|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2008
|
CoolEdit, molila bi pomoć ?
Skinula sam neke jako stare pjesme koje nisu stereo nego mono i sad čula sam da svaki iole malo jači audio editor ima mogućnost stvaranja nekakvog prividnog (pseudo) stereo efekta. Znam da se ne može postiči pravi stereo ali i to je bolje nego mono. Prijatelji mi kažu da je "CoolEdit" jedan od najboljih u svome rangu, te sam ga instalirala i sad malo pomalo učim raditi sa njim. Pretpostavljam da on ima tu mogućnost ali nikako da je pronađem stoga bi molila pomoć Znači kako da dobijem pseudo stereo iz mono ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
u adobe auditionu koji je nasljednik cool edita (od kad je adobe kupio Syntrillium zove se audition) odes na Edit > Convert Sample Type > i u tom prozoru convert sample type oznacis stereo u Cannels field opciji i mislim da bi to trebalo biti to ... nadam se da cool edit ima tu opciju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Feb 2008
|
CoolEdit ima tu opciju ali to nije to. Sa time dobijem lijevi desni kanal koji su identični, tako da opet zvuči kao mono. EDIT1: Evo sad sam našla jedan program ali nažalost neče nikako da pokrene instalaciju. Kad kliknem na setup ništa se ne događa. Ista stvar se događa i na drugome compu. Stvarno nemam sreće. EDIT2: http://stereo-space-expander.d-backstroem.qarchive.org/ Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 20.06.2008. u 20:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Reserved Curator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Iako to možeš napraviti u CoolEditu, preporučam freeware multitracker Kristal i donationware reverb VST plugin Ambience. Jer stvarno nema potrebe ilegalno koristiti profesionalne programe kada postoje besplatne alternative koji će taj posao gotovo jednako lako i dobro obaviti... Nakon što skineš i instaliraš Kristal, Ambience otpakiraj u "C:\Program Files\Kreatives.org\KRISTAL Audio Engine\Plugins". U Kristalu u "Audio Input 1" prozoru u trakama "Waver 1, 2, 3" otvori audio datoteku. U Mixer prozoru pod "FX1" za drugu i treću traku odaberi Ambience, a Pan za lijevo pomakni na 60/40, a za desno 40/60. Ukoliko se ne možeš snaći između Ambienceovih 18 potenciometara i gumbi, on dolazi sa velikim brojem presetova. Predzadnji, "Vic-Tiled Room 1" ti može poslužiti za suptilniji reverb, samo smanji vrijednosti Decay Time na ~300, Shape Width na oko 90% i Dry na nekih 2 dB, jer sa višim vrijednostima dolazi do prevelike jeke. Također je dobro upotrijebiti neki limiter/amplifier, poput TLs 2095 Limiting Amplifier, za dodatnu kontrolu glasnoće traka i naročito za glasnoću mastera (Master FX1). U kombinaciji sa Kristalovim Kristalizerom moguće je dobiti vrlo glasan zvuk karakterističan za većinu današnje produkcije. Nakon što dobiješ željeni zvuk, pod File/Export Mixdown snimiš pjesmu u jednom od ponuđenih formata. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|