Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.07.2008., 01:26   #1
pepson
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
problem sa pokretanjem racunara

kada upalim racunar dodje mi crni ekran na kojem pise ono da izaberem safe mode, safe mode with networking, SM with Command Prompt i Last known configuration.
kada izaberem last known config. i racunar mi se jako dugo pokrece i kada se pojavi desktop sve jako, jako sporo radi...
kada izaberem safe mode pocne izlistavati sve one drivere i file-ove i stane na agp400 (tako nekako) i nakon 3, 4 minute krene sa pokretanjem racunara... dok ne dodje log on ekran treba mu najmanje 2-3 min. dalje, kada udjem na desktop problem isti kao i kada izaberem last known config.

da li problem mogu rijesiti tako da ubacim bootable winXp a da pri tome ne izgubim nista od dokumenata? ako moze ovako molim da mi sto detaljnije objasnite ili ako postoji neko drugo rijesenje dobro ce mi doci..

radi se o laptopu...

hvala
pepson je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 07:00   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Prvo - krivi podforum, ovo spada u "Softwareski problemi" bat s ovim opisom...

Drugo - nisi napisao jesi instlairao kakv software prije nego je nastao problem ili imao kakav događaj (padovi kompa sa stola i sl) što bi mglo značiti oštećenje diska npr...

Treće - ako je samo soft problem možeš probati prvo najbanalnije rješenje a to je da napraviš system restore na točku koja je bila prije problema, fajlove u my documents neće dirati jer to samo sistemske mjenja, inače može se popraviti windowse tako da se raspakiraju origigi fajlovi sa CDa ali je pitanje koja je verzija tebi zapravo potrebna jer ako su se naknadno instalirali SPovi, patchevi i ostalo možda fajlovi više nisu isti ko prije...

Mislim najsigurniji način bi ti bio bootati u Last known good kad je već moguće, napravit backup (ma kako sporo radilo) i onda ić rješavati, tako čak i ako trebaš formatirati nećeš imati problema radi toga...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2008., 08:24   #3
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Cataphract je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 13:20   #4
pepson
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Prvo - krivi podforum, ovo spada u "Softwareski problemi" bat s ovim opisom...

Drugo - nisi napisao jesi instlairao kakv software prije nego je nastao problem ili imao kakav događaj (padovi kompa sa stola i sl) što bi mglo značiti oštećenje diska npr...

Treće - ako je samo soft problem možeš probati prvo najbanalnije rješenje a to je da napraviš system restore na točku koja je bila prije problema, fajlove u my documents neće dirati jer to samo sistemske mjenja, inače može se popraviti windowse tako da se raspakiraju origigi fajlovi sa CDa ali je pitanje koja je verzija tebi zapravo potrebna jer ako su se naknadno instalirali SPovi, patchevi i ostalo možda fajlovi više nisu isti ko prije...

Mislim najsigurniji način bi ti bio bootati u Last known good kad je već moguće, napravit backup (ma kako sporo radilo) i onda ić rješavati, tako čak i ako trebaš formatirati nećeš imati problema radi toga...
nije instaliran nikakav novi software vec se desilo odjednom a je li pao ne znam jer nije moj laptop tako da nemam pojma. isao sam na system restore (trebalo mi sat i pol) i vratio na tacku iz aprila (kada je normalno radio) i kada se ponovo pokrenulo isti problem, nista se nije rijesilo. a mozes li mi malo pojasniti ovaj dio ''tako da se raspakiraju origigi fajlovi sa CDa'' - instalrian je WinXp sp2 i ja imam taj bootable cd..
Staro 22.07.2008., 14:40   #5
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Napravi backup svega i reinstaliraj windovse, tak ja radi ak me komp počne zezati.

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 15:27   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ljepo može se bootati u recovery konzolu i iz nje raspakirati tj kopirati fajlove s instalacijskog CDa windowsa na disk iako vjeruj mi da je daleko manje gnjavaže i frustracije povezano s rješenjem koje spominje kolega...
Staro 22.07.2008., 17:47   #7
pepson
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ljepo može se bootati u recovery konzolu i iz nje raspakirati tj kopirati fajlove s instalacijskog CDa windowsa na disk iako vjeruj mi da je daleko manje gnjavaže i frustracije povezano s rješenjem koje spominje kolega...

ama ne mogu napraviti backup jer mi je sve sporo treba mi 10 min da odem od ikone do ikone...
hocu li ja izgubiti podatke ako tamo uradim repair?
Staro 22.07.2008., 18:03   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Nećeš
Staro 23.07.2008., 19:39   #9
pepson
Premium
Moj komp

uradio sam, i opet ista stvar! nista nisam rijesio. repair trajao punih 6 - 7 sati
Staro 23.07.2008., 20:18   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ako je tako onda ti je možda disk na izdahu...

Probaj u BIOSu napravit load detup defaults i opet podesi kaj se treba, možda su ti diskovi u PIO modu, ako to ne pomogne probaj s live CDom nekog linuxa pa vidi kako će se on ponašat...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno