok ne iskljucim napajanje na onom prekidacu i opet pokrenem, tada nastaju problemi dok mrdajuci po kucistu i prespajanjem ponovo ne pokrenem. I tako u krug... Citiraj:
Za plocu znam da mi ne radi jer ugradjena mrezna kartica ne funkcionira. Kompjuter je bio izgasen, ali je bio ustekan u zid. Ako je to strefio grom, kako cu proci s reklamacijom komponenti? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.06.2008. u 20:27. |
||
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Onda je i ploča dobila po piksi (što je logično akoje u nju uštekan router jel ![]() Što se garancije tiče - ne spomilji grom i ploča bi trebala proći kao kvar sam od sebe bez puno problema, što se routera i splittera tiče tu je već druga priča ali to je stvar ISPa i garancije kod njega a T-com je meni mjenjao u dva navrata splittere bez pitanja pa vjerujem da i tebi neće praviti probleme ako si kod njih, za druge ISPe neznam kakva im je politika...
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Odnio bih i napajanje da mi provjere. Router i splitter me u ovom trenutku ne brinu previse jer vec sam stavio zamjenske (od prijatelja) i internet veza radi. Ne znam da li bi mi oni iz T-coma dali router i splitter ako im prijavim kvar. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Ako su pod garancijom nema razloga da ne daju, napokon u njihovu je liniju frknuo grom prema tome taj kvar nema s tobom veze, ja se ne sječam da naugovoru piše da se mora iskopčati DSL u slučaju grmljavine... ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prijateljski savjet: nabavi prekostrujnu/prenaponsku zaštitu tipa ove dvije. Bolje spriječiti nego liječiti (i kupovati novo napajanje kod svakog jačeg udara groma). http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=2780154 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=2780153
#13 |
Premium
|
Evo, iako je proslo vec mjesec dana od pisanja prvotne poruke, samo da se javim i da kazem da je ploca bila stradala, napajanju nije bilo nista. Nosio oboje u servis. Plocu su mi dali novu, napajanje sam vratio, samo su ga testirali. (Nadlezni mogu zatvoriti ovu temu ili napisati da je rijeseno. Hvala.) |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|