|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Problem sa grafickom kartom
Pozdrav, Nedavo sam kupio polovnu graficku nvidia gforce fx5500 i sve savrseno sljaka u windows modu. Medjutim prilikom pokusaja da igram igrice, nakon ucitavanja same igrice, dobijam jako losu sliku-lici na kristalizovanje. Digao sam najnovije drajvere-koje je nvidia propisala za ovu graficku, imam directx9c, ali opet ista stvar. Nekad mi se desi da mi digne igricu na par sekundi ali onda ubrzo prebaci u ovaj mod gdje mi sve izgleda kristalizovano. Nakon povratka u windows sve je opet savrseno. Pokusao sam i sa deinstalacijom drajvera i ciscenjem pomocu driver cleanera i poovnom instalacijom, ali ne ide. Napominjem da nisam igrao neke zahtjevne igrice-radi se o igricama koje sam igrao sa starom 32 mb grafickom na ovom kompu. E sad, kod mene je dosta stara masina: Athlon na 900 MHz i Matsonic maticna ploca sa VIA chipsetom. Napajanje je 400w. Ako ima neko pametan,ili bar pametniji od mene.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Meni zvuči da je ram na grafi u banani... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
e, da.. cini mi se da se problem javlja kad startujem igrice u 3d modu. u 2d modu sljaka dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Preslaba grafa. MOD: Ako nemaš što pametnije za reći, bolje šuti. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.06.2008. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Također mislim da je u pitanju ram na grafi. U tom slučaju, možeš je slobodno baciti u smeće.
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Možeš probati malo downklokati memoriju grafe pa vidjeti oće li se popravit kaj, skini riva tuner i spusti malo taktove...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|