|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Napajanje za novu konfiguraciju
Dosta sam pregledavao prošle postove i imam par nedoumica koje napajanje uzet jer se nisam baš prije razmišljao o kvaliteti napajanja na kompu... (usput iz Dubrovnika sam pa dolaze u obzir samo HG-Spot i Ve-Mil): Konfiguracija je: Intel Core 2 Duo E7200 Gigabyte EP35-DS3P SEAGATE Barracuda 500 GB 2X 2 Gb, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGMAX Zotac GF 8800GT, 512MB DDR3, AMP Edition S vremenom bi eventualno dodao još jedan HDD u RAID, zvučnu karticu i to bi manje više bilo to. Nisam mislio davati previše love za neke ekstra marke pa sam razmišljao o Chieftec GPS-450AA-101A 450W i Forton 400W PFC. Vidim da mnogi Fortone hvale, ali me ovdje zbunjuje to što Forton ima pasivni PFC, dok Chieftec ima aktivni. Zanima me koliku će to stvarno razliku radit (Forton je usput jeftiniji 100 kn)? Drugo pitanje je možda trebalo ići prije prvog ![]() Hvala svima na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Ajd svaka cast koristio si trazilicu kapa dolje i welkom na forum ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
hmmm, ja bi za svaki slučaj išao na Chiefteca 550W destroyer ima Chiefteca 400W i sličnu konfiguraciju i u loadu mu je razina napona na 12V niska što znači da je napajanje na knap, a Chieftec 450W je jači samo na 5V vodu, tako da ako imaš love, protegni se na 550W Držati će ti Chieftec 450W, tj. 400W, ali pitanje koliko dugo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() ....a kaj se napajanja tiče odi na Čifteka od 500W, to bu ti dosta, ovaj Forton BlueStorm II nemoj ni gledati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ali samo zato šta je skup a ne nekvalitetan ![]() Uzmi fortrona 400W ili chiefteca 450W. Nikakvu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|