Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.07.2008., 12:35   #1
kundak
Premium

kundak's Avatar

Datum registracije: May 2007
valjda su windowsi ...

Evo ovako. Ja se jutros dignen i upalin pc. Prvo sta mi je cudno je da nema zvuka. Prova san nekako enableat, ali sve se cini uredno postavljeno. Gledan zada - zvucnici ustekani. Sad odjednom ni mis ne radi (nece strelica da se mice). Resetam pc kad ono nista. Na monitoru pise da nema signala. Pogledan grafu - sve uredno. Resetam CMOS i kaze da ima checksum error (nisan siguran jesan li pravilno napisa). U biosu loadam optimised settings i sve se digne normalno. Dalje se lodira windows i nakon loada se pc restarta. Iduci load windowsa traje u beskonacnost (znaci samo se vrti load slika i nista se ne događa). Iden u safe mode restoran pc na prije 2 dana i opet isto - znaci windows se u normalnom modu ne dize.

Sad se valjda pitate sta san to jucer radia. Odgovor je nista. Pc je radia cili dan ka i obicno: Slusa san muziku i igra cod 4. Temperature u standardnim okvirima, nista mijenjano u postavkama windowsa, nisan can ni nista s interneta skida. Sad san u safe modu pa ako van nije problem provaj te nesto smislit.
kundak je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 12:56   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Nulto -provjeri SVE kablove u stroju (izvadi i opet uštekaj) posebno od diskova...

Prvo - probaj s drugom baterijom na ploči, znam da su ljudi imali par puta stvarno bizarne ispade radi beterije...

Drugo - (ako prvo ne pomogne) presloži ramove po utorima i istestiraj sa memtestom iste, eventualno neki live CD pa bootati Ubuntu ili sl da vidiš kako on izgleda...

Treće - (ako drugo ne pomogne) pikni malo napone za jedan do dva "stupnja" gore dakle tipa proc sa 1.25 na 1.27 ili kolko ti već je minimalni pomak i to za SVE ključne djelove dakle i CPU i čipset i ram...

Četvrto - ako sve ne pomogne pločaje zrela za reklamaciju...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2008., 14:54   #3
kundak
Premium

kundak's Avatar

0 i 2 napravljeno i sve valja. 1 - jel moze baterija od bilo kojeg compa ? neman nijednu u sebe ali provat cu nabavit.

Kakve veze bi tribala imat ploca s tim ? Obicno kad iman problema s plocom ili bios postavkama ni ne dođe do loada windowsa.
Staro 22.07.2008., 15:25   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Može bilo koja baterija tog napona i veličine (da se može stavit u ležište), čak teoretski nemora nužno ni biti iz kompa/za komp jer mislim da se i drugdje koriste takve baterije ali one su i tako po tipovima pa ćeš je tako i naći...

A kakve veze imaju windowsi sa checksum errorom?
Staro 22.07.2008., 15:40   #5
kundak
Premium

kundak's Avatar

Neman pojma. Checksum je neki kod prodiv gresaka u biosu, da se ocuvaju postavke.

BTW yedwy hvala na pomoci

EDIT:

UPDEJT: Najnoviji simptomi su smrzavanje biosa 2 puta zaredom. SAd se vise ne dgađa.
Nasa san bateriju iz jedne stare a socket ploce i stavia tamo. nista se nije dogodilo. Monitor ne dobiva signal. Vratia staru - opet checksum error. loada optimizirane vrijednosti u biosu i Windows se diga normalno. To najvise mrzim kad nesto proradi bez ikakvog razloga !!!

Zadnje izmijenjeno od: kundak. 22.07.2008. u 16:03.
Staro 22.07.2008., 16:13   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Možda se samo temeljito CCMOSao od te zamjene baterije, čudno mi je da nije radila sa Sckt A ploče, mislim da bi trebale biti iste, možda je i ona prestara a možda nekaj drugo ne valja, ako se i dalje bude javljalo ipak probaj negdje nabavit novu bateriju i ono odozgo je na snazi, ako i nakon toga nebi radila - pravac servis...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno