Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.06.2008., 14:18   #1
Golub Dinko
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Napajanje za novu konfiguraciju

Dosta sam pregledavao prošle postove i imam par nedoumica koje napajanje uzet jer se nisam baš prije razmišljao o kvaliteti napajanja na kompu... (usput iz Dubrovnika sam pa dolaze u obzir samo HG-Spot i Ve-Mil):

Konfiguracija je:
Intel Core 2 Duo E7200
Gigabyte EP35-DS3P
SEAGATE Barracuda 500 GB
2X 2 Gb, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGMAX
Zotac GF 8800GT, 512MB DDR3, AMP Edition

S vremenom bi eventualno dodao još jedan HDD u RAID, zvučnu karticu i to bi manje više bilo to.
Nisam mislio davati previše love za neke ekstra marke pa sam razmišljao o Chieftec GPS-450AA-101A 450W i Forton 400W PFC. Vidim da mnogi Fortone hvale, ali me ovdje zbunjuje to što Forton ima pasivni PFC, dok Chieftec ima aktivni. Zanima me koliku će to stvarno razliku radit (Forton je usput jeftiniji 100 kn)?
Drugo pitanje je možda trebalo ići prije prvog Jesu li ta dva napajanja dovoljno jaka za konfiguraciju koju uzimam ili da jamim nešto tipa Chieftec GPS-550AB-A 550W?

Hvala svima na odgovorima
Golub Dinko je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2008., 14:28   #2
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Ajd svaka cast koristio si trazilicu kapa dolje i welkom na forum .Konfa je super,mozes uzet fortrona plocu p35-ds3r ak neces radit CF i bolje pricekaj 2tj da dodu 4850 iako ni ova nije losa grafa.Pozz!!!!
Majo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.06.2008., 14:31   #3
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ja bi ti preporučio Corsair 450W VX, ali pošto toga nema u shopovima koji tebi pašeju, onda si uzmi ovak nešto....link

@Majo....potpis za ploču i grafu....

karlito je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2008., 15:21   #4
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
hmmm, ja bi za svaki slučaj išao na Chiefteca 550W

destroyer ima Chiefteca 400W i sličnu konfiguraciju i u loadu mu je razina napona na 12V niska što znači da je napajanje na knap, a Chieftec 450W je jači samo na 5V vodu, tako da ako imaš love, protegni se na 550W

Držati će ti Chieftec 450W, tj. 400W, ali pitanje koliko dugo...
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2008., 15:29   #5
DjedMraz
Chile
Moj komp

DjedMraz's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
@potpisujem corsair, ali ako ga nemozes nabavit onda chieftec ...
DjedMraz je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2008., 16:21   #6
Golub Dinko
Registered User

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
hmmm, ja bi za svaki slučaj išao na Chiefteca 550W

destroyer ima Chiefteca 400W i sličnu konfiguraciju i u loadu mu je razina napona na 12V niska što znači da je napajanje na knap, a Chieftec 450W je jači samo na 5V vodu, tako da ako imaš love, protegni se na 550W

Držati će ti Chieftec 450W, tj. 400W, ali pitanje koliko dugo...
Hvala. Mislim da ću onda uzeti jače napajanje, e a sad već kada moram platit više što preporučujete između toga Chiefteca od 550 W i Fortron 500 W BlueStorm II?
Staro 21.06.2008., 16:23   #7
Golub Dinko
Registered User

Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
Ajd svaka cast koristio si trazilicu kapa dolje i welkom na forum .Konfa je super,mozes uzet fortrona plocu p35-ds3r ak neces radit CF i bolje pricekaj 2tj da dodu 4850 iako ni ova nije losa grafa.Pozz!!!!
Pozdrav i tebi. Hvala na savjetu za matičnu (toliko sam bio temeljit da nisam uopće primijetio da ima dva utora za grafičku , što mi je nepotrebno, samo sam tražio iz te serije neku koja ima i firewire, iako mogu uzet neku pci karticu s firewireom). Malo samo da skrenem s teme ovog podforuma... koliko bi 4850 (vidim da već u Ve-Mila imaju Sapphireovu) trebala biti brža od 8800?
Staro 21.06.2008., 16:37   #8
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor Golub Dinko Pregled postova
Pozdrav i tebi. Hvala na savjetu za matičnu (toliko sam bio temeljit da nisam uopće primijetio da ima dva utora za grafičku , što mi je nepotrebno, samo sam tražio iz te serije neku koja ima i firewire, iako mogu uzet neku pci karticu s firewireom). Malo samo da skrenem s teme ovog podforuma... koliko bi 4850 (vidim da već u Ve-Mila imaju Sapphireovu) trebala biti brža od 8800?
OT: brža ti je od 3870x2 i od 8800GTX, pa ti sad vidi....

....a kaj se napajanja tiče odi na Čifteka od 500W, to bu ti dosta, ovaj Forton BlueStorm II nemoj ni gledati

karlito je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2008., 16:54   #9
Funkenstein
Premium

Funkenstein's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor karlito Pregled postova
ovaj Forton BlueStorm II nemoj ni gledati
Ali samo zato šta je skup a ne nekvalitetan
Uzmi fortrona 400W ili chiefteca 450W.
Citiraj:
Autor Golub Dinko Pregled postova
ali me ovdje zbunjuje to što Forton ima pasivni PFC, dok Chieftec ima aktivni. Zanima me koliku će to stvarno razliku radit (Forton je usput jeftiniji 100 kn)?
Nikakvu.

Funkenstein je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno