|
![]() |
#1 |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
najbolji hladnjak za intel
jos dvojim izmedu e8400 i q6600,a li zanima me neki fobar hladnjak za njih. da je tih i da dobro hladi. necu klokat, ne pada mi napamet. cak bi rado kad bi se moglo skorz pasivno izvesi hladenje. jel to moguce? mislim neki pasivnjak na procesoru i 2 ventilatora jako tiha za upuh/ispuh zraka iz kutije. vec dugo vec razmislajm o kupnji novog kompa a nikak da uzem nekja, milim da bi sad enkad bilo savrseno vrijeme za to.. enivejs, kupil sad ili ne koji je bas onak jako dobar hladnjak? o vodenom ni ne razmisljam, samo da znate ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
kad to mislis uzet? Naravno sve je moguce, pa tako i pasiva.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
geek.
|
hladnjak mozda vec ovaj tjedan, ostatak polako, ako mi mislis ponuditi nesto rabljeno (kad vec pitas kad mislim uzeti) zahvaljujem na potencijalnoj poundi,a li preferiram kupovinu novih komponenti. a i prijatelji imaju ducan informaticke oprema pa mogu i pospust dobiti pa mi se tako vise isplati.
![]() |
#5 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Thermalright High-Riser HR-01 PLUS - jedan od najboljih hladnjaka, super je za pasivu ili za kombinaciju s ventom na jako niskim okretajima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
geek.
|
i da, isao bi skorz na tisinu te bi cak bio spreman spustati radni takt procesora da bi mogao dobiti cim tise racunalo. sad imam prebucno racunalo i stvarno mi to ide na zivce. da ne otvaarm novu temu, jos jedno pitanje, pasivno hladena graficka recimo 8800gt, moguce? sa accelero s1 ili onim hr-03 ako se ne varam? da sad ne guglam imena hladnjaka.. grafiku sam takodes spreman spsutat da bi bila hladnija. ionako najzahtjevnija igra koju vrtim an racunalu je diablo 2(spremam se za d3 pa zato i uzimam novo racunalo) a i imam linux bez ikakvih prozirnih kocki i slicnih gluposti.
![]() |
#8 |
geek.
|
a kaj, hladnjak se bude pokvaril? ima mozda koje upustvo za drzat ga u formalinu sve do stavljanja na procesor? kupujem kak imam pare a ovo mozda jos i na svoj proc namontiram iako ne polazem bas prevelike nade u to.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam imal TT BigTyp koji se vrtio na nekih 450RPM i nije se cuo. Sto se grafe tice nemoj sad bacat pare na to ako se ne mislis igrat. Nabavi neku "default pasiva" starije generacije grafu da je tiha i kad ti zatreba nabavis nekaj aktualno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
mislim radi kako hoces.. tvoji novci.. Ali meni je to kao da ides kupiti alu felge za auto, a auto ces kuptzi za godinu dana.. nece se felge pokvarit, kao ni cooler, ali to nije uobicajena praksa..Ali ponavljam tvoji novci.. Za pasivu ti dosta utjece kuciste koje ces imat.. ja imam Xigmateka 1283 cooleer je odlican.. Satvis na njega neki kvalitetan vent @600 okr, i dobijes potpuno beshuman cooler, koji odlicno hladi, ali eto, onda se ne mozes hvalit kak ima pasivu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
vista sux
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo ti pa slusaj. ![]() BTW: Mjereno je na ovaj nacin (Noise Isolating Enclosure i Sound Level Measurements and Acoustic Samples). A vrijednost u tablici (27,8dBA) je vrlo vjerojatno posljedica mjernog podrucja intrumenta (Omega HHSL1), koji je najprecizniji izmedju 35-130dBA, te drukcije mjerne udaljenosti 30cm-12" (od one na kojoj proizvodjac mjeri - 1m). Ovaj dio mi je najzanimljiviji: "The Scythe Orochi heatsink is inaudible under power. The 140x140mm heatsink only rotates at 500RPM, and this barely makes enough sound to be picked up by the microphone... so save your time, it's not worth downloading the sample MP3 file in this instance... The Scythe Orochi's 140mm fan spins at a leisurely 500RPM, and generates an essentially silent 27.8 dBA noise. This is quiet enough that you can't hear the heatsink if it's sitting right in front of you."
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 09.07.2008. u 06:12. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|