|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Prepravljanje HDD-a u USB disc
Bok ! Evo imam jedno neobičnu želju,da mi neko dadne neke opširnije tutorijale na hr u vezi prepravljanja običnog internog disca u usb disc. Kako se to radi ,što mi treba i po mogučnosti potkrijepi nekim fotkama. Znam da je u nekom broju BUG-a bilo sve opširno objašnjeno , no neznam u kojem broju ,pa ak neko zna i to bi mi pomoglo ! hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
BUG broj 183 iz 2. mjeseca... Ali nije ti nikakva nauka to sam složiti, kupiš si disk (ili ga već imaš), kupiš si Icy Box ili neko slično kućište za eksterne hardove i to ti je to. Umontirati je lagano, eventualno ako te zanimaju eSATA kerefeke, ali sudeći po naslovu tj. USB disk onda ti to ne treba. Znači, samo kupiš Icy Box i umontiraš ga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
ili u chipoteci imas IDE to USB konverter |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš i jedan sitan problem. Ako je disk 3,5", onda ti uz kućište ide i tzv. cigla na žici tj. adapter jer 3,5" hard ne može raditi. Ako misliš imati disk koji će raditi samo uz pomoć usb-a, nabavi 2,5" hard (za laptop) i odgovarajuće kućište za njega. Kod kupnje kućišta za disk moraš voditi računa o tome je li disk IDE/ATA/ATAPI ili SATA da se ne bi dogodilo da kupiš nekompatibilno kućište. Sama montaža je 'užasno komplicirana' - vijke dobiješ s kućištem i treba ti samo šarafciger da pričvrstiš disk sa kućištem. Sve u svemu, 5 min posla.
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala vam svima ! Neg sad si me zbunio,koja je razlika između IDE\ATA\ATAPI ? Pa nisu oni svi IDE ? ili sam krivo shvatio ,pa je to sve naziv 1 disc-a ? (IDE\ATA\ATAPI) Još samo,koliko negdje košta to kučište ? Taj converter mi izgleda nekak najjednostavnije rješenje jer imam stari disc ,možda za dva -tri mjeseci i rikne,pa bi se to najbolje isplatilo ak se radi samo o nekoj vrsti kabela koji se natakne na IDE a s druge strane USB?! Dobro sam shvatio ?? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 03.07.2008. u 13:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Dobro si shvatio, ali svejedno ga trebaš nekako napajati... Imaš li dovoljno dugačak kabel napajanja? Zato ti kažem da je Icy Box bolja stvar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
IDE/ATA/ATAPI su jedna te ista stvar, ali hardovi mogu biti u toj ili SATA verziji. A ona je drukčija u smislu kabela za podatke i napajanje diska. Dakle, kućište moraš prilagoditi disku - IDE disk = IDE kućište; SATA hdd = SATA kućište. Jasno? Ako ti nije jasno, reci točno (marka i model) koji disk imaš pa ću ti dati konkretne preporuke.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
a ono s adapterom je vjerojatno neizvediva stvar,kad kod mene nema dučana koji ima takav adapter (vemil,hg spot),a taj tvoj kako već (chip...) kolika je tamo cijena tog adaptera i vjerojatno dolazi bez adaptera za napajanje ?! Sve u svemu trebat ću vjerojatno odustat od tog nauma jer troškovi investiranja u takav disk nisu u skladu s mojim potrebama takvog disca. Recimo da bi izdvojio nekih 150 kn za takve turbolencije,a to je neizvedivo . Hvala još jednom svima ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Za hard od 20Gb se takvo nešto ne isplati. Ja imam 120Gb IDE Seagate u vanjskom kućištu i radi bez problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|