|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Razlika procesora?
Molio bi nekog da mi ako zna kaže konkretno koliko bi dobio na performansama kad bi zamijenio jednojezgrenog Athlona 3800+ sa dvojezgrenim x2 4200+(ili jačim) . (socket 939) Oba rade na 2,4 GHz. Sadašnja konfiguracija mi je u 3DMarku skupila 5414 bodova. Čak nemam pojma jel to dobro, srednje, loše...? ![]() Pročitao sam neke textove gdje netko kaže da je polučio veliki rezultat zato jer ima neki extra procesor... tako nešto... da bi rezultat bio puno slabiji bez tog procesora. Meni rezultat nije zaista presudan ali ako će ga dosta dignuti ta promjena mislio sam zamijeniti procesor da mi komp ostane aktualan što duže jer novi neću kupovat još barem 2 godine. To je još jedina preostala komponenta koju mogu pojačati... Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa ovisno koliko imaš RAMa i koju VGA karticu. Ako je kupnja povoljna, ja bi svakako išao na X2. Kada se navikneš, sve glađe ide, naravno ako su aplikacije zahtjevne (Notepad nema razlike ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Razliku između običnog i X2 proceosra bi osjetio u svakodnevnom radu jer bi ti se mnoge aplikacije brže otvarale i bolje radile. Pogotovo one koje su optimizirane za rad sa više jezgri. I igre bi radile bolje. Po tom pitanju, investicija je opravdana (doduše ovisi o cijeni tog X2 4200). S druge strane, ne znam koliko ti se isplati ulagati u kupnju novog s939 procesora obzirom na trenutne cijene hardvera. Problem je što bi u slučaju kupnje AM2 procesora morao kupiti novu ploču i memoriju, a sadašnje prodati. Po mojem iskustvu, za 1.000kn možeš kupiti ploču, procesor (npr. X2 4000+) i 1Gb rama.
![]() |
#4 |
Premium
|
Ma velim novi ne kupujem barem 2 godine... ![]() Ostatak konfiguracije : MBO: ECS NF4 -a939 GPU : ATI HD3850 512MB RAM: 4x512 DDR (dual chanel) HDD1: Seagate 200 GB SATA II HDD2: Seagate 160 GB SATA II PSU: Chieftec 410W 2x DVD-RW PIONEER |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Uzmi ako nije preskup..to će bit odličan i skoro jedini potreban update konfe..i kasnije još uzmeš jeftino neku grafu kad navale na tržnicu. ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Ne kužim to sa grafom... pa ova koju imam mi je jedina svjetla točka u konfiguraciji ![]() Šta je preskupo? Do cca 400 kn? I niste mi komentirali 3D Mark 06 score. Jel tih mojih 5414 dodova bijeda , osrednje, dobro...? Hvala na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma..to je osrednji skor, jer bi se trebali gledati skorovi sa komponentama na defoltu, tada su 3dmarkovi najjaci oko 15k(x2 3870 i te...q6600), ali to su malo ektremniji kompovi. Eo recimo ja imam sa svim na defoltu 6700, negdje kao ti..ali osrednje naklokano ima 8000, a islo bi i vise da imam neki posten proc. Ali WHY??Da moš nabit skor i postat SS-ove,..kasnije poludis i prestanes igrat igre, vec vise vremena potrsis na overklokiranj... Druga je stvar ako si zahtjevan (a to su oni sto para imaju...) i zelis na velikiim rezama velike FPSe...ili ti je bitno samo da ide... ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 20.06.2008. u 01:36. Razlog: ma brdo frustracija...jebeni komarci i selo, koji sam se k. preselio majku mu njegovu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ako taj X2 moš dobit za neke sitne novce obavezno odi....imao sam sličan prijelaz ko ti samo sa 3700+ na x2 4600+ i razlika je nebo i zemlja!...to ćeš odma vidjeti i u 3DMarku06...i još uz mali clock imaš sasvim pristojni komp, ak ne i više...al opet ovisi kolko košta taj X2 jer je dobro rečeno da za već 1000kn moš preć na AM2. X2 4200+ je 2,2Ghz a ne 2,4Ghz...no vjerujem da će se većina složit da ga ionako digneš na 2,5-2,6 sigurno pa je to onda nebitno kolko je def. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Generalno se ne zabrinjavaj sa 3DČmarkom, to je za iskompleksirane likove ![]() Osjetit ćeš puno jer taj SC sada nije dostatan za HD3850, naravno da igraš kad imaš takvu grafu. Znači ako je CPU jeftin (300 - 350 kn) nije loše da ga zamjeniš! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bila je ovih dana aukcija na tržnici za X2 4200+. Čini mi se da je otišao za 400-450kn što baš i nije jeftino.
![]() |
#13 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da!Preporucam ti ako si malo hrabriji da probas na ebay-u. Ja sma imao 10-ak transakcija, i nijednom problema..sve 5. Ja cu blekija za siću za koji dan upecat ![]()
![]() |
#15 | ||
Premium
|
Citiraj:
Dobro , nema žurbe, sa 3800+ još uvijek sve dobro radi. :kucaudrvo: Citiraj:
Idem baš vidit na e-bay... |
||
![]() |
![]() |
![]() |